Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Йодо-селен 0,25 г таблетки №80

Код: 54202
Йодо-селен 0,25 г таблетки №80
Ціна від 70.68 до 136.20 грн

Наявність у 38 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Категорія
Форма випуску

Таблетки і капсули

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Йодо-селен 0,25 г таблетки №80

Склад

калію йодид-0,065 мг, селену оксид-0,00275 мг, допоміжні компоненти.

Компоненти дієтичної добавки «Йодо-селен» надають величезне значення для організму людини:

  • Основна біологічна роль йоду полягає в підтримці функції щитовидної залози та її побудові гормонів — тироксину і трийодтироніну. На сьогоднішній день йод є єдиним відомим мікроелементом, що бере участь в утворенні гормонів. Фізіологічна роль гормонів щитовидної залози дуже велика: контроль за інтенсивністю основного обміну, вплив на водно-сольовий, жировий і вуглеводний обміни. Як гормон, тироксин знаходиться в постійному зв'язку з іншими залозами внутрішньої секреції, особливо з гіпофізом і статевими залозами, регулює діяльність мозку, нервової і серцево-судинної систем, стимулює ріст і розумовий розвиток дитини. Нестача йоду як «будівельного» елемента гормону щитовидної залози часто є прихованою причиною багатьох захворювань.
  • Селен – мікроелемент, який є одним з найважливіших елементів для людини, яка бере участь у багатьох життєво важливих процесах, що протікають в організмі: в утворенні гормону щитовидної залози трийодтироніну, виведення важких металів з організму, в обміні жирів, білків і вуглеводів, в окисно-відновних процесах, взаємодіє з вітамінами, ферментами.Існує тісний взаємозв'язок між йодом та селеном – йод в організмі не функціонує без селену, тому одночасний дефіцит йоду і селену призводить до сильнішого гіпотиреозу, ніж дефіцит одного йоду. Недолік селену в організмі знижує функціональну активність гормонів щитовидної залози, тому забезпечення організму цими мікроелементами дуже важливо для організму.

Окрім вищевказаних властивостей, селен виявляє потужні антиоксидантне властивості, сприяє захисту клітинних мембран і попередження утворення вільних радикалів, тим самим знижуючи ризик виникнення онкологічних захворювань.

Недолік селену призводить до зниження імунітету, уповільнення зростання, хвороб шкіри, волосся, нігтів, розвитку серцево-судинних захворювань, атеросклерозу, алергічних захворювань, порушення функціонування статевої сфери, передчасного старіння організму.

Протипоказання

діти до 12 років, вагітність та період лактації, індивідуальна чутливість до окремих компонентів.

 

Спосіб застосування та дози

дорослим по 1 таблетці два рази на день під час прийому їжі, запивати водою.

Курс прийому до 1 місяця.

Надалі термін прийому і можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем.

Умови зберігання

Форма випуску:

таблетки по 0,25 г №40 та №80 в упаковці

Додати відгук до товару

Відгук про Йодо-селен 0,25 г таблетки №80

Цей товар ще не має відгуків