Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Семакс капли наз. 1% по 3 мл в Флак.

Код: 55768
Семакс капли наз. 1% по 3 мл в Флак.
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Форма выпуска

Жидкости назальные

Условия отпуска

рецептурный

Инструкция для Семакс капли наз. 1% по 3 мл в Флак.

Состав

Краплі назальні Семакс 0,1% по 3 мл в скляних флаконах, в картонну пачку вкладений 1 флакон в комплекті з полімерної насадкою-крапельницею.

1 мл крапель назальних Семакс 0,1% містить:

  • Семакса - 1 мг;
  • Додаткові інгредієнти, включаючи воду очищену і консервант (ніпагін).

Фармакологічна дія:

Семакс - ноотропний, антигіпоксичний, психостимулюючий, нейропротекторний і антиоксидантний препарат. Семакс - пептид, який є синтетичним аналогом фрагмента адренокортикотропного гормону (АКТГ4-10). Семакс - метіоніл-глутаміл-гістіділ-фенілаланіл-пролив-гліцил-пролін не володіє гормональною активністю, всі амінокислоти, що входять до його складу, є левовращающімі.

Семакс покращує пам'ять і здатність до навчання, підвищує увагу при аналізі інформації і стимулює інтелектуальні здібності. Препарат також підвищує стійкість організму в умовах гіпоксії, церебральної ішемії, наркозу і дії інших негативних чинників.

У пацієнтів з нервово-психічним втомою препарат Семакс 0,1% підвищує концентрацію уваги, сприяє прискоренню відновлення розумової працездатності.

При застосуванні препарату Семакс 0,1% відзначається нормалізація енергетичних процесів в головному мозку, підвищується стійкість до стресів.

Після одноразового застосування ефект препарату розвивається протягом 40-60 хвилин і зберігається до 24-48 годин.

При інтраназальному застосуванні порядку 60-70% активної речовини потрапляє в системний кровотік. Семакс добре проникає в усі тканини та біологічні рідини організму. Активний компонент піддається швидкої деградації і виводиться з організму. Семакс проникає крізь гематоенцефалічний бар'єр.

Показания

Семакс 0,1% застосовують для терапії дорослих, які страждають інтелектуально-мнестическими порушеннями, якими супроводжуються ураження церебральних судин, а також пацієнтів, які перенесли черепно-мозкові травми та нейрохірургічні оперативні втручання.

Семакс 0,1% також призначають для лікування і профілактики ускладнень при проведенні наркозу і астено-невротичних розладах різної етіології, в тому числі обумовлених іонізуючим випромінюванням.

Краплі інтраназальні Семакс 0,1% використовують для підвищення адаптаційних можливостей організму в екстремальних ситуаціях, а також для профілактики психічної перевтоми при монотонної роботі (особливо в найбільш напружені періоди роботи, наприклад, в аварійних умовах).

В офтальмологічній практиці Семакс 0,1% застосовують для терапії пацієнтів, які страждають атрофією зорового нерва, а також невритом токсико-алергічної або запальної етіології.

У педіатричній практиці Семакс 0,1% призначають в якості ноотропного кошти дітям старше 5 років при неважких мозкових дисфункціях, включаючи синдром дефіциту уваги з гіперактивністю.

Можливе призначення препарату Семакс 0,1% для профілактики транзиторних ішемічних атак і ішемічного інсульту у пацієнтів групи ризику, а також в період відновлення після перенесеного інсульту.

Противопоказания

Семакс 0,1% не слід призначати пацієнтам, у яких в анамнезі є вказівки на реакції гіперчутливості до семакса або додатковим інгредієнтів назальних крапель.

Семакс 0,1% не призначають пацієнтам з гострими психотичними станами, а також нервовими розладами, які супроводжуються тривогою.

Назальні краплі Семакс 0,1% не рекомендується застосовувати для терапії пацієнтів, які страждають захворюваннями ендокринної системи.

У педіатричній практиці препарат Семакс 0,1% застосовують тільки для лікування дітей старше 5 років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами:

Не рекомендується одночасне застосування препарату Семакс 0,1% з назальними препаратами, що володіють судинозвужувальну дію.

Не рекомендується одночасне застосування інтраназальних мазей з препаратом Семакс 0,1%

Способ применения и дозы

Семакс 0,1% призначений для інтраназального застосування. Перед першим застосуванням необхідно зрізати кінчик полімерної піпетки, що входить в комплект, таким чином, щоб ковпачком можна було щільно закрити піпетку. Насадку-крапельницю (піпетку) щільно надягають на флакон з препаратом, перевертають флакон догори дном і акуратно постукують по дну флакона так, щоб препарат повністю заповнив піпетку. Перед застосуванням препарату Семакс 0,1% слід очистити носові ходи. Акуратно натискаючи на стінки насадки-крапельниці, необхідну кількість крапель вводять в ніздрю, кілька відхиляючи голову назад. Не слід вводити насадку-крапельницю глибоко в ніздрю. Після кожного застосування слід щільно закривати препарат ковпачком.

