Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Полифаг Ультра жидкость по 20 мл №4 во флак.

Код: 73368
Полифаг Ультра жидкость по 20 мл №4 во флак.
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Показания

стафилококк

Область применения

антимикробная терапия

Форма выпуска

Жидкости внутрь

Разрешено

для детей/для взрослых

Детям с

с рождения

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Полифаг Ультра жидкость по 20 мл №4 во флак.

Состав

Склад: 1 ml (мл) розчину містить:

діюча речовина: стерильна суміш очищених фільтратів фаголізатів бактерій: Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Proteus mirabilis, Streptococcus

допоміжні речовини: бактеріальні поживні середовища та фізіологічний розчин

Форма випуску:

-розчин для внутрішнього вживання у флаконах по 20 ml №4 в картонній упаковці;

Бактеріофа?г або фаг (від лат. bacteria та грец. φαγε?ν («їсти», «пожирати»), буквально - «поїдач бактерій») - це мікроорганізми, здатні точково знищувати тільки хвороботворні бактерії. Вони специфічно вражають патогенні бактеріальні клітини, розмножуються в їх середині та руйнують їх шляхом лізису. Дія бактеріофагів перешкоджає появі рецидивів інфекційних захворювань та хронізації запального процесу і при цьому розчин не порушує стан нормальної мікробіоти людини. Тому «Полифаг Ультра» має здатність специфічно лізувати бактерії Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Proteus mirabilis, Streptococcus.

Показания

В складі комбінованого лікування або профілактиці гнійно-запальних і кишкових захворювань, викликаних клебсієл пневмонії, стафілококами, стрептококами, синьогнійною паличкою, патогенною кишковою паличкою різних серогруп, ентерококами та протеєм:

  • гнійно-запальні захворювання вуха, горла, носа, пазух носа, дихальних шляхів і легенів, ротової порожнини, глотки, гортані (отит, ангіна, фарингіт, ларингіт, стоматит, пародонтит, гайморит, фронтит, бронхіт, трахеїт, пневмонія, плеврит;);
  • захворювання кишково-шлункового тракту (гастроентероколіт, холецистит, панкреатит, дизбактеріоз кишківника);
  • запальні захворювання немовлят та дітей раннього віку (гастроентероколіт, дисбактеріоз кишківника, омфаліт, пемфігус, піодермія, септицемія та септикопіємія різної локалізації);
  • хірургічні інфекції (нагноєння ран, гнійні ураження шкіри, опіки, перитоніт, плеврит, мастит, остеомієліт, флегмона, фурункули, карбункули, гідроаденіт, панариції, парапроктит, бурсит);
  • гнійно-запальні урогенітальні та гінекологічні захворювання (цистит, пієлонефрит, уретрит, ендометрит, вульвіт, бартолініт, кольпіт, сальпінгоофорит);
  • посттравматичний кон'юнктивіт, кератокон'юнктивіт, гнійна виразка рогівки та іридоцикліт;
  • профілактика внутрішньолікарняних хірургічних та іншіх інфекцій, викликаних бактеріями стафілококів, стрептококів, ентерококів, протея, синьогнійної та кишкової паличок.

Противопоказания

Індивідуальна непереносимість компонентів дієтичної добавки.

Особливості застосування

Важливою умовою ефективної фаготерапії є попереднє визначення фагочутливості збудника.

Застосування Полифагу починають якомога раніше.

«Полифаг Ультра» можна поєднувати з антибіотиками для посилення антибактеріальної терапії, а також використовувати як альтернативу при непереносимості пацієнтом антибіотиків.

У випадку, якщо до застосування Полифагу для лікування ран використовувались хімічні антисептики, рана повинна бути ретельно промита стерильним 0,9% розчином натрію хлориду.

Перед використанням флакон з бактеріофагом необхідно збовтати. Розчин повинен залишатися прозорим та не містити осаду.

При помутнінні продукт не вживати! Розкритий флакон зберігати тільки в холодильнику.

Після розкриття флакон (порушення цілісності ковпачка) може використовуватися протягом 7 діб.

Для того щоб перевірити переносимість Полифага у дітей перших місяців життя, його можна розвести кип'яченою водою або стерильним фізіологічним розчином кімнатної температури не більше, ніж в два рази.

Способ применения и дозы

Перед застосуванням рекомендується консультація лікаря.

При гнійно-запальних захворюваннях з локалізованим ураженням необхідно застосування розчину як місцево, так і внутрішньо.

Внутрішньо розчин вживають натщесерце за 0,5-1 години до прийому їжі.

-При ангіні, фарингіті, ларингіті розчин використовують для полоскання ротової порожнини та глотки 3 рази на день по 10-20 мл, курс лікування 7-10 днів.

-При бронхіті та пневмонії розчин приймають внутрішньо 3 рази на день по 10-20 мл, а також застосовують у вигляді аерозолів та інгаляцій за допомогою небулайзера (без підігріву та використання ультразвуку), курс лікування 15-20 днів.

-При отиті розчин використовують для промивання та введенні у порожнину середнього вуха по 2-5 мл 1-3 рази на день. Курс лікування 7-15 днів.

