Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Цито Тест (Cito Test) Covid-19 Ag (с носоглотки) и Грипп А и В набор, №1

Код: 68022
Цито Тест (Cito Test) Covid-19 Ag (с носоглотки) и Грипп А и В набор, №1
Цена от 413.00 до 700.00 грн

Наличие в 31 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Область применения

диагностика

Форма выпуска

Прочие

Разрешено

для детей/для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Цито Тест (Cito Test) Covid-19 Ag (с носоглотки) и Грипп А и В набор, №1

Состав

Усі респіраторні захворювання мають схожі симптоми і COVID-19 не виняток.

Акційний набір CITO TEST® Грип + CITO TEST® COVID-19 Ag спеціально розроблений для скринінгу пацієнтів з респіраторними симптомами для можливості диференціювання захворювання в період епідемії гриппу.

Чому при ГРВІ необхідно проводити тестування і на ГРИП, і на КОРОНОВОРУС?

  • Грип та COVID-19 мають схожі симптоми, і відрізнити їх складно особливо напочатку захворювання

  • Обидва віруси викликають респіраторні захворювання з варіантами перебігу від безсимптомного або легкого, до важкого або з летальними кінцем.

  • Грип та COVID-19 лікуються по-різному. Своєчасне призначення озельтамівіру при грипі, попереджає розвиток ускладнень і рятує життя, тоді як, специфічного препарату для лікування COVID-19 не існує.

  • Виявлення одного вірусу виключає наявність іншої інфекції

  • Грип та COVID-19 передбачають різний обсяг карантинних та обмежувальних заходів.

Акційний набір включає:

CITO TEST® Грип – Експрес-тест є швидким тестом для якісного виявлення антигенів вірусів грипу типу А і типу В в мазках з носа з метою діагностики грипу
CITO TEST® COVID-19 Ag – Швидкий тест для якісного визначення АНТИГЕНІВ коронавирусної інфекції COVID-19 в мазках з носоглотки

ПЕРЕВАГИ

  •  Швидкий скринінг відразу на 2 респіраторні інфекції

  •  Результат через 10 хвилин

  •  Все необхідне для тестування знаходиться в упаковці

  •  Не вимагає спеціального складного лабораторного обладнання

  •  Тестування можна провести безпосередньо біля ліжка хворого

Негативні результати не виключають наявність інфекції COVID-19 і / або грипу не повинні використовуватися в якості єдиного критерію для прийняття рішень. Стратегія ведення пацієнтів визначається при комплексній оцінці епідеміологічного анамнезу, клінічних даних, результатів інших тестів, лабораторних та інструментальних досліджень

*В описі товару вказуємо "товари медичного призначення" без натяків на конкретний товар.

Показания

Для самоконтролю

Противопоказания

  • Не застосовувати після закінчення терміну придатності.
  • Не вживати їжу, напої та не курити в місці проведення тестування.
  • Не використовувати тест в разі пошкодження цілісності упаковки.
  • Використовувати для тестування лише комплектуючі, які надані з тестом.
  • Необхідно чітко дотримуватися процедури тестування та інтерпретації результату тесту. Для виконання тесту критичним є правильний забір зразків. Недотримання процедури може призвести до неточних результатів.
  • Поводитись зі зразками слід як з потенційно інфікованим матеріалом. У разі забору зразка сторонньою особою їй слід одягти одноразові рукавички та захисну маску.
  • Після використання тест та використані комплектуючі слід вкласти в поліетиленовий пакет та знищити в контейнер для відходів.

ОБМЕЖЕННЯ

  1. Швидкий тест CITO TEST® COVID-19 Ag необхідно використовувати тільки для виявлення антигенів вірусу SARS-CoV-2 у мазках з носоглотки осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію. За допомогою тесту не можна визначити ні кількісний вміст, ні ступінь підвищення концентрації антигенів вірусу SARS-CoV-2 у зразку.
  2. Позитивний результат тесту вказує лише на наявність антигенів SARS-CoV-2 у зразку і не повинен бути єдиним критерієм для постановки діагнозу коронавірусної інфекції.Після тестування з отриманими результатами слід звернутися до лікаря. Остаточний діагноз повинен бути встановлений лікарем після проведених клінічних та додаткових лабораторних досліджень.
  3. У разі, коли результат тесту негативний, а симптоми COVID-19 присутні, рекомендується повторити тестування через декілька днів або провести тестування методом ПЛР.
  4. Негативний результат тестування не виключає інфікування коронавірусом, особливо контактних осіб. Слід розглянути можливість подальшого тестування методом ПЛР.
  5. Негативний результат тестування можливий у випадку наявності у зразку антигенів коронавірусу у концентрації, нижчій за межу виявлення тесту.
  6. Надлишок крові або слизу у зразку може призвести до отримання хибних результатів.

