Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Детрікс 5600 капсули №30

Код: 68988
Детрікс 5600 капсули №30
Ціна від 466.21 до 799.99 грн

Наявність у 1415 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Галузь застосування

вітаміни і мінерали

Форма випуску

Таблетки і капсули

Дозволено

для дорослих

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Детрікс 5600 капсули №30

Склад

1 капсула містить: вітамін Д– 100 μg (мкг) – 5600 IU (МО).

рафінована соєва олія, холекальциферол (вітамін Д3), антиоксидант DL-альфа токоферолу ацетат, оболонка капсули: желатин, гліцерин. Без ГМО.

Опис

Вітамін Д – гормоноподібний вітамін, має різні біологічні ефекти, тому що його специфічні рецептори (VDR) локалізовані в ядрах клітин багатьох органів.

Головна фізіологічна функція вітаміну Д полягає у регуляції метаболізму кальцію та фосфатів, що сприяє нормальній мінералізації кісткової тканини і росту кісток.

Холекальциферол сприяє всмоктуванню та засвоєнню кальцію і фосфору з продуктів харчування у тонкому кишечнику, а також підтримці відповідного рівня кальцію у крові. У фізіологічних концентраціях наявність у крові іонів кальцію зумовлює підтримку тонусу м'язів скелетної мускулатури, функцію міокарда, впливає на процес згортання крові, сприяє нормальній передачі нервових імпульсів та синтез серотоніну – «гормону щастя», що забезпечує нормальний психоемоційний стан людини1.

У процесі кальцифікації кісток цей вітамін регулює виведення кальцію і фосфатів нирками.

Вітамін Д важливий для нормального функціонування паращитовидних залоз. Нестача вітаміну Д є однією з причин остеомаляції.

Також він бере участь у функціонуванні імунної системи – регулює імунні реакції, знижує ризик застудних захворювань, в тому числі вірусного генезу2.

В жінок дефіцит вітаміну Д призводить до порушення репродуктивної функції – фолікулогенезу, ендометріозу, синдрому полікістозних яєчників, невдалих спроб екстракорпорального запліднення, а в період менопаузи внаслідок гормонального дисбалансу виникає підвищена потреба організму у цьому вітаміні для зниження ймовірності появи остеопорозу3.

У вагітних виявлено зв’язок між дефіцитом вітаміну Д і підвищеним ризиком прееклампсії та передчасних пологів.

У чоловіків холекальциферол впливає на сперматогенез4.

Також вітамін Д приймає участь в роботі ендокринної системи – стимулює секрецію інсуліну бета-клітинами підшлункової залози, впливає на чутливість клітин до інсуліну. Регулює метаболічні процеси в організмі – впливає на ліпідний профіль, знижує рівень загального холестерину крові, тригліцеридів та ЛПНЩ. Відіграє важливу роль в корекції ожиріння та метаболічного синдрому5.

Посилання на джерела:

1. Patrick RP, Ames BN. Vitamin D and the omega-3 fatty acids control serotonin synthesis and action, part 2: relevance for ADHD, bipolar, schizophrenia, and impulsive behavior. FASEB J. 2015 Jun; 29(6): 2207–2222.

2. Evidence that Vitamin D Supplementation Could Reduce Risk of Influenza and COVID-19 Infections and Deaths, William B. Grant, Henry Lahore, Sharon L. McDonnell, Carole A. Baggerly, Christine B. French, Jennifer L. Aliano and Harjit P. Bhattoa; Nutrients 2020, 12, 988; doi:10.3390/nu12040988.

3. Influence of Hormone D on Women's Health, I.A. Apolikhina, I.A. Kulikov, I.M. Sechenov First Moscow State Medical University Institute of Professional Education, V.I. Kulakov National Medical Research Center of Obstetrics, Gynecology and Perinatology.

4. Vitamin D as a new steroid hormone and its importance for men's health. Professor Kalinchenko Clinic (Moscow). Peoples' Friendship University of Russia. Research Institute of Urology. ON. Lopatkina - a branch of the Federal Medical Research Center. PAS. Herzen.

5. Vitamin D deficiency is a risk factor for obesity and type 2 diabetes mellitus in women of reproductive age TL Karonova1,2, EP Mikheeva1, E.I., О.Д. Belyaeva1, MV. Budanova2, OV Galkina1, E.N. Grineva2 1 St. Petersburg State Medical University. acad. I.P. Pavlov "Ministry of Health of the Russian Federation, St. Petersburg, Russia 2 FSBI" Federal Center for Heart, Blood and Endocrinology. V.A. Almazova”.

Показання

Може бути рекомендована як додаткове джерело вітаміну Д дорослим, які мають підтверджений недостатній рівень споживання вітаміну Д, та людям похилого віку для: регулювання абсорбції та засвоєння кальцію і фосфатів в організмі; підтримки нормального рівня кальцію у сироватці крові; підтримки у здоровому стані кісток і зубів; належного функціонування м'язової та імунної системи.

Не є лікарським засобом.

Протипоказання

Гіперчутливість до вітаміну Д та прояви інтоксикації вітаміном Д; виражені порушення функції нирок, сечокам'яна хвороба, підвищений вміст кальцію і / або фосфору в крові, підвищена чутливість до окремих компонентів. Вагітні жінки або жінки, які годують груддю, люди похилого віку або особа з будь-яким захворюванням перед вживанням цього продукту повинні радитися з лікарем. Цей продукт не призначений для діагностики та лікування, не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не перевищуйте рекомендовану добову дозу. Перед споживанням обов'язково проконсультуватися з лікарем.

Спосіб застосування та дози

Дорослим по 1 капсулі 1 раз в 6 днів під час споживання їжі, або за рекомендацією лікаря після визначення рівня вітаміну Д в організмі.

Капсулу запити достатньою кількістю води. Не розжовувати.

Термін споживання:

4 тижні, подальше споживання узгоджувати з лікарем.

Умови зберігання

Термін придатності

2 роки від дати виготовлення.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці, в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі не вище 30 оC.

Форма випуску

По 10 капсул у блістері; по 3 блістери в картонній коробці. Маса нетто 1 капсули: 125,0 mg (мг)±7,5%. Прозорі овальної форми м'які желатинові капсули, що містять прозору маслянисту рідину.

Додати відгук до товару

Відгук про Детрікс 5600 капсули №30

Цей товар ще не має відгуків