Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Нейроксимет капсулы №30

Код: 53124
Нейроксимет капсулы №30
Цена от 192.73 до 329.99 грн

Наличие в 2834 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Область применения

неврология

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Нейроксимет капсулы №30

Состав

Нейроксімет – лікарський препарат з вираженим ноотропною та антиоксидантною дією. Нейроксимет містить гамма-аміномасляну кислоту і екстракт листя гінкго білоба.
Гамма-аміномасляна кислота – амінокислота, що в нормі міститься в тканинах центральної нервової системи. Гамма-аміномасляна кислота зв'язується з ГАМК-рецепторами, є медіатором, що бере участь у процесах гальмування в центральній нервовій системі. Гамма-аміномасляна кислота регулює енергетичний обмін, нормалізує процеси утилізації глюкози, стимулює споживання кисню тканинами, сприяє нормалізації кровообігу. Ноотропну дію гамма-аміномасляної кислоти проявляється поліпшення пам'яті, підвищення здатності до концентрації уваги, а також прискоренні відновлення мови та рухової активності у пацієнтів з порушеннями церебрального кровообігу (в тому числі після інсульту).

Екстракт листя гінкго білоба містить більше 40 біологічно активних речовин, які сприяють нормалізації коронарного і церебрального кровообігу, поліпшення реологічних властивостей крові, регуляції тонусу судин і проникності судинної стінки. Екстракт листя гінкго білоба дещо знижує агрегацію тромбоцитів, покращує мікроциркуляцію, надає деякий протинабрякову дію, а також має виражену антиоксидантну дію, захищаючи клітини від негативного впливу перекисних сполук та вільних радикалів. Екстракт гінкго білоба також перешкоджає утворенню холестеринових бляшок.

Показания

Нейроксімет застосовують у комплексній терапії пацієнтів, які страждають віковими змінами церебральних судин, які супроводжуються порушенням мозкового кровообігу, зниженням пам'яті та інтелектуальної працездатності.
Нейроксімет також призначають в комплексі з іншими препаратами пацієнтам з динамічними порушеннями мозкового кровообігу, запамороченням і шумом у вухах (судинного або інволюційного походження), а також астенічними, тривожно-невротичними та депресивними станами.

Нейроксімет може застосовуватися для профілактики рецидивів порушень церебрального кровотоку та можливих ускладнень у пацієнтів з черепно-мозковою травмою та інсультом.
В офтальмологічній практиці капсули Нейроксімет можуть бути рекомендовані пацієнтам, що страждають судинними захворюваннями сітківки і жовтої плями, діабетичною ретинопатією, вікової макулярної дегенерацією і відкритокутовою глаукомою.
Нейроксімет може бути призначений для активної профілактики захитування, а також пацієнтам з підвищеними інтелектуальними навантаженнями при необхідності покращення розумової працездатності, пам'яті та концентрації уваги.

Противопоказания

Нейроксімет не призначають пацієнтам з відомою гіперчутливістю до компонентів капсул.
Нейроксімет не слід призначати пацієнтам з гострими порушеннями церебрального і коронарного кровотоку (гостра фаза інсульту або інфаркту міокарда), артеріальною гіпотензією і гіпокоагуляцією.

Нейроксімет не застосовують у педіатричній практиці.
Слід дотримуватися обережності, призначаючи Нейроксимет пацієнтам, що страждають виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, а також порушеннями функцій нирок (таким пацієнтам не показано тривале застосування препарату Нейроксимет).

Вагітність:
Призначення препарату Нейроксімет в період вагітності і лактації небажано, у зв'язку з відсутністю результатів клінічних досліджень препарату у даної категорії пацієнтів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами:
Гамма-аміномасляна кислота при одночасному застосуванні може потенціювати дію ненаркотичних анальгетиків, протисудомних засобів та снодійних препаратів.
Екстракт листя гінкго білоба може змінювати ефективність препаратів, що впливають на згортальну систему крові.

Способ применения и дозы

Нейроксімет призначений для перорального застосування. Капсули Нейроксімет слід ковтати цілком, запиваючи великою кількістю рідини. Для досягнення максимального ефекту капсули слід приймати за 5-10 хвилин до прийому їжі. Тривалість прийому і дози препарату Нейроксімет визначає лікар.

Як правило, призначають прийом 1 капсули препарату Нейроксімет тричі на добу. При необхідності дозу препарату збільшують до 2 капсули тричі на добу.
Рекомендована тривалість курсу прийому препарату становить 30-40 днів. У разі необхідності призначають повторний курс прийому препарату Нейроксімет через 2 тижні після закінчення попереднього курсу.

Побочные реакции

Нейроксимет, як правило, добре переноситься пацієнтами. В окремих випадках, переважно у перші дні терапії, у пацієнтів відзначали розвиток диспепсичних явищ, змін артеріального тиску, а також відчуття жару і порушень сну. При розвитку даних ефектів слід зменшити дозу препарату Нейроксімет, через деякий час після зникнення небажаних ефектів дозу можна збільшити до рекомендованої терапевтичної.

Передозировка

При застосуванні завищених доз препарату Нейроксімет у пацієнтів відзначали розвиток блювоти, нудоти, порушень стільця і лабільності артеріального тиску.
Специфічного антидоту немає. Безпосередньо відразу після прийому завищеною дози препарату Нейроксімет показано проведення промивання шлунка і призначення энтеросорбентных коштів. При розвитку небажаних ефектів, внаслідок прийому завищеною дози препарату Нейроксимет, показано проведення підтримуючої і симптоматичної терапії.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Нейроксимет капсулы №30

04.10.2020

Несколько месяцев назад, перенесла инсульт. Слава богу без параличей. Долго лежала в стационаре. После выписки больше всего беспокоили головокружение, сложности с равновесием, шум в ушах. Семейный врач назначил Нейроксимет на месяц. Принимала добросовестно, по инструкции. Благодаря этому препарату, головокружения стали редкими, меня больше не «бросает в стороны», к тому же, стала лучше спать. Доктор сказал, принимать месячными курсами 2-3 раза в год.

12.06.2020

В последнее время страдаю частыми головными болями.Невропатолог порекомендовал Нейроксимет по 1капсуле 3 раза в сутки на 2 месяца. Эффект почувствовала уже через 1 месяц. Сейчас головных болей нет.

17.05.2020

После двухлетнего приёма Нейроксимета, могу сделать вывод что Гинкго действительно помогает. Меня много лет беспокоили бессонница, головокружения и шум в ушах, а с тех пор, как мне невролог назначил Нейроксимет (месячными курсами 2 раза в год), перестала жаловаться, и теперь могу похвастаться спокойным, здоровым сном. Рекомендую.