Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Полифаг Стаф жидкость по 20 мл №4 во флак.

Код: 73366
Полифаг Стаф жидкость по 20 мл №4 во флак.
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Показания

стафилококк

Область применения

антимикробная терапия

Форма выпуска

Жидкости внутрь

Разрешено

для детей/для взрослых

Детям с

с рождения

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Полифаг Стаф жидкость по 20 мл №4 во флак.

Состав

діюча речовина: стерильна суміш очищених фільтратів фаголізатів  бактерій:  Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis.

допоміжні речовини: бактеріальні поживні середовища та фізіологічний розчин.

Опис

Бактеріофа?г або фаг -  це мікроорганізми, здатні точково знищувати тільки хвороботворні бактерії. Вони специфічно вражають патогенні бактеріальні клітини, розмножуються в їх середині та руйнують їх шляхом лізису. Дія бактеріофагів перешкоджає появі рецидивів інфекційних захворювань та хронізації запального процесу і при цьому розчин не порушує стан нормальної мікробіоти людини. Тому «ПОЛИФАГ СТАФ» має здатність специфічно лізувати бактерії Staphylococcus aureus і Staphylococcus epidermidis.

Показания

В складі комбінованого лікування або профілактиці гнійно-запальних та ентеральних захворювань, викликаних бактеріями роду Staphylococcus у дорослих і дітей:

  • гнійно-запальні захворювання вуха, горла, носа, пазух носа, дихальних шляхів і легенів (отит, ангіна, фарингіт, ларингіт, трахеїт, бронхіт, пневмонія, плеврит);
  • захворювання кишково-шлункового тракту (гастроентероколіт, холецистит, дизбактеріоз кишківника);
  • запальні захворювання немовлят та дітей раннього віку (гастроентероколіт, дисбактеріоз кишківника, омфаліт, піодермія, септицемія та септикопіємія різної локалізації);
  • хірургічні інфекції (нагноєння ран, гнійні ураження шкіри, опіки, мастит, остеомієліт, абсцес, флегмона, фурункули, карбункули, гідроаденіт, панариції, парапроктит, бурсит);
  • гнійно-запальні урогенітальні та гінекологічні захворювання (цистит, пієлонефрит, уретрит, ендометрит, вульвіт, кольпіт, сальпінгоофорит);
  • генералізовані септичні захворювання;
  • профілактика внутрішньо лікарняних, хірургічних та іншіх інфекцій, викликаних бактеріями стафілококів.

Противопоказания

Индивідуальна непереносимість компонентів дієтичної добавки. 

Особливості застосування

Важливою умовою ефективної фаготерапії є попереднє визначення фагочутливості збудника.

Застосування Полифагу  починають якомога раніше.

«ПОЛИФАГ СТАФ» можна поєднувати з антибіотиками для посилення антибактеріальної терапії, а також використовувати як альтернативу при непереносимості пацієнтом антибіотиків.

У випадку, якщо до застосування Полифагу для лікування ран використовувались хімічні антисептики, рана повинна бути ретельно промита стерильним 0,9% розчином натрію хлориду.

Перед використанням флакон з бактеріофагом необхідно збовтати. Розчин повинен залишатися прозорим та не містити осаду.

При помутнінні продукт не вживати!

Після розкриття флакон (порушення цілісності ковпачка) може використовуватися протягом 7 діб.

Розкритий флакон зберігати тільки в холодильнику.

Для того щоб перевірити переносимість Полифага у дітей перших місяців життя, його можна розвести кип'яченою водою або стерильним фізіологічним розчином кімнатної температури не більше, ніж в два рази.

Відбір дози розчину з флакона.

Якщо за один прийом використовується не весь розчин з флакона, для того, щоб уникнути забруднення та інактивації бактеріофагів необхідно дотримуватися наступних правил:

  • Ретельно вимити руки перед розкриттям флакона;
  • Обробити ковпачок медичним спиртом;
  • Зняти ковпачок з флакона, не виймаючи гумової пробки;
  • Не класти ковпачок внутрішньою стороною на стіл;
  • Розчин відбирати з флакона стерильним шприцом шляхом проколу гумової пробки;
  • Відбирати тільки необхідний об'єм для одного прийому.
  • НЕ зливати залишки розчину назад у флакон!
  • Вийняти з пробки голку шприца, надіти назад ковпачок на флакон і поставити його з залишком розчину в холодильник;
  • Для наступного відбору дози знову потрібно використовувати новий стерильний шприц.

Закапування розчину Полифага.

Для закапування розчину Полифага в вуха, ніс, очі використовуйте чисту піпетку.

Піпетку не можна опускати до загального флакону, тому відбирайте стерильним шприцом необхідну кількість розчину Полифага в іншу ємність і з неї набирайте в піпетку.

Полоскання порожнини рота і горла.

При полосканні порожнини рота і горла розчином Полифага, його набирають в рот маленькими порціями.

Застосування у вигляді інгаляцій.

Полифаг заливають в підготовлену (очищену і висушену) ємність для лікарських засобів компресорного (не ультразвукового!) небулайзера і проводять процедуру інгаляції.  Інгаляційний спосіб введення Полифагу може призначатися у складі комплексної терапії, він абсолютно сумісний з будь-якими лікарськими препаратами і не має протипоказань щодо віку пацієнта.

Застереження до споживання

Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Способ применения и дозы

Перед застосуванням рекомендується консультація лікаря.

При гнійно-запальних захворюваннях з локалізованим ураженням необхідно застосування розчину як місцево, так і внутрішньо.

Внутрішньо розчин вживають натщесерце за 0,5-1 години до прийому їжі.