-При запаленні пазух носа розчин використовують для промивання порожнини носа, носоглотки та пазух носа в дозі 5-10 мл та безпосередньодля введення в пазухи носа 2-3 мл. Процедуру повторюють щоденно одноразово протягом 7-10 днів. Крім того, розчин вводять в порожнину носа у вигляді турунд, змочених Полифагом, по черзі в кожний носовий хід та залишають протягом 0,5-1 години. Процедуру повторюють 3 рази на день, курс лікування 7-15 днів.

-При стоматиті та хронічному пародонтиті розчин використовують у вигляді полоскань порожнини рота 3-4 рази на день в дозі 10- 20 мл, а також введенням у пародонтальні кишені турунд, які просочені Полифагом, на 5-10 хвилин, курс лікування 7-10 днів.

-При кон'юнктивіті та кератокон'юнктивіті Полифаг застосовують по 2-3 краплі 4-5 разів на день, курс прийому 5-7 днів; при гнійній виразці рогівки - по 4-5 крапель в день протягом 7-10 днів, при гнійному іридоцикліті - по 6-8 крапель кожні 3 години у сполученні з внутрішнім прийомом в терапевтичних дозуваннях протягом 7-10 днів.

-При абсцесах різної локалізації після розтину та видалення гнійного вмісту розчин вводять у кількості, яка повинна бути дещо менша об'єму вилученого гною, щоденно, одноразово, курс лікування 7-10 днів.

-При перитоніті та плевриті розчин вводять у дреновану черевну порожнину та плевральну через дренажні трубки щоденно одноразово 20-70 мл, курс лікування 10-15 днів.

-При остеомієліті розчин вводять у порожнину рани через турунди або дренажі в кількості 10-30 мл щоденно одноразово, курс лікування 15-20 днів.

-При маститі, нагноєнні шкірних ран та опіках, розчин застосовують у вигляді зрошень, аплікацій, пов’язок, введенні у дренаж в дозі 5-50 мл в залежності від вогнища ураження не менше 1 разу на день, курс лікування 10-15 днів.

-При гнійно-запальних гінекологічних захворюваннях (нагноєнні ран, ендометриті, вульвіті, бартолініті, кольпіті, сальпінгоофориті) розчин використовують для зрошень, аплікацій, тампонад і вводять у порожнини ран, вагіни, матки по 5-20 мл один раз на день протягом 7-10 днів.

-При циститі, пієлонефриті, уретриті розчин вживають внутрішньо в дозі 20 мл 3 рази на день за 1 годину до прийому їжі протягом 10-20 днів. У тому випадку, якщо порожнина сечового міхура або ниркової миски дреновані, розчин вводять через цистостому або нефростому 1-3 рази на день по 20-50 мл в сечовий міхур та по 5-7 мл в ниркову лоханку, курс лікування 7-15 днів.

-При гастроентероколіті, панкреатиті, холециститі, а також дисбактеріозі кишківника, Полифаг приймають внутрішньо у віковому дозуванні 3 рази на день за 1 годину до прийому їжі протягом 7-15 днів.

При синдромі невгамовного блювання розчин застосовують у вигляді високих клізм 2-3 рази на день по 20-40 мл. При дисбактеріозі кишківника препарат можливо застосовувати разом з препаратами нормофлори.

Для профілактики внутрішньолікарняних хірургічних інфекцій розчин використовують для обробки післяопераційних та свіжоінфікованих ран в дозі 5- 50 мл в залежності від вогнища ураження щоденно одноразово протягом 5-7 днів.

Застосування Полифага у дітей.

При сепсисі, ентероколіті новонароджених, включаючи недоношених дітей, Полифаг застосовують у вигляді високих клізм (через газовідвідну трубку або катетер) 2-3 рази на добу (див. табл.). При відсутності блювоти і зригування можливе застосування препарату перорально (per os). У цьому випадку він змішується з грудним молоком. Можливо поєднання ректального (в клізмах) і перорального (через рот) застосування препарату. Курс лікування 5-15 днів. При рецидивуючому перебігу захворювання можливе проведення повторних курсів лікування. З метою профілактики сепсису і ентероколіту при внутрішньоутробному інфікуванні або при небезпеці виникнення внутрішньолікарняної інфекції у новонароджених дітей Полифаг застосовують у вигляді клізм 2 рази в день протягом 5-7 днів.

Рекомендовано вживати:

Вік Доза на 1 прийом (в мл)
через рот в клізмі
До 6 місяців 5 10
Від 6 місяців до 1 года 10 20
Від 1 року до 3 років 15 30
З 3-х до 8 років 20 40
Від 8 років і старше 30 50

При лікуванні омфаліта, піодермій, інфікованих ран препарат застосовують у вигляді аплікацій щодня дворазово (марлеву серветку змочують Полифагом і накладають на пупкову ранку або на уражену ділянку шкіри).

Применение в период беременности или кормления грудью

Доцільно застосування препарату при вагітності та в період грудного вигодовування при наявності інфекцій, викликаних фагочутливими штамами бактерій (за рекомендацією лікаря).

Условия хранения

від плюс 2°C до плюс 8°C при відносній вологості повітря не більш 75 %, в недоступному для дітей місці.

Після першого розкриття споживчої тари можливе зберігання не більше 3 діб при температурі від 2 до 8 °С.

Допускається транспортування при температурі від 8 до 25 ° С не більше 14 днів.

Термін придатності

2 роки.

Не є лікарським засобом. Без ГМО. 

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Полифаг Ультра жидкость по 20 мл №4 во флак.

По этому товару ещё нет отзывов