* d - доба

**s – секунда

Способ применения и дозы

Цито Тест (Cito Test) Covid-19 Ag (с носоглотки)

Забір зразка

  1. Нахиліть голову назад приблизно на 45-70°.
  2. Легким рухом введіть кінчик стерильного тампона у ніздрю та просувайте його по зовнішній стінці носа паралельно піднебінню приблизно на глибину 5 cm (см) для дорослих та 3 cm (см) для дітей, доки не відчуєте опір дотику задньої стінки глотки.
  3. Виконуйте обертальні рухи тампоном всередині протягом декількох s (с)** для того, щоб тампон просякнув секретом.
  4. Повільно обертаючи, дістаньте тампон з носової порожнини.

тест на ковид19

ПРИМІТКА: тестування слід виконувати якомога швидше після забору зразку. Якщо виконати тестування негайно неможливо, слід помістити тампон зі зразком в суху, стерильну та щільно закриту пробірку для зберігання. Такий зразок може зберігатись протягом 8 h (год) при кімнатній температурі та 24 h (год) при 2-8°C.

Підготовка зразка

5. Відкрутіть кришечку пробірки з буфером

6. Вставте стерильний тампон в пробірку з буфером. Обертайте тампон приблизно протягом 10 s (с), одночасно притискаючи тампон до внутрішньої стінки пробірки.

7. Видаліть тампон, стискаючи стінки пробірки для того, щоб отримати максимальну кількість рідини з тампону.

8. Закрийте пробірку кришечкою

быстрый тест на грипп

ПРОЦЕДУРА ТЕСТУВАННЯ

  1. Приготуйте всі необхідні для тестування матеріали: годинник, тест-касету, стерильний тампон, пробірку з буфером та зразком. Доведіть їх до кімнатної температури.
  2. Відкрийте запаяний пакет, дістаньте тест-касету з упаковки і використайте протягом 1 h (год). Найкращий результат можна отримати, якщо провести тестування одразу після відкриття упаковки.
  3. Покладіть тест-касету на чисту та рівну поверхню.
  4. Відкрутіть верхівку кришечки пробірки зі зразком, переверніть її та внесіть 3 краплі отриманої суміші у віконце касети, позначене літерою (S). Почніть відлік часу.

  5. Облік результату проведіть через 15 min (хв). Не беріть до уваги результати тестування пізніше, ніж через 20 min (хв).

 CITO TEST COVID-19 Ag

ОБЛІК РЕЗУЛЬТАТУ

ПОЗИТИВНИЙ:*** з'являються дві кольорові лінії.

Одна кольорова лінія повинна з'явитися в контрольній зоні (C), а інша – в тестовій (T).

Позитивний результат вказує на наявність антигенів коронавірусу у зразку.

***ПРИМІТКА:

інтенсивність забарвлення ліній в тестовій зоні може змінюватися в залежності від концентрації антигенів коронавірусу у зразку. Тому поява кольорової лінії будь-якої інтенсивності в тестовій зоні повинна розглядатися як позитивний результат.

НЕГАТИВНИЙ: одна кольорова лінія з'являється в контрольній зоні (C)

Лінія в тестовій зоні відсутня.

НЕДІЙСНИЙ: контрольна лінія не з′являється. Причиною може бути недостатня кількість досліджуваного зразка, недотримання процедури тестування, термінів придатності та умов зберігання швидких тестів. При отриманні недійсного результату тестування необхідно повторити дослідження з використанням іншої тест-касети.

КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ

Тест оснащений внутрішнім контролем якості (утворення кольорової контрольної (С) лінії). Поява контрольної лінії свідчить про достатній об’єм використаного зразка та дотримання процедури тестування.

