Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Олидетрим Кидс капли ор., р-н по 10 мл в Флак.

Код: 54618
Олидетрим Кидс капли ор., р-н по 10 мл в Флак.
Цена от 176.81 до 325.70 грн

Наличие в 6716 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

дефицит витамина Д, профилактика и лечение рахита

Область применения

детство

Форма выпуска

Жидкости внутрь

Разрешено

для детей

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Олидетрим Кидс капли ор., р-н по 10 мл в Флак.

Состав

1 крапля містить: основну речовину: вітамін D3 (холекальциферол) – 15 mkg (мкг); допоміжні речовини: рослинна олія (кокосова та пальмова).

Найважливішою функцією вітаміну D3 є регулювання метаболізму кальцію та фосфатів, що сприяє правильній мінералізації кісток. Встановлена чітка залежність між забезпеченістю організму вітаміном D і розвитком рахіту у дітей раннього віку, порушенням мінеральної щільності кісткової тканини у підлітків і дорослих, а також ризиком виникнення ряду хронічних інфекційних і запальних захворювань. У зв'язку з цим особливу актуальності набуває діагностика недостатності і дефіциту вітаміну D у дітей та підлітків і організація профілактики і лікування вітамін-D-дефіцитного стану.

Також вітамін D необхідний для функціонування паращитовидних залоз, кишечнику, нирок і кісткової системи. Відіграє істотну роль в абсорбції кальцію і фосфатів з кишечнику, у транспорті мінеральних солей і в процесі кальцифікації кісток, регулює виведення кальцію і фосфатів нирками. Концентрація іонів кальцію впливає на ряд важливих біохімічних процесів, що зумовлюють підтримку тонусу м'язів скелетної мускулатури, беруть участь у проведенні нервового збудження та впливають на згортання крові. Вітамін D3 також бере участь у функціонуванні імунної системи, що впливає на виробництво лімфокінів.

Нестача вітаміну D3 в їжі, послаблення його всмоктування, дефіцит кальцію, а також відсутність експозиції на сонячному світлі призводять у дорослих – до остеомаляції, у вагітних жінок – до появи симптомів тетанії і неутворення зубної емалі у немовлят. У період вагітності або годування груддю вітамін D3 повинен надходити до організму в необхідній кількості.

Поживна (харчова) і енергетична цінність (калорійність)

На 100 g (г): білки – 0 g (г), вуглеводи – 0 g (г), жири – 94,5 g (г); 3496 kJ (кДж)/850 kcal (ккал).

Показания

Може бути рекомендований лікарем в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело вітаміну D3 для дітей віком від народження та старше з метою профілактики та корекції вітамін-D-дефіцитних станів, регулювання всмоктування та засвоєння кальцію і фосфору в організмі, для підтримки нормального рівня кальцію у сироватці крові, забезпечення нормального росту та розвитку кісток та зубів у дітей, функціонування м’язової та імунної систем.

Противопоказания

Підвищена чутливість до будь-якого із компонентів.

Не є лікарським засобом. Без ГМО.

Перед застосуванням та при одночасному застосуванні будь-яких лікарських засобів обов’язкова консультація лікаря. Дітям грудного віку, котрі вигодовуються із застосуванням адаптованих сумішей, що містять вітаміни групи D, у кількостях добової фізіологічної потреби, давати додаткову дієтичну добавку «Олідетрим Кідс» не потрібно. При змішаному вигодовуванні, лікар призначає індивідуальну добову дозу дієтичної добавки «Олідетрим Кідс», виходячи із розрахунку вмісту вітаміну D у адаптованих сумішах та грудному молоці, а також у продуктах харчування. Не застосовувати одночасно з препаратами, що містять вітаміни групи D. Перед застосуванням та в процесі застосування необхідно контролювати вміст кальцію в сечі.

Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не використовувати дієтичну добавку «Олідетрим Кідс» після закінчення строку придатності.

Способ применения и дозы

Для застосування крапель необхідно з флакону зняти ковпачок із захисним кільцем-контролем першого розкриття, вставити дозатор у флакон та прикрутити його до флакону.

Доношеним здоровим дітям від народження до шести років та старше щоденно впорскувати по 1 дозі (одне натискання дозатора) на добу (за виключенням трьох літніх місяців). 1 доза містить 15 mkg (мкг) вітаміну D3 (холекальциферолу), що відповідає 600 МО вітаміну D3.

Застосовувати дієтичну добавку, в залежності від віку дитини та способу яким вона може вжити дієтичну добавку:

  • впорскувати безпосередньо в ротову порожнину дитини, перед годуванням; 
  • додати у чайну ложку питної води, молока чи дитячого харчування; 
  • нанести на пустушку та дати її дитині на 20-30 хв; 
  • нанести на сосок грудної залози матері-годувальниці перед годуванням дитини.

Примітка. Під час впорскування дієтичної добавки «Олідетрим Кідс» слід уникати контакту дозатора з питною водою, молоком, дитячим харчуванням чи ротовою порожниною дитини.

Условия хранения

Форма випуску

Краплі для перорального застосування у флаконі з ковпачком із захисним кільцем-контролем першого відкриття. До флакону додається дозатор для забезпечення комфортного використання.

Умови зберігання

Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі від 15°C дo 25°C.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Олидетрим Кидс капли ор., р-н по 10 мл в Флак.

По этому товару ещё нет отзывов