Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Аскорбінка-КВ табл. 25 мг №10

Код: 64521
Аскорбінка-КВ табл. 25 мг №10
Ціна від 5.90 до 15.60 грн

Наявність у 5038 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Галузь застосування

вітаміни і мінерали

Форма випуску

Таблетки і капсули

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Аскорбінка-КВ табл. 25 мг №10

Склад

Кислота аскорбінова  25 мг

Показання

профілактика та лікування дефіциту вітаміну С.

Забезпечення підвищеної потреби організму у вітаміні С у період росту, вагітності або годування грудьми, при підвищених фізичних та розумових навантаженнях, при інфекційних захворюваннях та інтоксикаціях, геморагічних діатезах, у комплексній терапії кровотеч (носових, легеневих, маткових), при променевій хворобі, хворобі Аддісона, передозуванні антикоагулянтів, при ушкодженні м’яких тканин та інфікованих ранах, що повільно загоюються, при переломах кісток.

Протипоказання

підвищена чутливість до аскорбінової кислоти або до будь-якої з допоміжних речовин лікарського засобу. Тромбоз, схильність до тромбозів, тромбофлебіт, цукровий діабет, тяжкі захворювання нирок. Сечокам’яна хвороба — при застосуванні доз понад 1 г/добу. Непереносимість фруктози, синдром мальабсорбції глюкози-галактози.

Спосіб застосування та дози

лікарський засіб застосовувати внутрішньо, після їди.

Дорослим та дітям віком від 14 років з метою профілактики слід приймати по 2–4 таблетки (50–100 мг) на добу, дітям віком 3–14 років — по 2 таблетки (50 мг) на добу.

Лікувальні дози для дітей віком від 14 років та дорослих становлять по 2–4 таблетки (50–100 мг) 3–5 разів на добу, для дітей віком 3–7 років — по 2–4 таблетки (50–100 мг) 2–3 рази на добу, для дітей віком 7–10 років — по 4 таблетки (100 мг) 2–3 рази на добу, дітям віком 10–14 років — по 4–6 таблеток (100–150 мг) 2–3 рази на добу.

Вагітним і жінкам після пологів та при низькому рівні вітаміну С у грудному молоці слід приймати по 12 таблеток (300 мг) на добу впродовж 10–15 днів, потім для профілактики — по 4 таблетки (100 мг) на добу впродовж усього періоду годування грудьми.

Тривалість лікування залежить від характеру та перебігу захворювання і визначається лікарем індивідуально.

Діти. Лікарський засіб призначати дітям віком від 3 років.

Побічні реакції

з боку ШКТ: при застосуванні в дозуванні понад 1 г/добу — подразнення слизової оболонки травного тракту, печія, нудота, блювання, діарея.

З боку нирок та сечовидільної системи: ушкодження гломерулярного апарату нирок, кристалурія, утворення уратних, цистинових та/або оксалатних конкрементів у нирках і сечовивідних шляхах, ниркова недостатність.

З боку імунної системи: набряк Квінке, іноді — анафілактичний шок при наявності сенсибілізації.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: шкірні висипання, свербіж, кропив’янка, екзема.

З боку ендокринної системи: ушкодження інсулярного апарату підшлункової залози (гіперглікемія, глюкозурія) та порушення синтезу глікогену аж до появи цукрового діабету.

З боку серцево-судинної системи: АГ, дистрофія міокарда.

З боку системи крові та лімфатичної системи: тромбоцитоз, гіперпротромбінемія, тромбоутворення, еритроцитопенія, нейтрофільний лейкоцитоз; у пацієнтів з недостатністю глюкозо-6-фосфатдегідрогенази кров’яних тілець може спричинити гемоліз еритроцитів, гемолітична анемія (у пацієнтів з недостатністю глюкозо-6-фосфатдегідрогенази).

З боку нервової системи: підвищена збудливість, порушення сну, головний біль, відчуття жару, втомлюваність.

З боку обміну речовин: порушення обміну цинку, міді.

Передозування

кислота аскорбінова добре переноситься. Вона є водорозчинним вітаміном, її надмірна кількість виводиться із сечею.

Симптоми. При тривалому застосуванні вітаміну С у високих дозах можливе пригнічення функції інсулярного апарату підшлункової залози, що вимагає контролю за станом останньої. Передозування може призвести до змін ниркової екскреції аскорбінової та сечової кислот під час ацетилювання сечі з ризиком випадання в осад оксалатних конкрементів.

Застосування високих доз лікарського засобу може призвести до блювання, нудоти або діареї, які зникають після його відміни.

Лікування. Симптоматична терапія.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Лікарський засіб можна застосовувати у період вагітності або годування грудьми відповідно до рекомендацій щодо дозування та призначення лікаря. Слід ретельно дотримуватися рекомендованих доз та не перевищувати їх.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °C.

Додати відгук до товару

Відгук про Аскорбінка-КВ табл. 25 мг №10

Цей товар ще не має відгуків