Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Глицепан таблетки по 550 мг №30 (10х3)

Код: 69744
Глицепан таблетки по 550 мг №30 (10х3)
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

снижение умственноей деятельности

Область применения

неврология

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Разрешено

для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Глицепан таблетки по 550 мг №30 (10х3)

Состав

Гамма-аміномасляна кислота (ГАМК)

 

320 мг

 

Магнію оксид

 

50 мг

 

Вітамін B1 (тіамін)

 

2,0 мг

Екстракт гінкго білоба

70 мг

Екстракт валеріани

20 мг

Вітамін B6 (піридоксин)

1,0 мг

Гліцин

50 мг

Екстракт звіробоя

35 мг

Вітамін B9 (фолієва кислота)

0,1 мг

Допоміжні речовини: натрію крохмаль гліколят, магнію стеарат.

Властивості

Гамма-аміномасляна кислота (ГАМК) - γ-аміномасляна кислота – один з найважливіших гальмівних нейромедіаторів ЦНС людини. Під впливом ГАМК активуються метаболічні та енергетичні процеси у мозку, підвищується дихальна активність тканей, поліпшується кровообіг та утилізація глюкози у мозку. Цю амінокислоту використовують у комплексному лікуванні епілепсії та артеріальної гіпертензії. Її призначають при синдромі дефіциту уваги. ГАМК поліпшує мислення, пам’ять, мовлення, здібність до навчання,  відновлює розумову та физичну працездатність при перевтомі. Нормалізує сон, зменшує почуття тривоги, напруги, страху (надає транквілізуючий ефект без ризику розвинення звикання). Зменшує пригнічуючу дію етанолу на ЦНС. Також вона має антиоксидантну дію.

Гліцин – незамінна амінокислота, вміст якої у нервових клітинах головного мозку дуже високий. Є регулятором обміну речовин, нормалізує та активує процеси захисного гальмування в центральній нервовій системі, зменшує психоемоціональну напругу, агресивність, конфліктність. Підвищує соціальну адаптацію та розумову працездатність, поліпшує настрій; полегшує засинання і нормалізує сон; зменшує вегето-судинні розлади (у т.ч. і в клімактеричному періоді); зменшує загальномозкові розлади при ішемічному інсульті и черепно-мозковій травмі. Гліцин має антиоксидантну та антитоксичну дію: зменшує токсичну дію алкоголю та лікарських засобів, які пригнічують ЦНС.

Екстракт гінкго білоба – видобутий з унікальної рослини прадавнього походження, та містить більш ніж 40 біологічно активних речовин, причому деякі з них у природі зустрічаються тільки в цій рослині.  Виходячи з наукових досліджень, екстракт  Білоба визнано найкращим засобом, котрий потрібен людям старше 40 років, тому що в цей період значно зменшується еластичність судин, та вони починають закупорюватися та старіти. А  антиоксидантні компоненти, які входять у склад екстракту, затримують процес фізіологічного старіння організму. Екстракт впливає на нейрометаболічний обмін норадреналіну, серотоніну та дофаміну, за рахунок чого виявляє антидепресивну дію. Ноотропний ефект пов’язаний зі здібністю активувати центральну ацетилхолінову систему.  Екстракт  гінкго білоба  виявляє також імуномодулюючу, протизапальну, ангіопротекторну, нейропротекторну дію, стимулює клітинний метаболізм.

Екстракт валеріани – надає багатобічну дію на організм. Екстракт містить валеріано-борнеоловий ефір, валереналь, валеріанову кислоту, які знижують збудливість нервової системи. Полегшує настання природного сну. Алкалоїд валерін, а також глікозид - валерид мають спазмолітичну дію на гладеньку мускулатуру органів ШКТ та сечовоі системи, поліпшують коронарний кровообіг, регулюють роботу серця.

Екстракт звіробоюодин з найчастіше зустрічаючихся компонентів у фітопрепаратах. Екстракт містить масу корисних та потрібних для людського організму речовин, які обумовлюють його лікувальні властивості. Завдяки вмісту дубильних речовин має в’яжучі, протизапальні, ранозагоювальні, болезаспокійливі властивості. Дія дубильних речовин підсилюється фітонцидами, які мають потужну противірусну та антибактеріальну дію. Наявність вітамінів А, Е, та С у його складі обумовлює антиоксидантні властивості, підтримуючи нормальну регенерацію шкіри, відновлення суглобової та сполучної тканин. Флавоноїди гіперозид, рутин і кверцетин мають ангіопротекторну дію. Суміш гіперицину, псевдогіперицину в поєднанні з гіперфорином, створює антидепресивний та седативний ефект, усуваючи тривожність та дратівливість. Ще екстракт звіробоя використовується при різних дерматологічних проблемах та як загальнозміцнюючий засіб для підвищення працездатності.

