Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Децистол капс. №30

Код: 67796
Децистол капс. №30
Цена от 183.31 до 314.99 грн

Наличие в 476 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

уретрит, цистит, пиелонефрит, простатит

Область применения

урология

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Децистол капс. №30

Состав

Діючі речовини: 1 капсула містить D-манози – 0,3 г, екстракту журавлини сухого (ягід) (Vaccinium macrocarpon) – 0,018 г, екстракту толокнянки сухого (листя) (Arctostáphylos uva ursi) – 0,018 г;

допоміжна речовина: кремнію діоксид.

Показания

Найбільш частою інфекцією сечовидільних шляхів є гострий цистит, який в основному зустрічається у жінок. Кожна третя жінка у своєму житті хоча б раз хворіє на гострий цистит, а у 27-44 % жінок протягом шести місяців настає рецидив захворювання. Це пов’язано із анатомічними особливостями будови жіночих сечовидільних шляхів, а саме короткою відстанню між уретрою та анусом та малою довжиною уретри, що сприяє легкій міграції бактерій із кишечника у сечовий міхур.

Зазвичай ознаками гострого циститу є біль при сечовипусканні, часте сечовипускання, постійне відчуття необхідності сечовипускання та біль у надлобковій ділянці живота.

Серед здорових жінок факторами ризику захворювання на гострий цистит є нещодавня статева близькість («цистит медового місяця»), раніше перенесений гострий цистит, використання сперміцидних місцевих контрацептивів, презервативів, які покриті сперміцидом та вагінальних діафрагм.

Найбільш значущими факторами ризику повторного гострого циститу є інтенсивне статеве життя, застосування сперміцидних (місцевих) контрацептивів та вагінальних діафрагм, а також період менопаузи, коли через зниження рівня естрогенів у крові відбуваються зміни епітелію слизової оболонки піхви, що призводить до зникнення захисних лактобактерій (палички Додерляйна).

За відсутності лікування інфекція із сечового міхура може потрапляти висхідним шляхом у паренхіму нирок, викликаючи пієлонефрит, який потребує негайного медичного втручання.

Загальні властивості

ДЕЦИСТОЛ застосовується для нормалізації функції сечовидільної системи та відновлення біохімічних властивостей сечі при інфекціях сечовидільних шляхів.

D-МАНОЗА (альфа-D-маноза) – простий вуглевод, який не здатний окислюватися і накопичуватися в організмі, тому швидко виводиться з сечею. Маноза входить до складу так званих манозильованих глікопротеїнів – спеціальних білків на поверхні клітин сечовидільних шляхів, до яких «притягуються» і «прикріплюються» бактерії, що викликають інфекції сечовидільних шляхів, наприклад, кишкова паличка. У сечі маноза зв’язується з бактерією, не дозволяючи останній «прикріпитися» на клітинах слизової оболонки сечовидільних шляхів і викликати запалення. Існують дослідження, які показують ефективність альфа-D-манози при гострому простому циститі та попередженні повторного циститу.

ЕКСТРАКТ ЖУРАВЛИНИ (Vaccinium macrocarpon).

Журавлина відноситься до лікарських рослин, які традиційно протягом тривалого часу застосовуються при інфекціях сечовидільної системи. Компоненти екстракту плодів журавлини такі як, наприклад, проантоціанідини, чинять протимікробну дію у сечі, а органічні кислоти сприяють підтриманню рН (кислотності) сечі у фізіологічних межах. Дослідження демонструють, що застосування журавлини зменшує ризик повторного гострого циститу.

ЕКСТРАКТ ТОЛОКНЯНКИ (Arctostáphylos uva ursi).

Толокнянка відноситься до традиційних лікарських рослин, які застосовуються при інфекціях сечовидільних шляхів. Складові частини екстракту листя толокнянки містять флавоноїди, терпеноїди, іридоїди, а також гідрохінонові глікозиди, серед яких основним є арбутин. Вони чинять легку сечогінну, обволікаючу, антибактеріальну та протизапальну дію. Існують дані, які свідчать, що застосування екстракту толокнянки при інфекціях сечовидільної системи сприяє полегшенню та скороченню тривалості симптомів захворювання.

Противопоказания

Поява таких симптомів як лихоманка, озноб, пітливість, значна втомлюваність чи слабкість, біль у боку можуть свідчити про ускладнену інфекцію сечовидільних шляхів (пієлонефрит) та вимагають невідкладного звернення до лікаря.

Не слід застосовувати при індивідуальній підвищеній чутливості до будь-якого компонента цього засобу.

Досліджень щодо застосування цього засобу у вагітних жінок не проводилось.

При застосуванні слід проконсультуватися з лікарем.

Цей засіб не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Способ применения и дозы

Приймати по 2 капсули 2 рази на добу протягом 7-10 днів або за призначенням лікаря.

Для нормалізації функції сечовидільної системи після перенесеної інфекції застосовувати по 1 капсулі 2 рази на добу, тривалість прийому необмежена. При довготривалому застосуванні слід проконсультуватись із лікарем.

Условия хранения

Зберігати при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Строк придатності становить 3 роки. Не слід застосовувати цей засіб після закінчення строку придатності, який вказаний на упаковці.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Децистол капс. №30

По этому товару ещё нет отзывов