Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Валериана Форте Борисов табл. 150 мг №20

Код: 12249
Валериана Форте Борисов табл. 150 мг №20
Нет в наличии
Нет в наличии

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Валериана Форте Борисов табл. 150 мг №20

Состав

Лікарська форма : таблетки.

Опис : таблетки сірого кольору з темними вкрапленнями, з двоопуклою поверхнею.

Склад : одна таблетка містить: екстракт валеріани густий (з вологістю 25%, що відповідає змісту складних ефірів карбонових кислот у перерахунку на етиловий ефір кислоти валереновой - не менше 2,25 мг) - 150 мг, допоміжні речовини: магнію карбонат основний, крохмаль картопляний , тальк, желатин, кроскармелоза натрію.

Фармакотерапевтична група : інші снодійні та седативні засоби.

Код АТС : N05CM09

Фармакологічні властивості

Фармакокінетика

Фармакокінетика валеріани вивчена недостатньо, що пов'язано з неможливістю точної ідентифікації діючого початку лікарського засобу.

Фармакодинаміка

Препарати валеріани мають седативну дію, полегшують настання сну і покращують якість сну. Ці ефекти не можна пояснити дією якого-небудь одного компонента валеріани. Деякі механізми дії, які викликають дані клінічні ефекти, були визначені для різних компонентів кореня валеріани (сесквітерпеноіди, лігнано, флавоноїди) і включають в себе вплив на ГАМК-систему, A1 аденозинові рецептори і 5-HT1A рецептори.

Седативний ефект при використанні валеріани виявляється повільно, але досить стабільно і повністю розвивається тільки при систематичному і тривалому курсовому лікуванні.

Показания

Застосовують як заспокійливий засіб при підвищеній нервовій збудливості і порушеннях сну.

Противопоказания

Підвищена чутливість до валеріани або її компонентів, вагітність, період лактації, дитячий вік до 12 років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Валеріана потенціює дію інших седативних та снодійних засобів, засобів для наркозу, психотропних препаратів, а також спазмолітичних засобів. Комбінація препаратів валеріани з синтетичними седативними засобами вимагає медичного спостереження.

Способ применения и дозы

Дорослим і дітям старше 12 років призначають внутрішньо по 300-600 мг (2- 4 таблетки) 1-3 рази на день після їди. При підвищеній нервовій збудливості рекомендований прийом до 3 разів на добу. При порушеннях сну рекомендований прийом за 0,5 - 1 годину до сну, а також, у разі необхідності, додатковий прийом препарату попередньо у вечірній час.

У випадках екстреної необхідності зменшення симптомів психічного збудження і порушень сну застосовувати препарати валеріани не рекомендоване через поступового розвитку ефекту. Рекомендована тривалість лікування становить 2-4 тижні. Якщо симптоми зберігаються або погіршуються після 2 тижнів безперервного застосування, необхідно звернутися до лікаря.

Побочные реакции

Можливий розвиток алергічних реакцій (шкірний висип, свербіж, гіперемія, набряк шкіри); виникнення головного болю, загальної слабкості, зниження працездатності, сонливості, дратівливості, тривожності, шлунково-кишкових розладів (нудота, болі в животі). Великі дози можуть призвести до брадикардії і аритмії, а також до зниження моторики кишечника (запор).

У разі виникнення побічних реакцій, в тому числі не зазначених в інструкції із застосування, необхідно звернутися до лікаря.

Передозировка

При використанні надмірно високих доз (більше ніж у 20 разів перевищують максимально рекомендовану дозу) можуть виникати неспецифічні симптоми, пов'язані з пригніченням ЦНС: млявість, загальмованість, сонливість. У важких випадках можлива поява брадикардії і аритмії, болю в животі спастичного характеру, почуття сорому у грудях, запаморочення, тремору рук і розширення зіниць. Специфічного антидоту не існує.

Заходи допомоги включають скасування препарату, проведення шлунково-кишкового лаважу з використанням активованого вугілля, прийом сульфату магнію всередину для запобігання кишкової абсорбції препарату і забезпечення проносного ефекту.

Применение в период беременности или кормления грудью

Застосування у дітей. Безпека застосування у дітей молодше 12 років не встановлена.

Вагітність і лактація. Безпека застосування під час вагітності та лактації не встановлена. У зв'язку з відсутністю достатніх даних застосовувати під час вагітності та лактації не рекомендується.

Вплив на здатність до водіння автотранспорту і управління механізмами. Під час лікування слід відмовитися від керування автотранспортом і роботи з рухомими механізмами.

Условия хранения

Умови зберігання

У захищеному від світла і вологи місці, при температурі не вище 25 ° С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності

2 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності.

Умови відпустки з аптек

Без рецепта.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Валериана Форте Борисов табл. 150 мг №20

По этому товару ещё нет отзывов