Вітамін B6 - Піридоксин– цей вітамін ще називають «антидепресантом», так як він бере участь у синтезі нейромедіаторів - катехоламінів, серотоніну (гормону щастя), глутамінової кислоти, ГАМК,  запобігаючи різним нервовим розладам та забезпечуючи нормальне функціонування центральної та периферійної нервових систем. Також піридоксин необхідний для повноцінної роботи  ендокринної та серцево-судинної систем, системи кровотворення, процесу засвоєння жирів, білків, глюкози (особливо нервовими клітинами), запобігання заміщення здорових клітин печінки жировими з подальшим порушенням її функціонування. Крім того, вітамін В6 бере участь у процесі переходу фолієвої кислоти (вітаміну В9) в активну форму.

Вітамін B1 - Тіамін – бере участь в вуглеводному, енергетичному, жировому, білковому та водно-сольовому обміні, надаючи регулюючий вплив на метаболізм організму. Тіамін поліпшує розумові здібності та настрій, оптимізує роботу мозку, поліпшуючи здібність до навчання. Виступає як антиоксидант, захищаючи організм від руйнівного впливу вільних радикалів, сповільнюючи процеси старіння, зменшуючи вплив алкоголю та тютюну. Для переводу тіаміну в його активну форму необхідна присутність в організмі магнію.

Вітамін В1 не виробляється в організмі людини, а піридоксин, синтезуючись в організмі, швидко виводиться, тому запаси цих вітамінів повинні поповнюватися щоденно. Під час хвороби та в період одужання, при високих фізичних навантаженнях, літнім людям та людям з гіперфункцією щитовидної залози необхідні підвищенні дози вітамінів В1 та В6.

Вітамін B9 - Фолієва кислота та її похідні (фолацин, фолат, птероилглутаминовая кислота) об’єднані у групу під назвою - фолати. Вітами В9 впливає на ріст та розвиток усіх тканин, налагоджує роботу імунної системи, печінки та органів ШКТ, підтримує серцево-судинну систему. Крім того, фолієва кислота регулює процеси збудження та гальмування нервової системи, згладжує наслідки стресових ситуацій.

Магній – у формі магнію оксиду - один з важливіших елементів у процесі метаболізму  людини. Він служить природним антистресовим фактором, який гальмує розвиток процесів збудження в ЦНС та знижує чутливість організму до впливу шкідливих факторів оточення.

 Не є лікарським засобом.

Показания

ГЛІЦЕПАН рекомендовано до раціону харчування при наступних захворюваннях та функціональних розладах:

- ураження судин головного мозку (атеросклероз, гіпертонічна хвороба та інш.), наслідки інсульту та черепно-мозкової травми; 

- як допоміжний засіб в традиційному лікуванні пацієнтів для стимулювання метаболізму у нервовій тканині, поліпшення мислення, уваги, пам’яті, мовлення, здатності до навчання у осіб різних вікових груп;

- розлади інтелектуальної діяльності у дітей, які страждають від затримки психічного розвитку в слабкій чи помірній формі;

- дитячий церебральний параліч;

- для підвищення стійкості ЦНС до впливу несприятливих чинників оточення;

- відновлення розумової та фізичної працездатності при перевтомі.

- при депресивних порушеннях для нормалізації сну, зменшення почуття тривоги та дратівливості, напруги, страху, для надання транквілізуючого ефекту без міорелаксації (в’ялості, сонливості, ризику розвитку звикання);

- в комплексній терапії вегето-судинної дистонії та астенічних станів різного генезу;

- при хронічному алкоголізмі для послаблення потягу до алкоголю та зменшення проявів  абстиненції;

- легкі функціональні порушення з боку сердцево-судинної системи та системи травлення (у складі комплексної терапії).

Противопоказания

Вагітність та період лактації, індивідуальна непереносимість компонентів. Діти віком до 12 років.

Застереження до споживання

Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Під час вживання варто уникати інтенсивного ультрафіолетового випромінення (тривалі сонячні ванни, УФ-лампи, солярій).

Способ применения и дозы

по 1 таблетці  2 рази у день після їжі. (Корекція добової дози можлива за індивідуальним призначенням лікаря). Мінімальний курс прийому - 1-2 місяця. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Условия хранения

зберігати в упаковці виробника, у сухому, захищеному від світла та вологи місці при температурі не вище 25°С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності

36 місяців від дати виготовлення. Дата виготовлення і номер партії вказані на упаковці.

Форма випуску

по 15 таблеток у блістері, по 2 (№30) блістера в картонній коробці.

Регистрационные данные

Инструкция для: Глицепан таблетки по 550 мг №30 (10х3)

Производитель: Комплит Фарма (Complete Pharma), Финляндия

МНН: Comb drug

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Глицепан таблетки по 550 мг №30 (10х3)

По этому товару ещё нет отзывов