Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Тауретина капсулы №30

Код: 56078
Тауретина капсулы №30
Цена от 328.38 до 726.99 грн

Наличие в 580 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Тауретина капсулы №30

Состав

30 кислотостійких капсул по 475 мг

1 капсула містить:

Інгредієнт

Вміст в 1 капсулі

Активний компонент

Глюконат цинку

101,07 мг

Цинк 12,5 мг

Таурин

100 мг

Таурин 100 мг

Сухий екстракт чорнобривців/бархатців (Tagetes erecta)

100 мг

Лютеїн – 10 мг

Зеаксантин – 4 мг

Сухий екстракт куркуми (Curcuma longa) 95%

52, 63 мг

Куркумін 50 мг

Коензим Q10

5 мг

Убіхінон 5 мг

Глюконат купруму

3,65 мг

Купрум 0,5 мг

Допоміжні речовини: кальцій фосфат двоосновний, діоксид кремнію, гелеутворюючий агент та діоксид титану (Е 171).

Не містить солі, цукру, консервантів, дріжджів, клейковини пшениці, кукурудзи, продуктів тваринного походження, молочних або соєвих продуктів.

Поживна (харчова) і енергетична цінність (калорійність)

Вуглеводів – 52,3г, жирів – 11,7г, білків – 18,1г.

Енергетична цінність (калорійність): 1,78 ккал/1 капсулу.

Загальні властивості

Механізм дії інгредієнтів, що підтверджені міжнародною науковою літературою:

Глюконат цинку – сіль цинку глюконової кислоти. Це іонне з’єднання, яке складається з двох аніонів для кожного катіону Цинку. Відіграє важливу роль в метаболізмі клітин та стабілізації клітинних мембран. Бере участь у синтезі ДНК, в регуляції біосинтезу нуклеїнових кислот, білків і вуглеводів, впливає на жировий обмін.

Наявність в організмі людини мікроелементу Цинку є необхідною умовою для нормального функціонування імунної системи. Він є структурним компонентом й активатором ферментів, бере участь у біосинтезі металоферментів та в утворенні клітинних структур; потрібний для функції мозку, справляє позитивний вплив на пам’ять. Сприяє засвоєнню вітаміну А, необхідного для гостроти зору, більш швидкій адаптації очей до темряви та профілактиці короткозорості (міопії). Потрапляючи в організм людини, цинк концентрується в підшлунковій залозі, печінці, гіпофізі, сітківці ока, шкірі, нігтях, волоссі і кістках.

Таурин – це 12-аміноетансульфонова кислота, яка синтезується в організмі людини з сірковмісної амінокислоти – цистеїну. Має широкий спектр біологічних властивостей: є стабілізатором клітинних мембран, антиоксидантом, нормалізує обмінні процеси на клітинному рівні, нормалізує процеси клітинної осморегуляції в умовах гіпо- або гіпертонічного середовища, сприяє збереженню електролітного складу цитоплазми (за рахунок накопичення іонів калію і кальцію), збільшує оксигенацію водянистої вологи і утилізацію кисню тканинами ока. У головному мозку виконує функцію нейромедіатора, що гальмує синаптичну передачу, має протисудомну активність. Сприяє нормалізації метаболізму очних тканин при захворюваннях дистрофічного характеру.

Сухий екстракт чорнобривців/бархатців (Tagetes erecta) – містить лютеїн та зеаксантин – біологічно активні жиророзчинні пігменти (каротиноїди) які мають антиоксидантні властивості, захищають та підтримують здорові клітини.

Науково доведено, що серед близько 600 каротиноїдів це єдині каротиноїди, які містяться в крові і всіх тканинах тіла, включаючи центральну ділянку сітківки ока, що зветься «жовтою плямою», в тому числі в судинній оболонці і циліарному тілі. Найвища концентрація (до 70% від поглиненої дози) в макулі, причому лютеїн і зеаксантин частково надходять з харчових джерел, а мезоксантин може безпосередньо синтезуватися в сітківці з лютеїну. Лютеїну більше по краях сітківки, зеаксантину - в центрі.

Лютеїн та зеаксантин:

  • є антиоксидантами, що здатні нейтралізувати вільні радикали (нестабільні молекули), які окислюють і ушкоджують сітківку. Захищають від окисного стресу кришталик ока, тобто допомагають зберегти гостроту зору (науково доведено, що окислення є однією з основних причин катаракти). Запобігають розвитку катаракти, та є відмінною профілактикою вікової макулярної дегенерації.
  • фільтрують шкідливі високоенергетичні сині довгі хвилі світла (ультрафіолет), тим самим захищаючи очі і підтримують здорові клітини;

Каротиноїди не тільки захищають очі від пошкодження, а й сприяють відновним процесам, підтримуючи синтез колагену.

