Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Мастикозин капсули по 400 мг №10 (10х1)

Код: 82592
Мастикозин капсули по 400 мг №10 (10х1)
Ціна від 384.41 до 600.15 грн

Наявність у 176 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Категорія
Показання

запальні і виразкові процеси слизових оболонок шлунково-кишкового тракту

Галузь застосування

гастроентерологія

Форма випуску

Таблетки і капсули

Дозволено

для дорослих

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Мастикозин капсули по 400 мг №10 (10х1)

Склад

1 капсула містить: активний інгредієнт: мастику Хіос (Pistacia lentiscus), порошкоподібну - 350 мг (mg); допоміжні речовини: наповнювач: мальтодекстрин, антизлежувач: кремнію діоксид; оболонка капсули: желатин, барвник: титану двоокис.

Властивості

Функціональні властивості дієтичної добавки «Мастикозин» обумовлені компонентом, що входить до її складу.

Мастика Хіос - це натуральний продукт, отриманий з мастикового дерева Pistacia lentiscus грецького острова Хіос розташованого в північній частині Егейського моря. Її терапевтичні властивості були відомі ще з античних часів Греції. Традиційно у Греції її використовують для покращення травлення, а віднедавна встановлено, що компоненти мастики можуть бути корисними для знищення бактерії Helicobacter рylori та для захисту слизової оболонки шлунка. Так підтверджено, що компоненти ефірної олії мастики α-терпінеол та (E)-метилізоевгенол виявляють активність щодо чотирьох різних штамів Helicobacter рylori, які були виявлені у пацієнтів з гастритом, виразкою шлунка та новоутвореннями шлунка. Механізм її дії в такому випадку полягає в тому, що тритерпенові кислоти викликають морфологічні відхилення в клітинах Helicobacter рylori та порушують клітинну фрагментацію.

В одному рандомізованому клінічному дослідженні було встановлено, що мастика хоч і не замінює традиційне протокольне лікування із використанням таких засобів як пантопразол, амоксицилін, кларитроміцин, проте, у ряді випадків, також повністю знешкоджує Helicobacter рylori.

Дослідники також виявили, що в учасників, які приймали мастику на додаток до антибіотиків, рівень ерадикації був вищим ніж у пацієнтів, що отримували лише стандартну антибактеріальну терапію. Причому Helicobacter рylori розвивала стійкість до антибіотиків, тоді як мастика не змінювала свою антибактеріальну ефективність.

Тому мастику Хіос рекомендовано застосовувати до раціону харчування в період захворювань зумовлених інфікуванням Helicobacter рylori, як додаткове джерело терпенів та антрахінонів, рослинних олій з антихелікобактерною активністю. Використання в комплексній терапії хвороб шлунково-кишкового тракту (виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, гастриту), спричинених Helicobacter pylori, можливе тільки за рекомендацією лікаря.

Показання

До раціону харчування як додаткове джерело біологічно активних речовин, що сприятливо впливають на функціональний стан шлунка та мають обволікаючі властивості.

Не є лікарським засобом.

Протипоказання

Вагітність та період лактації, діти віком до 12 років, підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів.

Спосіб застосування та дози

Дорослим та дітям віком від 12 років вживати по 1 капсулі 2-3 рази на добу за 20-30 хвилин до прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю питної води. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Термін застосування: 10-14 днів. Подальше застосування та можливість повторного курсу рекомендовано узгоджувати з лікарем.

Застереження

Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у сухому, захищеному від прямих сонячних променів і недоступному для дітей місці.

Додати відгук до товару

Відгук про Мастикозин капсули по 400 мг №10 (10х1)

Цей товар ще не має відгуків