Тривалість курсу терапії та дози препарату Семакс 0,1% визначає лікар.

В 1 краплі розчину Семакс 0,1% міститься 0,05 мг активної речовини. Не рекомендується вводити за раз більше 2-3 крапель в кожну ніздрю. Якщо призначена доза більше 2-3 крапель слід вводити препарат в кілька прийомів з інтервалом 15 хвилин.

Середня разова доза для дорослих становить 0,2-2,0 мг.

Середня добова доза для дорослих становить 0,5-5,0 мг.

Препарат застосовують щодня протягом 3-5 днів, в залежності від характеру захворювання і супутньої терапії тривалість курсу застосування препарату Семакс 0,1% може збільшуватися до 14 днів.

З метою стимуляції розумової діяльності, як правило, призначають застосування 0,2 мг препарату Семакс 0,1% 1 раз на добу (по 2 краплі препарату в кожну ніздрю). Тривалість застосування становить від 3 до 14 днів.

При астено-невротичних розладах і деяких органічних ураженнях головного мозку, як правило, призначають застосування 2-3 крапель препарату Семакс 0,1% в кожну ніздрю двічі або тричі на добу. Тривалість застосування препарату Семакс 0,1% становить від 5 до 10 днів.

При невропатії трійчастого нерва і мігрені, як правило, призначають по 2 краплі препарату в кожну ніздрю тричі на добу. Тривалість застосування препарату становить від 5 до 10 днів.

При тромбофлебіті церебральних судин, як правило, рекомендується внесення 3 крапель препарату Семакс 0,1% в кожну ніздрю чотири рази на добу. Через 4 тижні після початку застосування препарату рекомендується зробити перерву 21 день, після чого препарат Семакс 0,1% застосовують в дозі 2 краплі в кожну ніздрю тричі на добу протягом 4 тижнів.

При органічної дегенеративної патології церебральних судин, як правило, призначають внесення 3 крапель препарату Семакс 0,1% в кожну ніздрю протягом 4 тижнів, після чого рекомендується зробити перерву 28 днів. Після перерви препарат Семакс 0,1% рекомендується застосовувати в дозі 2 краплі в кожну ніздрю тричі на добу протягом 4 тижнів.

При хворобі Паркінсона, як правило, призначають внесення 3 крапель препарату Семакс 0,1% чотири рази на добу в кожну ніздрю. Через 6 тижнів після початку терапії роблять перерву 21 день, після чого продовжують терапію препаратом Семакс 0,1% в дозі 2 краплі препарату в кожну ніздрю тричі на добу протягом 6 тижнів.

В офтальмологічній практиці препарат Семакс 0,1%, як правило, призначають у дозі 2-3 краплі в кожну ніздрю тричі на добу. Тривалість терапії становить від 7 до 10 днів. Допускається також введення препарату Семакс 0,1% шляхом ендоназального електрофорезу, в такому випадку препарат слід вводити з анода при силі струму 1 мА, тривалість процедури 8-12-15 хвилин. Добова доза для дорослих 0,4-0,6 мг семакса. Тривалість терапії 7-10 днів.

У педіатричній практиці при мінімальних мозкових дисфункціях, як правило, дітям старше 5 років призначають внесення 1-2 крапель в кожну ніздрю двічі на добу. Добова доза становить 0,2-0,4 мг. Тривалість терапії становить 30 днів.

Побочные реакции

Семакс 0,1%, як правило, непогано переноситься пацієнтами. В окремих випадках при застосуванні препарату Семакс 0,1% у пацієнтів відзначали розвиток безсоння і підвищеної збудливості нервової системи.

Передозировка

При застосуванні препарату Семакс 0,1% в дозах, які значно перевищують рекомендовані, слід контролювати стан пацієнта. У разі необхідності при передозуванні препарату Семакс 0,1% лікар призначає симптоматичне лікування.

Применение в период беременности или кормления грудью

Клінічний досвід застосування препарату Семакс 0,1% у вагітних і годуючих жінок відсутній.

Условия хранения

Препарат Семакс слід зберігати та транспортувати в оригінальній упаковці при температурному режимі від 2 до 10 градусів Цельсія. Рекомендується зберігати препарат в захищеному від сонячних променів місці.

При дотриманні умов зберігання препарат Семакс придатний протягом 2 років.

Заборонено заморожувати назальні краплі.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Семакс капли наз. 1% по 3 мл в Флак.

По этому товару ещё нет отзывов