Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Фолий Плюс таблетки по 0,23 г №60

Код: 69690
Фолий Плюс таблетки по 0,23 г №60
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Область применения

витамины и минералы

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Разрешено

для детей/для взрослых

Детям с

с 12 лет

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Фолий Плюс таблетки по 0,23 г №60

Состав

Фолієва кислота 400 мкг, калію йодид 250 мкг (йоду 192,5 мкг). (Дозування рекомендується ВООЗ і Наказом МОЗ України №417 від 15.07.11).

Допоміжні речовини: мікрокристалічна целюлоза, діоксид кремнію, таблетоза, кальцію стеарат.

Не містить глюкозу і лактозу, тому може застосовуватися у людей з цукровим діабетом і лактозною непереносимістю.

Загальні властивості

Фолієва кислота (ФК) грає важливу роль в синтезі нуклеїнових кислот для правильного фізіологічного поділу клітини. Забезпечує обмін білків, необхідних для формування тканин і органів, знижуючи ризик розвитку внутрішньоутробних аномалій, а також ризик недоношеності і гіпотрофії плода. ФК забезпечує синтез пуринів і піримідинів, граючи ключову роль у формуванні ЦНС на 15-28 день після запліднення. ФК необхідна в процесі кровотворення: забезпечує дозрівання мегалобластів з формуванням з них нормобластів. Недостатність ФК є головною причиною анемії вагітних.

Йод сприяє нормальному функціонуванню щитовидної залози (ЩЗ): входить до складу її гормонів (тироксин, трийодтиронін), які регулюють дозрівання нервової тканини плоду і обмін речовин у всьому організмі. ЩЗ плода починає виробляти свої гормони з 12 тижня вагітності. Джерелом йоду для неї є йод, що циркулює в організмі матері (з материнських гормонів ЩЗ). Внутрішньоутробна йодна недостатність може призводити до викиднів, затримки розвитку кісткової тканини, легенів, до дефектів слуху, порушень формування головного мозку і, як наслідок - затримки психомоторного і розумового розвитку. Калій йодид з ФОЛІЙ плюс компенсує йодний дефіцит і сприяє відновленню порушеного синтезу тиреоїдних гормонів.

Способ применения и дозы

ФОЛІЙ плюс застосовують у дорослих і дітей з 12 років по 1 таблетці на добу. Рекомендований курс для профілактики ВВР і розумової недостатності - за 1 місяць до планованої вагітності (після припинення прийому контрацептивів), в перші 3 місяці вагітності і під час годування грудьми (але не більше 4 міс).

Застереження

Індивідуальна непереносимість компонентів. До складу ФОЛІЙ плюс входить йод, тому людям із захворюваннями ЩЗ, або які приймають інші препарати йоду, перед застосуванням необхідно проконсультуватися у лікаря

Условия хранения

Зберігати при температурі від 2? С до 25? С, відносної вологості не більше 75%.

Термін придатності

36 місяці від дати виготовлення. Дата виробництва і серія вказана на упаковці.

Форма випуску

60 таблеток по 0,23 г (5 блістерів по 12 таблеток у картонній упаковці).

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Фолий Плюс таблетки по 0,23 г №60

По этому товару ещё нет отзывов