Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Интеллан сироп фл. 90 мл №1

Код: 17555
Интеллан сироп фл. 90 мл №1
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

улучшение функции ЦНС, памяти, внимания

Область применения

неврология

Форма выпуска

Жидкости внутрь

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Интеллан сироп фл. 90 мл №1

Состав

діючи речовини: 1 капсула містить: гінкго дволопатевого листя сухого екстракту (Ginkgo biloba) (4:1) (екстрагент вода) 50 мг, центели азіатської трави сухого екстракту (Centella asiatіса) (4,17:1) (екстрагент вода) 120 мг, херпестис моніери трави сухого екстракту (Herpestis monniera) (4,17:1) (екстрагент вода) 30 мг, коріандру посівного насіння сухого екстракту (Coriandrum sativum) (4:1) (екстрагент вода) 50 мг, амомума шилоподібного плодів сухого екстракту (Amomum subulatum) (4:1) (екстрагент вода) 50 мг, ембліки лекарської плодів сухого екстракту (Emblica officinalis) (4:1) (екстрагент вода) 100 мг;

допоміжні речовини: тальк.

Лікарська форма

Капсули.

Основні фізико-хімічнівластивості: капсули сірого кольору, «0» розміру, що містять порошок коричневого кольору, на корпусі і ковпачку надруковане «INTELLAN».

Фармакотерапевтична група

Засоби, що впливають на нервову систему. Код АТХ N07 Х Х.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

До складу препарату входять 6 фармакологічно активних трав, що містять амінокислоти, мікроелементи, біологічно активні алкалоїди і глікозиди. Опосередковано через глютамінову і аспарагінову кислоти, біологічно активні алкалоїди та глікозиди препарат діє як нейрогуморальний модифікатор трансмісії і має стимулюючий вплив на обмін речовин кори головного мозку, таким чином стимулюючи активність мозку і покращання пам’яті. Він також покращує живлення нервових клітин і сприяє виведенню токсичних відходів обміну речовин (аміак), забезпечуючи оптимізацію активності структур мозку. Покращує кровообіг у головному мозку, що проявляється зменшенням відчуття втоми. М’який нейростимулюючий ефект послаблює відчуття тривоги і допомагає при лікуванні підгострих депресивних станів.

Кожному з рослинних компонентів препарату притаманні певні властивості:

Гінкго дволопатевий покращує капілярний кровообіг у кінцівках, внутрішніх органах, головному мозку, запобігає тромбоутворенню.

Центела азіатська. Основним діючим елементом центели є оксид азоту, який покращує пам'ять, кровообіг і мікроциркуляцію, функції печінки та нирок, крім того, центела має антиоксидантні властивості.

Херпестис монієра. Компоненти херпестис монієри покращують пам’ять та увагу, опосередковують синтез ГАМК у нейронах мозку, що зумовлює їх протисудомну дію; знижують артеріальний тиск, мають заспокійливу, знеболювальну, антиоксидантну дію.

Коріандр посівний чинить антигіперглікемічну, антигіперліпідемічну, антиоксидантну, антипроліферативну, гіпотензивну та протисудомну дії.

Амомум шилоподібний застосовується як тонізуючий, протизапальний і знеболювальний засіб. Має властивість знешкоджувати токсини як зовнішнього походження, так і ті, що утворюються в організмі.

Ембліка лікарська джерело вітаміну С; стимулюючи мукоцити, зумовлює відхаркувальний ефект, має помірну антибактеріальну дію, покращує функції серцево-судинної системи (адреналіноподібна дія).

Показания

Ослаблення пам’яті, хронічні стресові ситуації, нервове напруження і втома, порушення концентрації уваги та дезорієнтація, функціональна розумова недостатність, запаморочення, порушення відчуття рівноваги, тривожний стан, депресія – у складі комплексної терапії або як допоміжний засіб.

Противопоказания

Підвищена чутливість (алергія) до будь-якого компонента препарату.

Особливі заходи безпеки

При прийомі препарату перед сном можливі порушення сну.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Результати клінічних досліджень взаємодії з Гінкго білоба (ЕGb 761) продемонстрували потенціювання або інгібування ізоферментів цитохрому Р450. Рівень концентрації мідазоламу змінювався після супутнього прийому Гінкго білоба (ЕGb 761), що дозволяє припускати наявність взаємодії через СYP ЗА4. Тому лікарські засоби, які в основному метаболізуються через СYP ЗА4 і мають вузький терапевтичний індекс, слід застосовувати з обережністю. У разі необхідності одночасного застосування будь-якіх інших лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем.

Особливості застосування

Перші ознаки поліпшення виникають через 1 місяць після початку леченія. Рекомендуется уважно спостерігати за пацієнтами, які приймають препарати, що метаболізуються цитохромом Р450 ЗА4. Відомості про зловживання гінкго білоба (ЕGb 761) відсутні. За фармакологічними характеристиками препарату гінкго білоба (ЕGb 761) не має потенціалу зловживання.

Способ применения и дозы

Препарат приймають внутрішньо після їди. Дорослим по 1 капсули 2 рази на добу зранку та ввечері після їди. У випадках порушення сну рекомендується приймати препарат як мінімум за 3 години перед сном. Курс лікування 3 місяці. При тривалій терапії бажано робити перерву терміном 3 тижні через кожні 3 місяці лікування.

У випадку, якщо симптоми захворювання не минають або погіршуються, слід звернутися за консультацією до лікаря.

Діти

Не застосовувати дітям.

Побочные реакции

При прийомі препарату перед сном можливе порушення сну, тому рекомендується приймати препарат як мінімум за 3 години перед сном.

зредка виникають такі реакції:

  • з боку травної системи: розлади травлення; диспепсія; діарея; абдомінальний біль; нудота, блювота.
  • з боку імунної ситеми: реакції гіперчувтвітельності, включаючи ангіоневротичний набряк, кропив'янку, задишку;
  • з боку серцево-судинної системи: артеріальна гіпертензія;
  • з боку шкіри: запалення шкіри, почервоніння, набряк, висип, свербіж, екзема;
  • з сторони ЦНС: головний біль, запаморочення, синкопе (у тому числі вазовагальне).

У разі виникнення будь-яких незвичних реакцій слід припинити прийом препарату та обов’язково звернутися до лікаря.

Передозировка

Передозування малоймовірне. Повідомлень щодо випадкового передозування не надходило.

Применение в период беременности или кормления грудью

Цей лікарський засіб слід застосовувати переважно пацієнтам літнього віку, ризик вагітності у яких відсутній. З огляду на відсутність відповідних клінічних даних, застосування цього засобу не рекомендується у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Прийом препарату впливає на здатність керувати автотранспортом та працювати з точними механізмами (можливе послаблення уваги), тому слід уникати управління автотранспортними засобами або потенційно небезпечними приладами.

Условия хранения

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ° С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 20 або 60 капсул у флаконі №1, у картонній коробці.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Интеллан сироп фл. 90 мл №1

По этому товару ещё нет отзывов