 

Цито Тест Грипп (Cito Test Influenza A and B)

Крок 1. Вийняти ватний тампон з упаковки. Закинути голову назад, високо піднявши підборіддя. Ввести стерильний тампон в одну ніздрю і обережно обертати його декілька раз, торкаючись до стінок носа, для того, щоб отримати максимальну кількість клітин, а не тільки слизу. Після цього вийняти тампон із ніздрі.

цито тест грипп

Крок 2. Зняти ковпачок з флакону-крапельниці і розташувати тампон із зразком у флаконі. Перемішати рідину за допомогою тампона, енергійно обертаючи його у флаконі не менш, ніж 10 разів.

цито тест грипп

Крок 3. Стиснути стінки флакону для того, щоб отримати максимальну кількість рідини з тампону. Вийняти та викинути тампон. Закрити флакон кришкою.

цито тест грип

Процедура тестування

1. Вийняти тест із запаяної упаковки безпосередньо перед проведенням тестування. Звернути увагу, що тест-касета має два віконця

2.  Розташувати тест на рівній поверхні віконцем результату догори

3. Декілька разів енергійно струсити флакон та відламати кінчик ковпачку.

4. Внести 4 краплі рідини з флакону у віконце для внесення зразка, промарковане стрілкою чи літерою «S». Провести облік результатів через 10 хвилин.

5. Почекати появи кольорових ліній у віконці результату. В залежності від концентрації вірусу тестові лінії можна спостерігати через 5 хвилин після внесення зразку. Кінцевий результат необхідно оцінити на 10 хвилині. Не приймати до уваги появу ліній після 10 хвилини.

Інтерпретація результату

цито тест грипп

Негативний результат: лише одна контрольна лінія «С» зеленого кольору з’явиться у віконці результату. Ви не інфіковані вірусом грипу типу А чи В. Якщо протягом двох днів у Вас спостерігаються симптоми грипу, повторіть аналіз з використанням ще одного тесту. Якщо результат знову негативний, проконсультуйтесь з лікарем.

Позитивний результат на грип А: окрім зеленої контрольної лінії «С» також з’являється червона тестова лінія «Т» (лінія результату на грип А) у віконці результату. Ви інфіковані вірусом грипу типу А, потрібно негайно звернутись до лікаря.

Позитивний результат на грип В: окрім зеленої контрольної лінії «С» також з’являється блакитна тестова лінія «Т» (лінія результату на грип В) у віконці результату. Ви інфіковані вірусом грипу типу В, потрібно звернутись до лікаря

Недійсний результат: відсутність контрольної лінії «С» (зеленої) незалежно від появи чи відсутності тестовій ліні «Т» (червоної чи блакитної). Перегляньте техніку виконання та повторіть процедуру тестування з новим тестом.

Примітка: інтенсивність червоної та блакитної ліній залежить від концентрації антигенів у зразку. Однак, ні кількісний вміст, ні ступінь підвищення антигенів у зразку неможливо визначити за допомогою даного якісного тесту.

Обмеження

1. Тест слід використати протягом 2 годин після відкриття запаяної упаковки.

2. Тест надає лише попередній діагноз грипу А чи В. Заключний діагноз повинен бути встановлений лікарем після оцінки всіх клінічних та лабораторних даних.

3. Матеріалом для дослідження можуть бути лише мазки з носу. Використання інших зразків (слина, мокротиння чи сеча) не передбачено. Якість аналізу залежить від якості забору та приготування зразка клінічного матеріалу.

4. Негативний результат тесту можна отримати, якщо кількість зразку недостатня або вміст антигенів нижче порогового рівня чутливості тесту.

Условия хранения

Тест зберігає стабільність до моменту закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Не відкривати запаяну упаковку до початку аналізу.

Зберігати тест запакованим при температурі 2º-30ºC.

Регистрационные данные

Инструкция для: Цито Тест (Cito Test) Covid-19 Ag (с носоглотки) и Грипп А и В набор, №1

Производитель: Фармаско (Украина)

Код АТХ:

(V) Другие лекарственные средства

(V04) Диагностические препараты

(V04C) Другие диагностические препараты

(V04CX) Другие диагностические препараты

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Цито Тест (Cito Test) Covid-19 Ag (с носоглотки) и Грипп А и В набор, №1

По этому товару ещё нет отзывов