Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Ундевіт др. контейнер №50

Код: 44708
Ундевіт др. контейнер №50
Ціна від 23.21 до 47.10 грн

Наявність у 5330 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Показання

вітаміни і мінерали

Галузь застосування

вітаміни і мінерали

Форма випуску

Таблетки і капсули

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Ундевіт др. контейнер №50

Склад

діючі речовини:

1 драже містить

вітаміну А

вітаміну Е

вітаміну В1

  • 3300 МО,
  • 10 мг,
  • 2 мг,

вітаміну В2

  • 2 мг,

вітаміну В6

  • 3 мг,

вітаміну В12

  • 2 мкг,

вітаміну С

  • 75 мг,

вітаміну РР

  • 20 мг,

вітаміну Вс

  • 0,07 мг,

рутину

  • 10 мг,

вітаміну В5

  • 3 мг;

допоміжні речовини: борошно пшеничне, патока крохмальна, тальк, олія мінеральна легка, цукор, віск жовтий, ароматизатор «м’ятний аромат». 

Лікарська форма

Драже.

Драже жовто-оранжевого кольору з характерним запахом. За зовнішнім виглядом драже повинно мати кулеподібну форму. Поверхня драже має бути гладкою та однорідною за забарвленням.

Назва і місцезнаходження виробника

ПАТ «Київський вітамінний завод».

04073, Україна, м. Київ, вул. Копилівська, 38.

Web-сайт: www.vitamin.com.ua.

Фармакотерапевтична група

Полівітамінні комплекси без добавок. Код АТС А11В А.

Полівітамінний препарат, властивості якого зумовлені вітамінами, що входять до його складу і беруть активну участь практично у всіх біохімічних реакціях організму. Раціонально підібраний склад сприяє виявленню більш вираженої і різнобічної біологічної дії препарату.

Ретинол (вітамін А) відіграє ключову роль у синтезі білків-ферментів і структурних компонентів тканин, необхідний для формування епітеліальних клітин, кісток і синтезу родопсину, підтримує розподіл імунокомпетентних клітин, синтез імуноглобулінів та інших факторів захисту від інфекцій.

Вітамін Е – жиророзчинний вітамін, який чинить антиоксидантну і радіопротекторну дію, бере участь у біосинтезі гема і білків, проліферації клітин та в інших найважливіших процесах клітинного метаболізму.

Вітамін Е поліпшує споживання тканинами кисню. Чинить ангіопротекторну дію, впливаючи на тонус і проникність судин, стимулюючи утворення нових капілярів.

Тіамін (вітамін В1) – важливий кофермент у метаболізмі вуглеводів, бере участь у функціонуванні нервової системи.

Рибофлавін (вітамін В2) – важливий каталізатор процесів клітинного дихання та зорового сприйняття.

Піридоксин (вітамін В6) як кофермент бере участь у білковому обміні та синтезі нейромедіаторів.

Ціанокобаламін (вітамін В12) є фактором росту, необхідний для нормального перебігу процесів кровотворення та визрівання еритроцитів, бере участь у синтезі амінокислот, нуклеїнових кислот і мієліну.

Кислота аскорбінова (вітамін С) бере участь в окислювально-відновних процесах, є необхідною для росту та формування кісток, шкіри, зубів, ендотелію капілярів і для нормального функціонування нервової та імунної системи.

Рутин разом з аскорбіновою кислотою бере участь в окислювально-відновних процесах, виявляє антиоксидантні властивості, запобігає окислюванню і сприяє депонуванню аскорбінової кислоти у тканинах. Обидва компоненти зміцнюють судинну стінку (сприяють утворенню міжклітинної речовини і знижують активність гіалуронідази), зменшують проникність і ламкість капілярів.

Нікотинамід бере участь у процесах тканинного дихання, вуглеводного та ліпідного обміну.

Кислота фолієва необхідна для нормального утворення клітин крові; разом з вітаміном В12 стимулює еритропоез, бере участь у синтезі амінокислот, нуклеїнових кислот, в обміні холіну.

Кальцію пантотенат входить до складу коферменту А, необхідний для нормального функціонування циклу трикарбонових кислот, синтезу АТФ, продукування гормонів та антитіл, синтезу ацетилхоліну, засвоєння з кишечнику іонів калію, глюкози, вітаміну Е.

Після прийому внутрішньо препарат добре абсорбується з тонкого кишечнику в системний кровотік, проникає в усі органи і тканини. Продукти метаболізму виводяться із сечею, жовчю.

Показання

Як профілактичний та лікувальний засіб для поліпшення обмінних процесів і загального стану в осіб середнього і літнього віку, у тому числі при передчасному старінні, астенічному синдромі, а також у період реконвалесценції після інфекційних захворювань, у післяопераційному періоді, після тривалої терапії антибіотиками широкого спектра дії.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату; нефролітіаз, тяжкі порушення функції нирок, подагра, гіперурикемія, еритремія, еритроцитоз, тромбоемболії, непереносимість фруктози, синдром мальабсорбції глюкози-галактози, гіпервітаміноз А і Е, тиреотоксикоз, хронічний гломерулонефрит, хронічна серцева недостатність, саркоїдоз в анамнезі, активна пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки (у зв’язку з можливим підвищенням кислотності шлункового соку).

Належні заходи безпеки при застосуванні

При застосуванні препарату необхідна повноцінна білкова дієта, яка сприяє кращому засвоєнню та обміну вітамінів, особливо водорозчинних.

Препарат з обережністю призначати при тяжких ураженнях печінки, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки та у період вагітності, хворим на гострий та хронічний нефрит, при декомпенсації серцевої діяльності, жовчокам’яній хворобі, хронічному панкреатиті.