При ангіні, фарингіті, ларингіті розчин використовують для полоскання ротової порожнини та глотки 3 рази на день по 10-20 мл, курс лікування 7-10 днів.

При бронхіті та пневмонії розчин приймають внутрішньо 3 рази на день по 10-20 мл, а також застосовують у вигляді аерозолів та інгаляцій за допомогою небулайзера (без підігріву та використання ультразвуку), курс лікування 15-20 днів.

При отиті розчин використовують для промивання та введенні у порожнину середнього вуха по 2-5 мл 1-3 рази на день. Курс лікування 7-15 днів.

При запаленні пазух носа розчин використовують для промивання порожнини носа, носоглотки та пазух носа в дозі 5-10 мл та безпосередньо для введення в пазухи носа 2-3 мл. Процедуру повторюють щоденно одноразово протягом 7-10 днів. Крім того, розчин вводять в порожнину носа у вигляді турунд, змочених Полифагом, по черзі в кожний носовий хід та залишають протягом 0,5-1 години. Процедуру повторюють 3 рази на день, курс лікування 7-15 днів.

При абсцесах різної локалізації після розтину та видалення гнійного вмісту розчин вводять у кількості, яка повинна бути дещо менша об'єму вилученого гною, щоденно, одноразово, курс лікування 7-10 днів.

При перитоніті та плевриті розчин вводять у дреновану черевну порожнину та плевральну через дренажні трубки щоденно одноразово 20-70 мл, курс лікування 10-15 днів.

При остеомієліті розчин вводять у порожнину рани через турунди або дренажі в кількості 10-30 мл щоденно одноразово, курс лікування 15-20 днів.

При маститі, нагноєнні шкірних ран  та опіках, розчин застосовують у вигляді зрошень, аплікацій, пов’язок, введенні у дренаж в дозі 5-50 мл в залежності від вогнища ураження не менше 1 разу на день, курс лікування 10-15 днів.

При гнійно-запальних гінекологічних захворюваннях (нагноєнні ран, ендометриті, вульвіті, бартолініті, кольпіті, сальпінгоофориті) розчин використовують для зрошень, аплікацій, тампона і вводять у порожнини ран, вагіни, матки по 5-20 мл один раз на день протягом 7-10 днів.

При циститі, пієлонефриті, уретриті розчин вживають внутрішньо в дозі 20 мл 3 рази на день за 1 годину до прийому їжі протягом 10-20 днів. У тому випадку, якщо порожнина сечового міхура або ниркової миски дреновані, розчин вводять через цистостому або нефростому 1-3 рази на день по 20-50 мл в сечовий міхур та по 5-7 мл в ниркову лоханку, курс лікування 7-15 днів.

При гастроентероколіті, панкреатиті, холециститі, а також дисбактеріозі кишківника, Полифаг приймають внутрішньо у віковому дозуванні 3 рази на день за 1 годину до прийому їжі протягом 7-15 днів.

При синдромі невгамовного блювання розчин застосовують у вигляді високих клізм 2-3 рази на день по 20-40 мл. При дисбактеріозі кишківника препарат можливо застосовувати разом з препаратами нормофлори.

Для профілактики внутрішньолікарняних хірургічних інфекцій розчин використовують для обробки післяопераційних та свіжоінфікованих ран в дозі 5- 50 мл в залежності від вогнища ураження щоденно одноразово протягом 5-7 днів.

Застосування Полифага у дітей.

При сепсисі, ентероколіті новонароджених, включаючи недоношених дітей, Полифаг застосовують у вигляді високих клізм (через газовідвідну трубку або катетер) 2-3 рази на добу (див. табл.). При відсутності блювоти і зригування можливе застосування препарату перорально (per os). У цьому випадку він змішується з грудним молоком. Можливо поєднання ректального (в клізмах) і перорального (через рот) застосування препарату. Курс лікування 5-15 днів. При рецидивуючому перебігу захворювання можливе проведення повторних курсів лікування. З метою профілактики сепсису і ентероколіту при внутрішньоутробному інфікуванні або при небезпеці виникнення внутрішньолікарняної інфекції у новонароджених дітей Полифаг застосовують у вигляді клізм 2 рази в день протягом 5-7 днів.

Рекомендовано вживати:

Вік

Доза на 1 прийом (в мл)

через рот

в клізмі

До 6 місяців

5

10

Від 6 місяців до 1 года

10

20

Від 1 року до 3 років

15

30

З 3-х до 8 років

20

40

Від 8 років і старше

30

50

При лікуванні омфаліта, піодермій, інфікованих ран препарат застосовують у вигляді аплікацій щодня дворазово (марлеву серветку змочують Полифагом і накладають на пупкову ранку або на уражену ділянку шкіри).

Применение в период беременности или кормления грудью

Доцільно застосування препарату при вагітності та в період грудного вигодовування при наявності інфекцій, викликаних фагочутливими штамами бактерій (за рекомендацією лікаря).

Условия хранения

Від плюс 2°C до плюс 8°C при відносній вологості повітря не більш 75 %, в недоступному для дітей місці.

Після першого розкриття споживчої тари можливе зберігання не більше 3 діб при температурі від 2 до 8 °С.

Допускається транспортування при температурі від 8 до 25 ° С не більше 14 днів.

Форма випуску

Розчин для внутрішнього вживання, місцевого та зовнішнього застосування у флаконах по 20 мл №4 в картонній упаковці;

Упаковка

По 4 флакони по 20,0 мл у картонній чарунковій пачці з картону

Термін придатності

2 роки.

Дата виробництва або кінцевий термін придатності приведені на упаковці.

Дієтична добавка. Не є лікарським засобом. Без ГМО.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Полифаг Стаф жидкость по 20 мл №4 во флак.

По этому товару ещё нет отзывов