Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Калію йодид-125-Дарниця таблетки по 125 мг №10

Код: 75166
Калію йодид-125-Дарниця таблетки по 125 мг №10
Ціна від 125.00 до 291.40 грн

Наявність у 3146 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Показання

гіпотиреоз, зоб

Галузь застосування

ендокринологія

Форма випуску

Таблетки і капсули

Дозволено

для дорослих

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Калію йодид-125-Дарниця таблетки по 125 мг №10

Склад

1 таблетка містить: активний інгредієнт: калію йодиду 125 mg (мг); допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, кальцію гідрофосфат дигідрат, магнію стеарат, стеаринова кислота, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію тіосульфат.

Показання

Може бути рекомендована до раціону харчування виключно в разі загрози накопичування радіоактивного йоду у щитоподібній залозі для забезпечення її захисту від впливу радіації.

Перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Протипоказання

Індивідуальна непереносимість компонентів, дитячий вік до 3-х років, вагітність та період лактації, гіпертиреоз, гіперфункція щитоподібної залози, токсична аденома, вузликовий або дифузний токсичний зоб, герпетиформний дерматит.

Застереження

Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання; не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Прийом під час вагітності і лактації можливий тільки після консультації та за призначенням лікаря. Бажаний період для застосування дієтичної добавки становить 24 години до та 6 годин після передбачуваного впливу радіаційного опромінення. Не рекомендоване повторне застосування дієтичної добавки особам віком від 40 років та старше, крім індивідуальних випадків за рекомендації лікаря. У разі виникнення проявів індивідуальної чутливості до компонентів дієтичної добавки необхідно проконсультуватися із лікарем.

Спосіб застосування та дози

Може бути рекомендоване однократне вживання після оповіщення про радіаційну аварію та при загрозі надходження в організм радіоактивного йоду для захисту від опромінення щитовидної залози. Дорослим та дітям віком від 12-ти років рекомендовано вжити 1 таблетку, а дітям віком від 3-х до 12?ти років – ½ подрібненої таблетки після прийому їжі, запиваючи невеликою кількістю питної води або молока.

Термін вживання: рекомендовано одноразовий прийом; доцільність повторного вживання має визначити лікар індивідуально.

Не є лікарським засобом.

Умови зберігання

Форма випуску

Таблетки масою 400 mg (мг) ± 5 %.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Номер партії (серії): вказано на упаковці.

Дата «Краще спожити до кінця»: вказується на упаковці місяць та рік, після якого дієтична добавка не використовується.

Додати відгук до товару

Відгук про Калію йодид-125-Дарниця таблетки по 125 мг №10

28.06.2023

Так. дійсно. зараз усі полюють на таблетки йоду через можливу загрозу радіаційної аварії, тому їх ніде немає. але я теж побачив на цьому сайті в яких аптеках вони ще залишилися, тому встиг купити. про всяк випадок. сподіваюсь не знадобляться

28.06.2023

Ледве знайшла хоч якісь йодні таблетки в Харкові. Або так розбирають або не привозять їх в аптеки. цей сайт допоміг побачити, що в кількох лише аптеках є ці таблетки. так би я довго бігала по місту, заглядаючи в кожну аптеку. дякую, врятували!