Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Гель для ран Пронтосан (Prontosan) 30 мл

Код: 66649
Гель для ран Пронтосан (Prontosan) 30 мл
Цена от 640.86 до 1586.31 грн

Наличие в 143 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Показания

инфицированные повреждения, язвы, раны

Область применения

хирургия

Форма выпуска

Мягкие наружные

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Гель для ран Пронтосан (Prontosan) 30 мл

Состав

0,1% поліамінопропіл бігуанід (полігексанід), 0,1% сурфактант (поверхнево-активна речовина), гідроксиетилцелюлоза, гліцерин, вода очищена.

Показания

Пронтосан гель використовується для лікування:

  • ран, які довго не загоюються (трофічних виразок різної етіології, пролежнів і т.д.);
  • термічних і хімічних опіків, відморожень;
  • посттравматичних і післяопераційних ран;
  • ран з глибокими порожнинами і важкодоступних ран;
  • ран і пошкоджень шкіри після променевої терапії;
  • шкіри та слизової навколо ран, стом, катетерів або зондів;
  • для санації ранової поверхні при первинної хірургічної обробки.

Пронтосан сприяє усуненню неприємного запаху з рани.

Противопоказания

Індивідуальна непереносимість компонентів Пронтосана.

Тільки для зовнішнього використання. Не для прийому всередину. Не застосовувати для внутрішньом'язового або внутрішньовенного введення! Уникати потрапляння в очі і на інтактні гіалінові хрящі, при попаданні ретельно промити фізіологічним розчином.

Застереження

В даний час ніхто не почув клінічних даних про мутагенний або ембріотоксичний ефект компонентів, що входять до складу Пронтосана. Даних про системне всмоктування і виділення Пронтосана з грудним молоком немає. Застосування Пронтосана у вагітних, новонароджених і дітей грудного віку, можливо тільки у випадках, коли очікувана користь від його застосування перевищує можливий ризик розвитку ускладнень.

З обережністю: При операціях на пошкоджених хрящових тканинах.

Переносимість та біологічна сумісність: Пронтосан не рекомендується змішувати і застосовувати разом з іншими антисептиками, мазями, маслами, поверхнево-активними речовинами, ферментами і т.д.

Способ применения и дозы

Спочатку поверхню рани необхідно ретельно промити розчином Пронтосан або обробити тампоном, рясно змоченим в розчині Пронтосану (див. інструкцію щодо застосування розчину для ран Пронтосан). З метою зниження ризику занесення в рану патогенної мікрофлори рекомендується обробка максимально більшої області шкіри або слизової оболонки навколо рани.

Промита розчином рана або змочені розчином Пронтосану марлеві серветки можуть бути залишені на рані на 15 хв. Після чого на рану безпосередньо з флакона наноситься гель Пронтосан, і закривається вторинною повязкою. Гель може наноситися на поверхневі рани тонким шаром (рекомендована товщина не більше 3 мм) або вводитися в порожнину рани або ранові кишені.

Порожнина рани нещільно тампонується і покривається вторинної пов'язкою. Гелева консистенція дозволяє наносити його на рани без розтікання. Ранова поверхня протягом 24 годин зберігається вологою.

Гель Пронтосан можна залишати під вторинною інтерактивно. пов'язкою до декількох діб. Періодичність зміни пов'язок залежить від швидкості очищення рани. При кожній зміні пов'язки рекомендується проводити туалет рани з використанням розчину Пронтосан.

Якщо пов'язки присихають до поверхні рани, їх рясно змочують розчином Пронтосану до повного зволоження, поки вони не будуть легко зніматися. В такому випадку поверхня рани, грануляційна тканина, клітини епітелію не ушкоджуються. При необхідності гель Пронтосан може бути підігрітий до температури тіла безпосередньо перед його застосуванням.

Условия хранения

Умови зберігання

Зберігати при кімнатній температурі, далеко від прямого сонячного світла в місцях недоступних для дітей. Розкриту упаковку можна зберігати і використовувати протягом 8 тижнів. Щоб уникнути реінфікування рани флакони, що безпосередньо контактували з поверхнею рани, необхідно викидати відразу після використання.

Термін придатності

3 роки з дати виготовлення. Не застосовувати після закінчення терміну придатності.

Регистрационные данные

Инструкция для: Гель для ран Пронтосан (Prontosan) 30 мл

Производитель: Б. Браун Медикал СА (Швейцария)

Регистрация: UA.TR.039.804 20.02.2019-19.02.2024

МНН: Comb drug

Код АТХ:

(D) Лекарственные средства для лечения заболеваний кожи

(D08) Антисептики и дезинфицирующие препараты

(D08A) Антисептики и дезинфицирующие препараты

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Гель для ран Пронтосан (Prontosan) 30 мл

По этому товару ещё нет отзывов