Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Эхинацея-Ратиофарм табл. 100 мг №50

Код: 50221
Эхинацея-Ратиофарм табл. 100 мг №50
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Эхинацея-Ратиофарм табл. 100 мг №50

Состав

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки світло-коричневого кольору з темно-коричневими вкрапленнями;

склад:1 таблетка містить висушеного соку, вичавленого із свіжої трави ехiнацеї пурпурної у період цвітіння, 100 мг;

допоміжні речовини: кремнію діоксид колоїдний безводний, сорбіт, натрію цикламат, магнію стеарат.

Форма випуску

Таблетки.

Фармакотерапевтична група

Імуностимулятори. 

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Ехінацея пурпурна – багаторічна трав’яниста рослина родини айстрових.

До активних речовин екстракту трави ехінацеї пурпурної входять речовини гідрофільного характеру (полісахариди, глікопротеїни, органічні кислоти та їхпохідні), що стимулюють фагоцитоз і мають протизапальні властивості, таліпофільного характеру (переважно ефірні олії, що містять вуглеводні терпенового ряду, полі ацетилени). Дія речовин ліпофільного характеру виявляється в інтенсифікації фагоцитозу, підвищенні концентрації кортикостероїдів (протизапальні фактори) в крові, збільшенні кількості лейкоцитів, інтерлейкіну (активатор Т- і В-лімфоцитів, NK-клітин, макрофагів), фактору некрозу пухлин з підвищенням концентрації пропер дину в крові та стимуляції альтернативного комплементарного механізму активації.

Як природний імуностимулятор ехінацея впливає переважно на неспецифічну імунну систему, незалежну від антигенів та антитіл.

Ехінацея позитивно впливає при різних патологічних станах за рахунок підвищення захисних сил організму. Зазначена дія виявляється не тільки удорослих, але і у дітей, які ще не мають сталої імунної системи, та в осіб похилого віку, в яких функції зазначеної системи знижені.

 Ехінацею можна застосовувати при захворюваннях, пов’язаних із послабленням функціонального стану імунної системи, що спричинені хронічними запальними захворюваннями, впливом іонізуючої радіації, дією ультрафіолетового опромінення, хіміотерапевтичними препаратами або тривалим лікуванням антибіотиками.

Ехінацея має також антибактеріальну та противірусну ефективність. Екстракти ехінацеї пригнічують ріст і розмноження стрептококів, стафілококів, кишкової палички, вірусів грипу та герпесу.

Фармакокінетика. ЕХІНАЦЕЯ-ратіофарм таблетки всмоктуються вшлунково-кишковому тракті. Виводяться нирками та з калом. Після перорального прийому в терапевтичних дозах ЕХІНАЦЕЯ-ратіофарм добре всмоктується.

Фармакокінетика препарату у людей похилого віку і пацієнтів з нирковою недостатністю суттєво не відрізняється від такої у хворих більш молодого віку з нормальною функцією нирок.

Показания

Профілактика та лікування грипу та гострих респіраторних захворювань (ГРЗ);

інфекційно-запальні захворювання дихальних шляхів, носоглотки та ротової порожнини (бронхіт, фарингіт, трахеїд, синусит, стоматит, гінгівіт тощо);

хронічні інфекційні захворювання сечостатевої системи (цистит, гломерулонефрит, кольпіт, аднексит тощо);

лікування герпетичної інфекції у складі комплексної терапії;

при станах виснаження та ослаблення (стреси, хронічна втома).

Противопоказания

  • Гіперчутливість (алергiчнi реакції) до діючої та допоміжних речовин препарату;
  • гіперчутливість (алергiчнi реакції) до рослин, які належать до складноцвітих (ромашка лікарська, календула лікарська, кульбаба та ін.);
  • туберкульоз, лейкемія або аналогічні лейкемії захворювання (лейкоз), ревматоїдні захворювання сполучної тканини (колагенози), розсіяний склероз таінші ауто імунні захворювання, СНІД;

  • перший триместр вагітності та період годування груддю;

  • діти до 4 років.

Особливості застосування

З обережністю застосовувати при цукровому діабеті.

Ліки містять сорбіт. 1 таблетка містить 570 мг сорбіту, що відповідає 0,05 ХО. При прийомі відповідно до рекомендованого дозування кожна доза постачає в організм від

1,140 г до 3,420 г сорбіту. Препарат не слід застосовувати при спадковій непереносимості фруктози. Може спричинити розлад шлунка і діарею.

У разі повторних скарг на порушення функції сечовивідних органів необхідно провести медичне обстеження, хворий повинен знаходитися під регулярним наглядом лікаря.

Застосування під час вагітності та лактації: при клінічних та експериментальних дослідженнях не було встановлено, що застосуванняеханацеї-ратіофарм у II та III триместрах вагітності негативно впливає наздоров’я жінки або плода. Проте питання про доцільність призначення препарату повинно вирішуватись індивідуально.

Для осіб похилого віку корекція дозування препарату не потрібна.

Вплив на здатність керувати машинами і механізмами. Не виявлений.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Препарат ЕХІНАЦЕЯ-ратіофарм не рекомендується застосовувати одночасно з препаратами з гепатотоксичною дією, такими як аміодарон, метотриксат, кетаконазол, стероїдні препарати.

Способ применения и дозы

Таблетки можна розсмоктувати, розжовувати або ковтати, запиваючи рідиною.

Час прийому таблеток не залежить від часу прийому їжі.

Дорослі та діти від 13 років приймають таблетки ЕХІНАЦЕЯ-ратіофарм

для профілактики ГРЗ і грипу, а також при станах виснаження та ослаблення − по 1 таблетці 2 рази на добу протягом 2 тижнів;

для лікування ГРЗ і грипу і при інфекційно-запальних захворюваннях дихальних шляхів, носоглотки, ротової порожнини та герпетичної інфекції − по 2 таблетки 3 рази на добу 1 – 2 тижні;

для лікування хронічних інфекційних захворювань сечостатевої системи − по 2 таблетки 3 рази на день через день протягом 2 – 4 тижнів.

Для лікування дітей 7 – 12 років застосовують половину дози для дорослого, тобто по 1 таблетці 3 рази на добу протягом 1 – 2 тижнів.

Для дітей 4 – 6 років дозування та тривалість лікування встановлюються індивідуально та залежать від перебігу захворювання (але максимальна доза неповинна перевищувати 200 мг на добу).

При хронічних захворюваннях курс лікування можна повторити після інтервалу 2 – 3 тижні.

Побочные реакции

В окремих випадках можуть мати місце реакції гіпер чутливості (алергiчнiреакції). При застосуванні ліків, приготовлених з ехінацеї, спостерігалисьвисипання на шкірі, свербіж, рідко – припухлість обличчя, задишка, ядуха, запаморочення та різке зниження тиску.

Передозировка

При застосуванні високих доз препарату можливі нудота, блювання, діарея, безсоння, підвищене збудження.

У випадку передозування показана симптоматична терапія, промивання шлунка, ентеросорбенти.

Условия хранения

Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

Термін придатності

2 роки.

Регистрационные данные

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Эхинацея-Ратиофарм табл. 100 мг №50

По этому товару ещё нет отзывов