З обережністю застосовувати хворим на ішемічну хворобу серця, цукровий діабет, з новоутвореннями (за винятком випадків, що супроводжуються мегалобластною анемією), сечокам’яною хворобою.

Можливе забарвлення сечі у жовтий колір, що є цілком нешкідливим фактором і пояснюється наявністю у препараті рибофлавіну.

Препарат містить борошно пшеничне у складі допоміжних речовин, що слід враховувати хворим на целіакію.

Спосіб застосування та дози

Препарат призначають дорослим і дітям старше 14 років внутрішньо, після їди: з профілактичною метою – по 1 драже 2 рази на добу, для лікування – по 2 драже 3 рази на добу протягом 20-30 днів. Повторні курси проводять через 1-3 місяці.

У період вагітності для запобігання ризику тератогенного ефекту добова доза препарату не повинна перевищувати 1 драже на добу.

Курс лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання.

Побічні реакції

З боку імунної системи: в осіб з підвищеною чутливістю можливі алергічні реакції, включаючи анафілактичний шок, ангіоневротичний набряк, гіпертермію; рідко – бронхоспазм в осіб з гіперчутливістю до вітамінів А, С, групи В.

З боку шкіри та підшкірної клітковини:  висипання, кропив’янка, свербіж, почервоніння шкіри.

З боку травного тракту: диспептичні розлади, нудота, біль в епігастрії, відрижка, блювання, діарея, запор; рідко – можливе збільшення секреції шлункового соку.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, підвищена збудливість, сонливість, пітливість.

Інші: можливе забарвлення сечі у жовтий колір, порушення зору.

При тривалому застосуванні препарату у високих дозах можливі: подразнення слизової оболонки травного тракту, аритмії, парестезії, гіперурикемія; транзиторне підвищення активності АСТ, лактатдегідрогенази, лужної фосфатази; зниження толерантності до глюкози, гіперглікемія, порушення функції нирок, сухість і тріщини на долонях і ступнях, випадання волосся, себорейні висипання.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Ундевіт не рекомендується призначати разом з іншими полівітамінними препаратами, оскільки можливе передозування останніх в організмі. Вітаміни А та Е взаємно посилюють дію і є синергістами. Ретинол знижує протизапальну дію глюкокортикоїдів. Не можна одночасно приймати з нітритами і холестираміном, тому що вони порушують всмоктування ретинолу.

Вітамін А не можна призначати з ретиноїдами, тому що їх комбінація є токсичною.

Препарати, що містять залізо, пригнічують дію вітаміну Е. Вітамін Е не можна застосовувати у поєднанні з препаратами заліза, срібла, засобами, що мають лужне середовище (натрію гідрокарбонат, трисамін), антикоагулянтами непрямої дії (дикумарин, неодикумарин). Альфа-токоферолу ацетат посилює дію стероїдних та нестероїдних протизапальних препаратів (натрію диклофенак, ібупрофен, преднізолон).

Вітамін С посилює дію сульфаніламідів (ризик виникнення кристалурії), пеніциліну, підвищує всмоктування заліза, знижує ефективність гепарину та непрямих антикоагулянтів. Всмоктування вітаміну С зменшується при одночасному застосуванні з пероральними контрацептивами.

Вітамін В6 послаблює дію леводопи, запобігає або зменшує токсичні прояви, які спостерігаються при застосуванні ізоніазиду та інших протитуберкульозних препаратів.

Тіаміну гідрохлорид, впливаючи на процеси поляризації у ділянці нервово-м’язових синапсів, може послаблювати курареподібну дію.

ПАСК, циметидин, препарати кальцію, алкоголь зменшують всмоктування вітаміну В12.

Фолієва кислота знижує плазмові концентрації фенітоїну, з іншими протиепілептичними засобами можливе взаємне зниження клінічної ефективності.

Рибофлавін несумісний зі стрептоміцином і зменшує ефективність антибактеріальних препаратів (окситетрацикліну, доксицикліну, еритроміцину, тетрацикліну і лінкоміцину).

Трициклічні антидепресанти, іміпрамін та амітриптилін інгібують метаболізм рибофлавіну, особливо у тканинах серця.

Передозування

При неконтрольованому прийомі препарату можливі симптоми: сонливість, судоми, в’ялість, головний біль, гіперемія обличчя, алергічні реакції (свербіж, шкірні висипання), зміни з боку шкіри і волосся, порушення функції печінки, нудота, блювання, діарея, біль в епігастрії, дратівливість, порушення ходи, біль у кістках нижніх кінцівок. Лікування симптоматичне.

Застосування у період вагітності або годування груддю

У період вагітності або годування груддю препарат застосовувати лише за призначенням лікаря. Жінкам, які приймали високі дози ретинолу, можна планувати вагітність не раніше, ніж через 6-12 місяців, оскільки існує ризик неправильного розвитку плода під впливом високого вмісту вітаміну А в організмі. У період вагітності для запобігання ризику тератогенного ефекту добову дозу препарату не слід перевищувати 1 драже на добу.

Не слід приймати великі дози ретинолу (понад 10000 МО) жінкам у період годування груддю через загрозу розвитку у дітей гіпервітамінозу А.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами не виявлений.

Діти

Дітям віком до 14 років препарат не призначати.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. 

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Термін придатності

1 рік.

Упаковка

По 50 драже у контейнерах (баночках).

По 50 драже у контейнері (баночці), по 1 контейнеру (баночці) у пачці.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Додати відгук до товару

Відгук про Ундевіт др. контейнер №50

Цей товар ще не має відгуків