Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Фридиаль капс. 500 мг №20

Код: 70093
Фридиаль капс. 500 мг №20
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

контроль сахара

Область применения

эндокринология

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Разрешено

для детей/для взрослых

Детям с

с 12 лет

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Фридиаль капс. 500 мг №20

Состав

екстракт листя брусниці – 23%, екстракт листя чорниці – 23%, екстракт кропиви дводомної – 20%, екстракт трави люцерни – 15%, екстракт кореня цикорію – 15%, стеарат кальцію – 2%, аеросил – 2%.

Цукровий діабет – небезпечна хвороба, яка проявляється не тільки неприємними важкими симптомами, але і сприяє розвитку інших серйозних захворювань: діабетичної ретинопатії, серцевої недостатності, гіпертонії, атеросклерозу, які можуть призвести до сліпоти, діабетичної коми, інфаркту, ампутації кінцівок та інвалідності.

Капсули «Фрідіаль» – натуральний продукт, призначений сприяти контролю і нормалізації рівня цукру в крові. Тому рекомендований людям, які страждають на цукровий діабет або схильні до захворювання.

Вплив «Фрідіалю» базується на корисних властивостях рослинних екстрактів, які сприяють нормалізації обміну речовин, поліпшенню роботи підшлункової залози, збільшенню сприйнятливості клітин до інсуліну і його вироблення, нормалізації рівня глюкози в крові, зниженню рівня «поганого» холестерину, нормалізації апетиту, відновленню мікрофлори кишечника, а також вуглеводного і ліпідного обміну.

Одночасно капсули «Фрідіаль», крім основного антидіабетичного впливу, що забезпечується їх компонентами, сприяють попередженню і позбавленню від ускладнень цукрового діабету, оскільки підтримують правильну роботу серцево-судинної та імунної системи, органів шлунково-кишкового тракту і зору, оздоровлюючи організм у цілому.

Властивості компонентів

Екстракт листя брусниці – містить вітаміни А, С, В, Е, каротин, вуглеводи, корисні органічні кислоти (яблучну, лимонну, саліцилову), дубильні речовини, мінерали (калій, фосфор, кальцій, марганець і магній). Для людей, які страждають на цукровий діабет або мають схильність до нього, найбільш цінні компоненти брусниці – це глюкокініни, які володіють інсуліноподібною властивістю. Крім контролю рівня глюкози в крові і її зниження, екстракт брусниці корисний для боротьби і попередження ускладнень діабету, оскільки сприяє регенерації клітин підшлункової залози; має протизапальну дію; жовчогінну дію і покращує жовчовиділення; сприяє розчиненню атеросклеротичних бляшок, завдяки чому поліпшується кровообіг у судинах; нормалізує функції сечовидільної системи; допомагає відновити чіткість зору, тому є профілактичним засобом при розвитку діабетичної ретинопатії.

Екстракт листя чорниці – містить каротин (вітамін А), вітаміни групи В, С і РР, дубильні речовини, органічні кислоти, антоціани і мікроелементи (калій, фосфор, магній, залізо, сірку, кальцій, хлор). У боротьбі проти цукрового діабету і при його профілактиці особливу цінність мають флавоноїди, які регулюють концентрацію глюкози в крові, і глікозид неоміртилін, що є природним джерелом інсуліну. Дія цих компонентів сприяє інтенсивній переробці цукру, завдяки чому концентрація глюкози в організмі знаходиться під контролем. Тому екстракт листя чорниці призначається як на початкових стадіях цукрового діабету, так і у більш важких випадках хвороби. Крім цього, активні компоненти екстракту пригнічують запальні процеси, відновлюють пошкоджений шкірний покрив, усувають діабетичний висип; знижують артеріальний тиск і рівень холестерину; запобігають хворобам очей (ретинопатії і макулопатії), знижують потребу в солодкому; мають сечогінну і жовчогінну дію; сприяють зміцненню імунітету і відновленню захисних функцій організму.

Екстракт кропиви дводомної – містить вітамін К, глікозид уртицин, мурашину кислоту, дубильні і білкові речовини, вітаміни С і В2, мікроелементи, флавоноїди, хлорофіл, каротиноїди і секретин. Секретин стимулює вироблення інсуліну і покращує роботу підшлункової залози. Хлорофіл має стимулюючу і тонізуючу дію, підсилює обмін речовин в організмі, підвищує тонус серцево-судинної системи. Екстракт кропиви широко використовує сучасна фармацевтика, оскільки він має гіпоглікемічну (знижує вміст цукру в крові) властивість. При цьому природні екстракти у лікуванні цукрового діабету перевершують синтетичні лікарські речовини, включаючи неорганічний інсулін, оскільки мають небілкову природу. Вони більш ефективно впливають на обмін вуглеводів в організмі, ніж медикаментозні протидіабетичні препарати, що знижують тільки підвищений рівень глюкози в крові і не відповідають за нормальну глікемію. До того ж, кропива сприяє зміцненню організму, підвищенню імунітету і гарному кровотворенню.

