Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Противодиабетический Сбор сбор пакет 50 г, в пачке

Код: 38190
Противодиабетический Сбор сбор пакет 50 г, в пачке
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Категория
Форма выпуска

Растительный сбор, пачка

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Противодиабетический Сбор сбор пакет 50 г, в пачке

Состав

діючі речовини: суміш лікарської рослинної сировини подрібненої: розторопші плоди (silybum fructus) 2 ч, цикорію корені (cichorium radix) – 1,5 ч, брусниці листя (vitis idaea folium) – 1 ч, кукурудзи стовпчики з приймочками (styli cum stigmatis zeae meydis) – 2 ч, споришу трава (polygoni herba) – 2 ч, льону насіння (semena lini) – 1,5 ч.

Лікарська форма. Збір.

Суміш часток і шматочків різної форми бурувато-сірого, темно-жовтого, жовтого, світло-жовтого, сірувато-жовтого, темно-коричневого, темно-зеленого або світло-зеленого кольору. Запах слабкий, ароматний.

Фармакотерапевтична група.

Засоби, що застосовуються для лікування цукрового діабету. Код АТС A10X X**.

Протидіабетичний збір чинить гіпоглікемічну дію і застосовується для лікування інсулін- незалежного цукрового діабету легкої і середньої тяжкості як самостійно, так і сумісно з похідними сульфонілсечовини і препаратами інсуліну. Знижує рівень цукру, нормалізує показники вуглеводного обміну, покращує периферичний кровообіг, знижує токсичну дію кетонових тіл, підвищує імунітет.

Біологічно активні речовини, що містяться в розторопші плодах (флавоноїд силімарин і його головний ізомер силібінін), обумовлюють гепатопротекторну, жовчогінну, холеретичну, мембраностабілізуючу дію препарату, а саме: нормалізують обмінні процеси в печінці, підвищують стійкість гепатоцитів до дії негативних чинників навколишнього середовища, сприяють більш швидкому відновленню паренхіми печінки та її фізіологічних функцій, а також посилюють утворення та виділення жовчі, секреторну та рухову функції травного тракту. 

Цикорію корені містять інулін, гіркий глікозид інтибін, пектин, цукри і смолу. Чинять жовчогінну, заспокійливу, протизапальну дію, регулюють обмін речовин в організмі.

Брусниці листя покращує обмін речовин в організмі.

Кукурудзи стовпчики з приймочками містять сапоніни, речовини дубильні, глікозиди гіркі, флавоноїди, алкалоїди, олію ефірну, олію жирну, стерини (стигмастерол, ситостерол), вітаміни К і С, мікроелементи. Цей комплекс біологічно активних речовин чинить жовчогінну, діуретичну і гіпоглікемічну дію, знижує вміст білірубіну, підвищує вміст протромбіну в крові і прискорює її згортання.

Споришу трава містить дубильні речовини, флавоноїди (авікулярин, ізорамнетин, кверцетин, кемпферол, кверцетин-3-арабінозид, лютеолін, мірицетин), олію ефірну (сліди), кумарини (скополетин, умбеліферон), сапоніни, вітамін С, каротин, пектин, сполуки кислоти кремнієвої, кислоти органічні, полісахаридний комплекс, залізо. Цей комплекс біологічно активних речовин запобігає утворенню і сприяє виведенню сечових конкрементів при сечокам’яній хворобі, підвищує діурез, виводить із сечею надлишок іонів натрію і хлору, збільшує фільтрацію в ниркових клубочках і зменшує зворотну резорбцію в ниркових канальцях, зменшує проникність стінок кровоносних судин, знижує артеріальний тиск.

Льону насіння містить жирну олію, до складу якої входять гліцериди кислот ліноленової, лінолевої, олеїнової, пальмітинової і стеаринової, а також слиз, вуглеводи, глікозид лінамарин, кислоти органічні, ферменти, вітамін А. Цей комплекс біологічно активних речовин чинить обволікаючу, протизапальну і легку проносну дію, покриваючи тонким шаром слизові оболонки травного тракту та запобігаючи їх подразненню. Шар слизу з льону насіння утримується досить довго, спричиняючи захисну дію при запаленні. Жирна олія, що міститься в насінні, чинить пом’якшувальну, протизапальну та посилюючу регенерацію тканин дію.

Показания

Застосовують для профілактики і лікування цукрового діабету ІІ типу в комплексній терапії.

Противопоказания

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Обтураційна жовтяниця, тромбофлебіт, стан гіперкоагуляції. Вагітність і період годування груддю. Дитячий вік.

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Немає особливих заходів безпеки при застосуванні Протидіабетичного збору.

Перед застосуванням настій рекомендується збовтувати.

Способ применения и дозы

2 фільтр-пакети вміщують у скляний або емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв.

10 г (2 столові ложки) збору вміщують в емальований посуд, заливають 500 мл гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Об’єм настою доводять кип’яченою водою до 500 мл.

Дорослі приймають  у теплому вигляді по 1 склянці 2 рази на добу  за 20 - 30 хв до прийому їжі. 

Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту, переносимості препарату та зазвичай становить 2 - 4 тижні.

Побочные реакции

Можливі алергічні реакції при підвищеній індивідуальній чутливості до біологічно активних речовин лікарського засобу.

У разі появи будь-яких незвичних реакцій необхідно проконсультуватися з  лікарем.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Не встановлена.

Передозировка

Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

Применение в период беременности или кормления грудью

Безпека та клінічна ефективність застосування препарату у період вагітності і годування груддю не вивчалися, тому не слід призначати Протидіабетичний збір у цей період.

Діти.

Безпека та ефективність застосування Протидіабетичного збору дітям не встановлені, тому не слід призначати препарат цій категорії пацієнтів.

Условия хранения

Термін придатності. 2 роки.

Умови зберігання.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Приготовлений настій зберігати у прохолодному (8-15 ºС) місці не більше 2 діб.

Упаковка.

По 2 г у фільтр-пакетах № 25 у пачці; по 50 г у пакеті.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Противодиабетический Сбор сбор пакет 50 г, в пачке

По этому товару ещё нет отзывов