Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Клофан крем 1% туба 20 г №1

Код: 78965
Клофан крем 1% туба 20 г №1
Цена от 76.80 до 126.20 грн

Наличие в 1207 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

трихомониаз, неспецифический бактериальный кольпит

Область применения

гинекология

Форма выпуска

Мягкие вагинальные

Разрешено

для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Клофан крем 1% туба 20 г №1

Состав

діюча речовина: клотримазол (clotrimazole);

1 г крему містить клотримазолу 10 мг;

допоміжні речовини: цетилпальмітат, спирт цетостеариловий, сорбітан моностеарат, полісорбат 60, октилдодеканол, спирт бензиловий, вода очищена.

Лікарська форма

Крем.

Основні фізико-хімічні властивості: однорідний в’язкий крем білого кольору.

Фармакотерапевтична група

Дерматологічні засоби. Протигрибкові препарати для застосування в дерматології. Протигрибкові препарати для місцевого застосування. Похідні імідазолу та тріазолу. Клотримазол.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Механізм антимікотичної дії клотримазолу пов’язаний із пригніченням синтезу ергостеролу, що призводить до структурного та функціонального пошкодження цитоплазматичної мембрани грибків.

Клотримазол має широкий спектр антимікотичної активності in vitro та in vivo і діє на дерматофіти, дріжджові, плісняві та інші види грибків.

За відповідних умов тестування мінімальна інгібуюча концентрація для цих типів грибків становить приблизно 0,062–8,0 мкг/мл субстрату.

Механізм дії клотримазолу пов’язаний із первинною фунгістатичною або фунгіцидною активністю, залежно від концентрації клотримазолу в місці інфекції.

In vitro активність обмежена елементами грибка, що проліферують; спори грибків мають лише незначну чутливість.

Окрім протигрибкової активності, клотримазол діє також на грампозитивні мікроорганізми (Streptococci/Staphylococci/Gardnerella vaginalis) та грамнегативні мікроорганізми (Bacteroids).

In vitro клотримазол пригнічує розмноження Corynebacteria та грампозитивних коків (за винятком Enterococci) у концентраціях 0,5–10 мкг/мл субстрату.

Первинно резистентні штами чутливих видів грибів зустрічаються дуже рідко; розвиток вторинної резистентності чутливих грибів при лікуванні дотепер спостерігався лише у дуже поодиноких випадках.

Фармакокінетика.

При нанесенні крему на неушкоджену або з ознаками запалення шкіру клотримазол потрапляє в кровообіг людини у мінімальній кількості. Пікові концентрації клотримазолу в сироватці крові були нижче межі виявлення, яка складає 0,001 мкг/мл, що свідчить про малу ймовірність виникнення системних ефектів або побічних реакцій при місцевому застосуванні клотримазолу.

Показания

  • Дерматомікози, спричинені пліснявими та іншими грибками (наприклад, Trichophyton).
  • Дерматомікози, спричинені дріжджовими грибками (Candida).
  • Захворювання шкіри, що є результатом вторинного зараження цими грибками.
  • Кандидозний вульвіт та кандидозний баланіт.

Противопоказания

  • Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин лікарського засобу.
  • Не використовувати крем для лікування нігтів або інфекцій шкіри голови.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії

При одночасному застосуванні з латексними контрацептивами крем може спричинити їх пошкодження та зниження ефективності. Пацієнтам рекомендовано застосовувати альтернативні методи контрацепції принаймні впродовж п’яти днів після застосування цього препарату.

Особливості щодо застосування

Препарат містить цетостеариловий спирт, який може спричинити виникнення місцевих шкірних реакцій (наприклад, контактного дерматиту).

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Крем із клотримазолом не впливає або має незначний вплив на здатність керувати транспортними засобами та працювати з механізмами.

Способ применения и дозы

Препарат призначений для місцевого застосування.

Крем наносити тонким шаром на уражену ділянку шкіри 2–3 рази на добу і злегка втирати. Смужки крему (довжиною ½ см) достатньо для обробки ділянки розміром кисті. Лікування потрібно продовжувати протягом щонайменше одного місяця у разі дерматофітних інфекцій та протягом щонайменше двох тижнів у разі кандидозних інфекцій.

У разі інфікування стоп перед нанесенням крему їх потрібно вимити та висушити, особливо між пальцями.

Діти.

Досвід застосування препарату дітям відсутній.

Побочные реакции

З боку імунної системи: алергічні реакції, включно із синкопе, артеріальною гіпотензією, диспное та кропив’янкою.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: пухирці, дискомфорт/біль, набряк, почервоніння (еритема), подразнення, лущення/ексфоліація шкіри, свербіж, висипання, відчуття поколювання/печіння.

Повідомлення про підозрювані побічні реакції.

Повідомлення про підозрювані побічні реакції після реєстрації лікарського засобу є важливою процедурою. Це дає змогу продовжувати контролювати співвідношення користь/ризик для цього лікарського засобу. Медичні працівники повинні повідомляти про всі підозрювані побічні реакції через національну систему звітності та заявнику через форму зворотного зв’язку на веб-сайті: https://kusum.ua/pharmacovigilance/.

Передозировка

Ризику гострої інтоксикації немає, оскільки малоймовірно, що передозування можливе після одноразового нанесення на шкіру надмірної кількості (застосування на великій ділянці шкіри в умовах, сприятливих для всмоктування) або випадкового перорального прийому.

Специфічного антидота немає.

Однак у разі випадкового перорального прийому рідко може виникнути потреба у проведенні промивання шлунка, якщо доза клотримазолу, яка загрожує життю, була застосована протягом попередньої години або у разі виявлення клінічних симптомів передозування (наприклад, запаморочення, нудоти або блювання). Промивання шлунка потрібно проводити лише в тому разі, коли є належний захист дихальних шляхів.

Применение в период беременности или кормления грудью

Фертильність.

Клінічні дослідження щодо впливу клотримазолу на фертильність у жінок не проводилися, проте дослідження на тваринах не виявили його впливу на фертильність.

Вагітність.

Існує обмежена кількість даних про застосування клотримазолу вагітними жінками. Дослідження на тваринах показали репродуктивну токсичність клотримазолу при його пероральному застосуванні у високих дозах. При низькій системній експозиції клотримазолу після місцевого лікування шкідлива дія щодо репродуктивної функції не прогнозується. Клотримазол можна застосовувати під час вагітності, але тільки під наглядом лікаря.

Період годування груддю.

Наявні фармакодинамічні/токсикологічні дані у тварин свідчать про виведення клотримазолу або його метаболітів у грудне молоко після внутрішньовенного введення. Неможливо виключити ризик для дитини, яка перебуває на грудному вигодовуванні. Необхідно прийняти рішення про припинення грудного вигодовування або припинення/утримання від терапії клотримазолом, беручи до уваги переваги грудного вигодовування для дитини та користь терапії для жінки.

Условия хранения

Зберігати при температурі не вище 25 °C в оригінальній упаковці. Не заморожувати.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Термін придатності

2 роки.

Упаковка

По 20 г у тубі, по 1 тубі в картонній коробці.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Клофан крем 1% туба 20 г №1

По этому товару ещё нет отзывов