Сухий екстракт куркуми (Curcuma longa) – є природним антибіотиком, який регулює роботу кишечника, підвищує активність кишкової флори, покращує травлення. Основним активним компонентом є куркумін, який має протизапальну, імуномодулюючу, антиоксидантну та знеболюючу дію, нормалізує обмін речовин. Науково доведено, що куркумін є ефективним при лікуванні ранньої стадії глаукоми.

Коензим Q10 (убіхінон) – неезиматичний ендогенний антиоксидант (кофактор), який відіграє ключову роль у життєдіяльності клітини й організму людини, загалом як компонент ланцюга транспорту електронів у мітохондріях з посиленням синтезу АТФ, що покращує постачання клітин енергією. Убіхінон має сильну антиоксидантну активність і здатність впливати на окислювально-відновні реакції в клітинах. Внаслідок нейтралізації вільних радикалів забезпечує захист клітинної мембрани і ДНК від вільнорадикального ушкодження, здатний відновлювати активність вітаміну Е у боротьбі з вільними радикалами. Забезпечує оптимізацію процесів окисного фосфорилювання, бере участь в регуляції ліпідного обміну, оптимізує метаболічні процеси, здатен впливати на активність великої кількості ферментів із різноманітними функціями. Є незамінним ко-фактором для забезпечення нормальної роботи дигідрооратдегідрогенази та роз’єднуючих білків UCPs; проявляє властивості регулятора генетичної експресії, завдяки чому він здатен впливати на перебіг запальних процесів, бере участь в епігенетичній регуляції активності різноманітних генів за допомогою мікро РНК, модифікації гістонів і метилювання ДНК. Має позитивний вплив на роботу імунної системи, забезпечує уповільнення процесів старіння на клітинному рівні та може бути рекомендований для профілактики й лікування метаболічних порушень за різноманітних патологічних станів.

Глюконат Купруму – сприяє активації супероксиддисмутази (СОД) – ферменту антиоксидантного захисту та лізілоксидази, що бере участь у синтезі колагену і еластину; виконує функції провідника Купруму, допомагає його засвоєнню клітинами, бере участь в регенерації клітин.

Купрум є складовою частиною багатьох білків людського організму, в тому числі ферментів, які є необхідними для формування мієлінової оболонки нервових волокон та ліпідного обміну; відіграє важливу роль при утворенні колагену, який є основним структурним білком сполучної тканини і для синтезу простагландинів з протизапальною і антикоагулянтною дією; інактивує ферменти для нейтралізації вільних радикалів. Глюконат виконує функції провідника міді, допомагає його засвоєнню клітинами, бере участь в регенерації клітин.

Показания

ТауРетина може бути включена в раціон дієтичного харчування, як додаткове джерело життєво-необхідних амінокислот, макро- та мікроелементів, ферментів і біологічно активних речовин рослинного походження з метою оптимізації функціонування нормальних обмінних процесів в організмі, в тому числі для регулювання зорових функцій.

ТауРетина сприяє зниженню ризику прогресування вікової макулопатії; покращує реологічні властивості крові й мікроциркуляції сітківки; зменшує проникність судинної стінки (протинабрякова дія); підвищує регенерацію родопсину сітківки; покращує зір у сутінковий період; підвищує гостроту зору.

Під час споживання рекомендовано застосування повноцінного і збалансованого раціону харчування з більшою часткою продуктів рослинного походження, достатнім вмістом білків і вуглеводів та обмеженням жирів (за рахунок тваринних). Дану дієтичну добавку не слід застосовувати як замінник повноцінного раціону харчування.

Противопоказания

Не слід перевищувати рекомендовану добову дозу.

Не рекомендовано застосовувати дітям.

Індивідуальна чутливість компонентів, жовчно-кам’яна хвороба, загострення хронічного гастриту, виразкової хвороби шлунку або 12-палої кишки.

Способ применения и дозы

Пероральний, по 1 капсулі на добу під час споживання їжі.

Термін вживання

Не менше 6 місяців за рекомендацією лікаря.

Не є лікарським засобом. Без ГМО.

Применение в период беременности или кормления грудью

Вагітність:

рекомендована консультація лікаря перед застосуванням добавки, так як науково не доведено, що коензим Q10 (убіхінон) є безпечним для даної категорії пацієнток.

Лактація:

не рекомендовано застосовувати під час годування груддю у зв’язку із проникненням Цинку через гемато-плацентарний бар’єр.

Условия хранения

Не потребує спеціальних умов зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності

24 місяці від дати виготовлення.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Тауретина капсулы №30

По этому товару ещё нет отзывов