Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Цито Тест Грипп (Cito Test Influenza A and B) тест-система №1

Код: 63772
Цито Тест Грипп (Cito Test Influenza A and B) тест-система №1
Цена от 341.53 до 509.99 грн

Наличие в 435 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Область применения

диагностика

Форма выпуска

Прочие

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Цито Тест Грипп (Cito Test Influenza A and B) тест-система №1

Состав

Тест на антиген грипу є якісним засобом швидкої діагностики. Матеріал для дослідження - мазок з носа. Тест в індивідуальній упаковці. Купивши цей тест, можна легко визначити недугу і зайнятися лікуванням.

Особливо важливою процедура тестування є для вагітних, людей з хронічними захворюваннями серця і легенів, дітей віком від 1 року до двох років, пацієнтів з цукровим діабетом, осіб старше 60 років, онкохворих, тому що у цих людей вірус грипу може викликати розвиток ускладнень основного захворювання .

Тест на грип в період епідемії - єдиний спосіб швидко дізнатися, на що хвора дитина або близька людина. У багатьох людей спостерігаються небезпечні ознаки інфекції, однак не завжди таке припущення вірне. Щоб розвіяти сумніви, досить своєчасно провести перевірку - експрес-тест CITO TEST INFLUENZA A+ B можна купити сьогодні в будь-якій аптеці в Україні і використовувати вдома. Точний результат ви отримуєте вже через 10 хвилин.

Грип є гострим респіраторним вірусним захворюванням з крапельним механізмом передачі, що характеризується гострим початком, переважним враженням верхніх дихальних шляхів та загальною інтоксикацією. На сьогодні грип вважається найпоширенішим інфекційним захворюванням, і щорічно нагадує про себе в холодну пору року. Кожен сезон грипують мільйони дорослих і дітей в усьому світі, а cотні тисяч захворілих помирають від ускладнень.

Вірус грипу легко змінюється, тому щорічно з’являються нові його штами, з якими імунна система населення світу ще не зустрічалася. Інфекція здатна охопити величезні маси населення в короткі терміни - велике місто охоплюється захворюванням за 1,5-2 тижні, величезна країна - за 3-4 тижні.

До інфекції сприйнятливі люди різного віку, особливо з ослабленим імунітетом. Переохолодження, стрес, нервові потрясіння, емоційне і фізичне перенапруження, зловживання алкоголем сприяють зниженню імунітету та ослабленню захисних функцій організму. Діти, люди віком понад 65 років, вагітні та особи, які мають хронічні хвороби, відносяться до груп ризику, оскільки у них розвиток несприятливих наслідків захворювання дуже високий.

Ускладнення, що розвиваються внаслідок грипу, становлять серйозну загрозу здоров’ю і життю людини. До них відносяться пневонії, синусити, отити, менінгіти, ускладнення хронічних захворювань та інші. Щоб уникнути ускладнень, необхідно своєчасно діагностувати грип та звернутися до лікаря за допомогою. 

Склад тест-системи:

  • тест-касета
  • пробірка з розчинником
  • стерильний тампон
  • інструкція

Показания

З високою часткою ймовірності домашній скринінг допоможе виключити цілий список хвороб, чиї прояви у людей мають схожий характер:

  • ГРЗ.
  • Парагрип.
  • Ротавирусна інфекція.
  • Аденовірус.
  • Інші інфекційні хвороби в початковій стадії.

Швидку перевірку легко провести самостійно навіть тим, хто далекий від медицини. Головне - зробити це у відведений термін, тобто в перші три дні від початку нездужання. З цією метою беруть мазок з носа хворого, після чого встановлюють наявність будь-якого штаму грипу в організмі людини. Найнебезпечнішими є ті вірусоносії, хто зіткнувся з вірусами A, включаючи пандемічний: H1N1. Позитивний результат скринінгу змушує негайно звернутися за медичною допомогою. Це попередить подальше поширення епідемії і допоможе уникнути захворювання всередині колективу або родини.

Принцип тесту

Тест для виявлення антигенів вірусів грипу А та В є якісним швидким аналізом з візуальним обліком результатів тестування. Принцип роботи тесту базується на   зв‘язуванні антитіл з антигеном специфічним шляхом. Під час тестування зразок  вступає в реакцію з реагентами, які були заздалегідь нанесені та висушені на мембрані тесту. Потім суміш мігрує вздовж тесту під дією капілярної сили. У випадку позитивного результату реагенти, які присутні в результативній ділянці тесту, будуть захоплювати суміш, в результаті чого утворюються червона та/або блакитна тестові лінії. Суміш буде продовжувати рухатись вздовж мембрани в напрямку контрольної ділянки де завжди з’являється зелена контрольна лінія. Наявність контрольної лінії служить підтвердженням достатньої кількості використаного зразка, заповнення  капілярів мембрани, а також    як внутрішній контроль якості для реагентів.

