Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Пантокрин жидкий экстракт по 50 мл во флак.

Код: 85319
Пантокрин жидкий экстракт по 50 мл во флак.
Цена от 214.00 до 258.12 грн

Наличие в 87 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

астенические состояния

Область применения

иммунология

Форма выпуска

Жидкости внутрь

Разрешено

для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Пантокрин жидкий экстракт по 50 мл во флак.

Состав

1 флакон 50 ml/мл містить водно-спиртовий екстракт із пантів марала, ізюбра або з пантів плямистого оленя (екстрагент – спирт етиловий 52 %), ароматизатор «Яблуко».

Фармакологічні властивості

ПАНТОКРИН містить натуральні біологічно активні речовини (амінокислоти, нуклеотиди, стерини, фосфоліпіди, жирні кислоти, вітаміни, мінеральні речовини, мікроелементи), які є необхідними для побудови власних ферментів, гормонів, клітинних і тканинних структур, зміцнення імунного захисту.

ПАНТОКРИН активує обмін речовин та основні фізіологічні процеси, посилює загальну неспецифічну резистентність організму, специфічні та неспецифічні механізми імунологічного захисту, є ефективним тонізуючим засобом із вираженою гонадотропною дією. Сприяє адаптації та стійкості організму до інфекційних (вірусних) захворювань, несприятливих факторів навколишнього середовища, підвищених фізичних та розумових навантажень. Підвищує тонус скелетних м’язів, рухову активність кишечника. Покращує зорову та слухову пам’ять, швидкість та якість навчання, точність і швидкість реакції.

Показания

ПАНТОКРИН призначають як допоміжний засіб у складі комплексної терапії:

  • імунодефіцитних станів, спричинених інфекційними захворюваннями (ГРВІ, грип, туберкульоз тощо);
  • сексуальних розладів у жінок (зниження лібідо) і чоловіків (імпотенція, спричинена опроміненням, супутніми захворюваннями і психоемоційними стресами, передчасна еякуляція та слабкість статевої активності в осіб літнього віку);
  • астеноневротичного синдрому, неврастенії, неврозів. Може застосовуватися для профілактики та лікування перевтоми (підвищення переносимості фізичних і розумових навантажень, прискорення відновлення після навантаження) і як стрес-регулюючий засіб;
  • артеріальної гіпотензії, дисциркуляторної енцефалопатії;
  • обмінно-ендокринних розладів (анемія, ожиріння, гіпотиреоз, остеопороз).

Противопоказания

Вагітність, період годування груддю, діти віком до 18 років. Пiдвищена iндивiдуальна чутливiсть до будь-якого із компонентів ПАНТОКРИНУ, артеріальна гіпертензія, органічні захворювання серця, ішемічна хвороба серця, виражений атеросклероз, серцева недостатність, схильність до тромбозів (гіперкоагуляція), виражені порушення функції нирок, розлади травлення (діарея), злоякісні новоутворення.

Взаємодія з іншими засобами та інші види взаємодії

Не слід призначати ПАНТОКРИН з препаратами кальцію, лікарськими засобами, що підвищують артеріальний тиск, згортання крові, стимулюють скорочення гладких м’язів кишечнику. ПАНТОКРИН посилює дію ноотропних препаратів.

Способ применения и дозы

ПАНТОКРИН застосовувати внутрішньо по 20-40 крапель, попередньо розвівши їх у невеликій кількості води, за 30 хвилин до їди або через 2 години після їди, 2-3 рази на добу.

Для профілактики безсоння останній прийом ПАНТОКРИНУ роблять за 4 години до сну.

Рекомендований термін вживання 3-4 тижні. При потребі курс вживання можна повторити через 7-10 днів. Протягом року рекомендується проводити не більше 4 курсів прийому ПАНТОКРИНУ.

Допускається випадіння невеликої кількості осаду, тому перед вживанням рекомендовано збовтати.

Не перевищувати рекомендовану кількість для щоденного вживання. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Побочные реакции

При застосуванні ПАНТОКРИНУ рідко можуть спостерігатися головний біль, підвищення артеріального тиску, алергічні реакції (свербіж шкіри).

У разі виникнення будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування ПАНТОКРИНУ та звернутися до лікаря.

Застереження

ПАНТОКРИН містить етанол (алкоголь).

Шкідливий для пацієнтів, хворих на алкоголізм. Слід бути обережним при застосуванні пацієнтам із захворюваннями печінки та хворим на епілепсію.

При тривалому застосуванні великих доз ПАНТОКРИНУ необхідно контролювати артеріальний тиск, згортання крові і функцію нирок.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Вплив ПАНТОКРИНУ на здатність керувати автотранспортом або працювати зі складними механізмами не відомий.

Передозировка

Передозування може проявлятися головним болем, почервонінням шкіри, нервовим збудженням, діареєю.

У разі передозування слід припинити застосування ПАНТОКРИНУ. Терапія симптоматична.

Условия хранения

Зберігати у сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25 ºС. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності

2 роки.

Не є лікарським засобом. Без ГМО. Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.

ТУ У 10.8-39214590-002:2021

Регистрационные данные

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Пантокрин жидкий экстракт по 50 мл во флак.

По этому товару ещё нет отзывов