Екстракт трави люцерни – багатий на білки, органічні кислоти, крохмаль, стерини, пектини, флавоноїди, фосфор, кальцій, залізо, магній, марганець, фтор, ефірні олії, вітаміни Р, D, В1, В2, В12, К, Е, С. У медицині використовується завдяки своїй антидіабетичній (гіпоглікемічній), діуретичній властивості. Дослідження хімічного складу люцерни підтвердили наявність алкалоїдів, які частково імітують дію інсуліну, а значить виявляють здатність знижувати рівень цукру в крові, завдяки підвищенню секреції інсуліну, а також збільшення запасів цукру, частково імітуючи дії інсуліну. Така властивість екстракту є незамінною для людей, що мають діабет 1 типу і прогресуючий діабет 2 типу. Також екстракт допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові і прискорює виведення з організму жовчних кислот; сприяє нормалізації обміну речовин; покращує мікрофлору кишечника; бореться із зайвою вагою, на що часто страждають люди з цукровим діабетом; нормалізує тиск; виводить з організму токсини, шлаки, канцерогени і продукти розпаду; має м'яку сечогінну дію.

Екстракт кореня цикорію – багатий на інулін (водорозчинний полісахарид), який використовується в дієтичному харчуванні людей, які страждають на діабет, порушення обміну речовин, ожиріння, оскільки є повноцінним замінником крохмалю і цукру. Інулін володіє цукрознижувальним ефектом за рахунок вмісту фруктози, яка всмоктується в тонкий кишечник і служить джерелом енергії для клітин. Обмін фруктози не потребує участі інсуліну, що важливо для хворих на цукровий діабет. До того ж, інулін є пребіотиком, який перешкоджає розмноженню шкідливих мікроорганізмів, завдяки чому відновлюється мікрофлора кишечника. Також клінічно підтверджено здатність інуліну знижувати концентрацію холестерину в крові, який провокує розвиток серцево-судинних захворювань. З огляду на те, що 50% людей, що мають діабет, страждають на серцеві патології, включення кореня цикорію в раціон для них є важливою умовою.

Рекомендації щодо застосування: дієтична добавка до раціону харчування – джерело біологічно активних речовин, сприяє загальному зміцненню організму, нормалізації функціонування ендокринної системи, покращенню вуглеводного обміну.

Добавку дієтичну не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Показания

  • цукровому діабеті 1 і 2 типу: нормалізація вироблення інсуліну, зменшення інсулінорезистентності тканин, зниження показників глюкози крові, зниження потреби в медикаментозній корекції;
  • порушенні толерантності до глюкози;
  • метаболічному синдромі, порушенні вуглеводного обміну;
  • ожирінні різних ступенів: прискорення розщеплення жирових клітин, нормалізація вуглеводного і ліпідного обмінів;
  • діабетичній мікро- і макроангіопатії.

 В результаті прийому продукт дозволяє легше досягати цукрознижувальної дії інших препаратів, краще контролювати рівні глюкози крові, уникати різких її підвищень. Крім того, продукт покращує склад і реологічні властивості крові, зміцнює судинну стінку, знижує запальні процеси, прискорює регенерацію тканин, має м'яку сечогінну і жовчогінну дію, підвищує імунітет.

Противопоказания

Застереження: з обережністю застосовувати при сечокам'яній хворобі з наявністю великих конкрементів, нефриті (запаленні нирок), кризовому перебігу гіпертонічної хвороби, схильності до проносів і спазмування кишечника.

Протипоказання: індивідуальна чутливість до компонентів, дитячий вік до 12 років, вагітність жінок та період лактації.

Способ применения и дозы

дорослим по 1 капсулі 2 рази на день під час вживання їжі. Курс споживання – від 1 до 3 місяців. Курс рекомендовано повторити. Перерва між курсами – 10 днів.

Не перевищувати рекомендовану кількість (порцію) для щоденного споживання.

Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.

Условия хранения

Умови зберігання: зберігати в упаковці виробника в сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці, за температури не вище +25°C та відносної вологості повітря не більше 75%.

Строк придатності: 24 місяці з дати виготовлення. 

Не використовувати після закінчення кінцевого строку придатності.

Пакування: 2 блістери по 10 капсул, 1 капсула – 500 мг (±10%).

Дата виготовлення зазначена на блістері.

Не є лікарським засобом.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Фридиаль капс. 500 мг №20

По этому товару ещё нет отзывов