Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Аденомак табл. 500 мг №20

Код: 79970
Аденомак табл. 500 мг №20
Цена от 396.19 до 699.40 грн

Наличие в 3215 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Действующие вещества
Категория
Показания

заболевания печени и желчных путей

Область применения

гастроэнтерология

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Разрешено

для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Аденомак табл. 500 мг №20

Состав

1 таблетка містить S-аденозил-L-метіонін дісульфат р-толуенсульфонат у кількості, що еквівалентна 500 мг (mg) S-аденозил-L-метіоніну.

Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна Е460і, магнію оксид важкий, двоокис кремнію Е551, натрію кроскармелоза Е468, етилцелюлоза Е462, силікат магнію (тальк) Е553, стеаринова кислота Е570, магнію стеарат Е470, гіпромелоза Е464, триетилцитрат Е1505, метилакрилова кислота та сополімер етилового акрилату, жовтий «сонячний захід» Е110, тартразин Е102, понсо 4R Е124.

Опис

S-аденозил-L-метіонін (адеметіонін) – натуральна амінокислота, що присутня практично у всіх тканинах і рідинах організму. Адеметіонін, перш за все, діє як коензим та донор метильної групи у багатьох реакціях трансметилювання, що є важливим метаболічним процесом у людини. Перенесення метильних груп (трансметилювання) адеметіоніну також є важливим метаболічним процесом при будуванні фосфоліпідної мембрани клітин та відіграє роль у плинності мембран.

Адеметіонін здатний проникати через гематоенцефалічний бар’єр. Високі концентрації адеметіоніну впливають на процеси трансметилювання, які є дуже важливими у мозковій тканині, завдяки впливу на метаболізм катехоламінів (допаміну, адреналіну, норадреналіну), індоламінів (серотоніну, мелатоніну) та гістаміну.

Адеметіонін є попередником в утворенні фізіологічних сульфурованих сполук (цистеїну, таурину, глютатіону, коензиму А та ін.) у реакціях транссульфурування. Глютатіон, найпотужніший антиоксидант, є важливим компонентом для печінкової детоксикації. Адеметіонін підвищує рівень глютатіону при станах ураження печінки як алкогольного, так і неалкогольного ґенезу.

Абсорбція. Після внутрішнього застосування кишковорозчинних таблеток адеметіоніну максимальна плазмова концентрація є дозозалежною, становить 0,5-1 мг/л та досягається через 3-5 годин після прийому разової дози від 500 мг до 1000 мг. Плазмова концентрація знижується до початкового значення протягом 24 годин. Біодоступність після перорального застосування підвищується, якщо адеметіонін застосовувати між прийомами їжі.

Метаболізм. Реакції, у результаті яких продукується, засвоюється та регенерується адеметіонін, називаються циклом адеметіоніну. На першому етапі цього циклу адеметіонінзалежна метилаза використовує адеметіонін як субстрат для продукування S-аденозил-гомоцистеїну, який потім гідролізується до гомоцистеїну та аденозину за допомогою S-аденозил-гомоцистеїн-гідролази. Гомоцистеїн, у свою чергу, піддається зворотній трансформації до метіоніну шляхом перенесення метильної групи від 5-метилтетрагідрофолату. Зрештою, метіонін може бути перетворений в адеметіонін, завершуючи цикл.

Показания

Може бути рекомендований лікарем для споживання в раціонах харчування при станах, що супроводжуються зниженням біосинтезу печінкового S-аденозил-L-метіоніну (вплив шкідливої дії факторів навколишнього середовища, хронічні порушення функціонування гепатобіліарної системи, вживання алкоголю), як додаткове джерело S-аденозил-L-метіоніну з метою підтримки нормальної функції гепатобіліарної системи та загального зміцнення організму.

Противопоказания

Застереження

Аденомак 500 призначений лише для дорослих. Не рекомендується при підвищеній чутливості до складових компонентів, при біполярній депресії. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Споживати виключно за рекомендацією та під наглядом лікаря. Не перевищувати рекомендованої добової дози.

З обережністю споживати при одночасному прийомі з селективними інгібіторами зворотного захоплення серотоніну, трициклічними антидепресантами (такими як кломіпрамін), препаратами та рослинними засобами, що містять триптофан. З обережністю споживати Аденомак 500 при високому вмісті азоту в крові.

Способ применения и дозы

Дорослим 1 таблетка на добу або за рекомендацією лікаря. Тривалість споживання визначається лікарем індивідуально.

Поживна (харчова) і енергетична цінність (калорійність)

Інформація щодо поживної цінності

На 100 g (г)

Енергетична цінність

287,67 kcal (ккал)

Вуглеводи

27,85 g (г)

Жири

4,51 g (г)

Білки

52,70 g (г)

Побочные реакции

Найчастіше під час застосування адеметіону повідомлялося про головний біль, діарею та нудоту.

Применение в период беременности или кормления грудью

Хоча в ході клінічних досліджень у жінок, які приймали адеметіонін у ІІІ триместрі вагітності, не спостерігалося жодних побічних реакцій. Адеметіонін у І та ІІ триместрі вагітності слід застосовувати лише після ретельної оцінки лікарем співвідношення користь для вагітної/ризик для плода.

У період годування груддю адеметіонін застосовують тільки тоді, коли користь від його застосування переважає ризик для немовляти.

Условия хранения

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 25 °C. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Форма випуску

10 таблеток у стрипі; по 1 або по 2 або по 6 стрипів у картонній коробці.

Не є лікарським засобом. Без ГМО. Харчовий продукт для спеціальних медичних цілей.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Аденомак табл. 500 мг №20

По этому товару ещё нет отзывов