Экономь с нами

Экономьте до 30% при бронировании товаров в аптеках.

Мастикозин капсулы по 400 мг №10 (10х1)

Код: 82592
Мастикозин капсулы по 400 мг №10 (10х1)
Цена от 384.41 до 602.63 грн

Наличие в 184 аптеках

Аптеки на карте

Основная информация

Производитель
Бренд
Категория
Показания

воспалительные и эрозивно-язвенные процессы слизистых оболочек желудочно-кишечного тракта

Область применения

гастроэнтерология

Форма выпуска

Таблетки и капсулы

Разрешено

для взрослых

Условия отпуска

безрецептурный

Инструкция для Мастикозин капсулы по 400 мг №10 (10х1)

Состав

1 капсула містить: активний інгредієнт: мастику Хіос (Pistacia lentiscus), порошкоподібну - 350 мг (mg); допоміжні речовини: наповнювач: мальтодекстрин, антизлежувач: кремнію діоксид; оболонка капсули: желатин, барвник: титану двоокис.

Властивості

Функціональні властивості дієтичної добавки «Мастикозин» обумовлені компонентом, що входить до її складу.

Мастика Хіос - це натуральний продукт, отриманий з мастикового дерева Pistacia lentiscus грецького острова Хіос розташованого в північній частині Егейського моря. Її терапевтичні властивості були відомі ще з античних часів Греції. Традиційно у Греції її використовують для покращення травлення, а віднедавна встановлено, що компоненти мастики можуть бути корисними для знищення бактерії Helicobacter рylori та для захисту слизової оболонки шлунка. Так підтверджено, що компоненти ефірної олії мастики α-терпінеол та (E)-метилізоевгенол виявляють активність щодо чотирьох різних штамів Helicobacter рylori, які були виявлені у пацієнтів з гастритом, виразкою шлунка та новоутвореннями шлунка. Механізм її дії в такому випадку полягає в тому, що тритерпенові кислоти викликають морфологічні відхилення в клітинах Helicobacter рylori та порушують клітинну фрагментацію.

В одному рандомізованому клінічному дослідженні було встановлено, що мастика хоч і не замінює традиційне протокольне лікування із використанням таких засобів як пантопразол, амоксицилін, кларитроміцин, проте, у ряді випадків, також повністю знешкоджує Helicobacter рylori.

Дослідники також виявили, що в учасників, які приймали мастику на додаток до антибіотиків, рівень ерадикації був вищим ніж у пацієнтів, що отримували лише стандартну антибактеріальну терапію. Причому Helicobacter рylori розвивала стійкість до антибіотиків, тоді як мастика не змінювала свою антибактеріальну ефективність.

Тому мастику Хіос рекомендовано застосовувати до раціону харчування в період захворювань зумовлених інфікуванням Helicobacter рylori, як додаткове джерело терпенів та антрахінонів, рослинних олій з антихелікобактерною активністю. Використання в комплексній терапії хвороб шлунково-кишкового тракту (виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, гастриту), спричинених Helicobacter pylori, можливе тільки за рекомендацією лікаря.

Показания

До раціону харчування як додаткове джерело біологічно активних речовин, що сприятливо впливають на функціональний стан шлунка та мають обволікаючі властивості.

Не є лікарським засобом.

Противопоказания

Вагітність та період лактації, діти віком до 12 років, підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів.

Способ применения и дозы

Дорослим та дітям віком від 12 років вживати по 1 капсулі 2-3 рази на добу за 20-30 хвилин до прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю питної води. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Термін застосування: 10-14 днів. Подальше застосування та можливість повторного курсу рекомендовано узгоджувати з лікарем.

Застереження

Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Условия хранения

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у сухому, захищеному від прямих сонячних променів і недоступному для дітей місці.

Добавить отзыв к товару

Отзывы о Мастикозин капсулы по 400 мг №10 (10х1)

По этому товару ещё нет отзывов