Характеристики роботи тесту

Чутливість та специфічність

Тест для виявлення антигенів вірусу грипу А та В має чутливість та специфічність >99% в порівнянні з іншими швидкими тестами.

Застереження

  • Для самоконтролю.
  • Не використовувати після закінчення терміну придатності, вказаному на упаковці.
  • Не використовувати у разі пошкодження цілісності упаковки.
  • Зразки мазків можуть вважатися потенційно небезпечними і поводитися з ними слід як з інфікованим матеріалом. У разі забору мазка сторонньою особою їй необхідно одягти одноразові рукавички.
  • Після використання тест слід знищити в контейнері для відходів.
  • Використовувати для тестування тільки комплектуючі, які надані з тестом.

Способ применения и дозы

Крок 1. Вийняти ватний тампон з упаковки. Закинути голову назад, високо піднявши підборіддя. Ввести стерильний тампон в одну ніздрю і обережно обертати його декілька раз, торкаючись до стінок носа, для того, щоб отримати максимальну кількість клітин, а не тільки слизу. Після цього вийняти тампон із ніздрі.

цито тест грипп

Крок 2. Зняти ковпачок з флакону-крапельниці і розташувати тампон із зразком у флаконі. Перемішати рідину за допомогою тампона, енергійно обертаючи його у флаконі не менш, ніж 10 разів.

цито тест грипп

Крок 3. Стиснути стінки флакону для того, щоб отримати максимальну кількість рідини з тампону. Вийняти та викинути тампон. Закрити флакон кришкою.

цито тест грип

Процедура тестування

1. Вийняти тест із запаяної упаковки безпосередньо перед проведенням тестування. Звернути увагу, що тест-касета має два віконця

2.  Розташувати тест на рівній поверхні віконцем результату догори

3. Декілька разів енергійно струсити флакон та відламати кінчик ковпачку.

4. Внести 4 краплі рідини з флакону у віконце для внесення зразка, промарковане стрілкою чи літерою «S». Провести облік результатів через 10 хвилин.

5. Почекати появи кольорових ліній у віконці результату. В залежності від концентрації вірусу тестові лінії можна спостерігати через 5 хвилин після внесення зразку. Кінцевий результат необхідно оцінити на 10 хвилині. Не приймати до уваги появу ліній після 10 хвилини.

Інтерпретація результату

цито тест грипп

Негативний результат: лише одна контрольна лінія «С» зеленого кольору з’явиться у віконці результату. Ви не інфіковані вірусом грипу типу А чи В. Якщо протягом двох днів у Вас спостерігаються симптоми грипу, повторіть аналіз з використанням ще одного тесту. Якщо результат знову негативний, проконсультуйтесь з лікарем.

Позитивний результат на грип А: окрім зеленої контрольної лінії «С» також з’являється червона тестова лінія «Т» (лінія результату на грип А) у віконці результату. Ви інфіковані вірусом грипу типу А, потрібно негайно звернутись до лікаря.

Позитивний результат на грип В: окрім зеленої контрольної лінії «С» також з’являється блакитна тестова лінія «Т» (лінія результату на грип В) у віконці результату. Ви інфіковані вірусом грипу типу В, потрібно звернутись до лікаря

Недійсний результат: відсутність контрольної лінії «С» (зеленої) незалежно від появи чи відсутності тестовій ліні «Т» (червоної чи блакитної). Перегляньте техніку виконання та повторіть процедуру тестування з новим тестом.

Примітка: інтенсивність червоної та блакитної ліній залежить від концентрації антигенів у зразку. Однак, ні кількісний вміст, ні ступінь підвищення антигенів у зразку неможливо визначити за допомогою даного якісного тесту.

Обмеження

1. Тест слід використати протягом 2 годин після відкриття запаяної упаковки.

2. Тест надає лише попередній діагноз грипу А чи В. Заключний діагноз повинен бути встановлений лікарем після оцінки всіх клінічних та лабораторних даних.

3. Матеріалом для дослідження можуть бути лише мазки з носу. Використання інших зразків (слина, мокротиння чи сеча) не передбачено. Якість аналізу залежить від якості забору та приготування зразка клінічного матеріалу.

4. Негативний результат тесту можна отримати, якщо кількість зразку недостатня або вміст антигенів нижче порогового рівня чутливості тесту.

Условия хранения

Тест зберігає стабільність до моменту закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Не відкривати запаяну упаковку до початку аналізу.

Зберігати тест запакованим при температурі 2º-30ºC.

Регистрационные данные

Инструкция для: Цито Тест Грипп (Cito Test Influenza A and B) тест-система №1

Производитель: Фармаско (Украина)

Код АТХ:

(V) Другие лекарственные средства

(V04) Диагностические препараты

(V04C) Другие диагностические препараты

(V04CX) Другие диагностические препараты

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Цито Тест Грипп (Cito Test Influenza A and B) тест-система №1

По этому товару ещё нет отзывов