Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Масло облепихи 100 мл

Код: 62045
Масло облепихи 100 мл
Цена от 48.40 до 57.53 грн

Наличие в 24 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Форма выпуска

Масла

Разрешено

для детей/для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Масло облепихи 100 мл

Состав

Комплекс біологічно активних речовин з плодів обліпихи: суміш каротину і каротиноїдів, суму токоферолів, стеринів, фосфоліпіди, вітамін K, гліцериди олеїнової, лінолевої, пальмітолеїнової, пальмітинової і стеаринової кислот.

Властивості

Масло обліпихи використовують і для прийому всередину, і для зовнішнього застосування. Воно має болезаспокійливий ефект, загоюючі і протизапальні властивості. Масло обліпихи добре допомагає при лікуванні опіків шкірних покривів. Хороші результати дає застосування обліпихової олії при таких захворюваннях, як лускатий, висівковий лишай, нейродерміти. Масло обліпихи незамінне при ринітах, фарингітах, ларингіті, тонзилітах. Людям, що страждають запальними захворюваннями ясен, пародонтозом корисно провести курс обліпихових аплікацій.

Каротиноїди - потрапляючи в організм з маслом обліпихи, вони піддаються впливу ферментів і перетворюються в ретинол (вітамін А), необхідний для підтримки процесів росту, репродукції, гарного зору, імунологічного статусу, нормального стану шкіри і слизових оболонок. Каротиноїди, також, є прекрасними антиоксидантами і грають важливу роль в метаболічних процесах.

Вітамін Е (токоферол) - вітамін репродукції, позитивно впливає на утворення статевих гормонів, гальмує розвиток атеросклерозу, є одним з головних факторів, що уповільнюють процеси старіння. Вітамін Е в синергічну дію з вітаміном А є стимулятором стійкості імунної системи організму. Токофероли є активними антиоксидантами, зв'язують і виводять з організму вільні радикали, які утворюються при стресах і в несприятливих умовах навколишнього середовища і провокують виникнення онкологічних захворювань.

Вітамін F - нормалізує жировий обмін, особливо в клітинах шкіри, допомагає обмінним процесам вітамінів С і В1 і є ще одним з компонентів, що наділяє масло обліпихи безсумнівною протисклеротичною дією.

Вітамін К1 (філохінон) - регулює систему згортання крові, сприяє відновленню фізичних сил, покращує діяльність всіх органів, особливо серцево-судинної системи і печінки. Корисний при кровотечах, геморої, променевої хвороби.

Показания

Найчастіше масло з плодів обліпихи застосовують:

  • для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту: гастритів, колітів, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. При підвищеній кислотності масло сприяє її зниженню, загоює виразки і рубці;
  • для загоєння уражених тканин і трофічних виразок;
  • для стимуляції статевих функцій;
  • для лікування запалення слизової оболонки піхви і частини шийки матки.

Масло з плодів обліпихи сприятливо діє на роботу щитовидної залози; допомагає при лікуванні атеросклерозу, покращує роботу серця, робить еластичними кровоносні судини; підтримує в нормі вміст холестерину, бере участь в обміні білків, запобігає ожирінню печінки, може виводити солі важких металів, вбивати хвороботворні мікроби, захищає печінку.

Способ применения и дозы

Масло обліпихи застосовують місцево у вигляді масляних пов'язок через день (до появи грануляцій), попередньо очистивши уражену ділянку від грануляцій.

У гінекології використовується для змазування або на тампонах: при кольпітах і ендоцервіцитах змаюють стінки піхви, попереднього очистивши їх ватяними кульками; при ерозіях шийки матки рясно змочені тампони (5-10 мл на тампон) щільно притискають до ерозованої поверхні, змінюючи їх щодня. Курс лікування кольпітів - 10-15 процедур, ендоцервіцитів і ерозій - 8-12 процедур. При необхідності - повторний курс через 4-6 тижнів.

При захворюваннях слизової оболонки порожнини рота і пародонту Масло обліпихи застосовують у вигляді аплікацій або турунд, змочених маслом, курс лікування 10-15 процедур.

Інгаляційно: по 15 хвилин щодня, при захворюваннях верхніх дихальних шляхів курс лікування - 8-10 процедур.

Ректально, у вигляді мікроклізм, після спорожнення кишечника вводять глибоко в задній прохід.

Масло обліпихи приймають всередину, до їди, по 1 ч. ложці або 2-3 рази на день. Дітям до 6 років - 0,5 г 1 раз на день; 6-14 років - 0,5 г 1-2 рази на день. Курс лікування - 10-15 днів. При необхідності повторний курс через 4-6 тижнів.

Регистрационные данные

Инструкция для: Масло облепихи 100 мл

Производитель: Лубныфарм, ОАО, Лубны, Полтавская обл., Украина

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Масло облепихи 100 мл

По этому товару ещё нет отзывов