Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Екстралакт капсули №30

Код: 69937
Екстралакт капсули №30
Ціна від 371.74 до 596.94 грн

Наявність у 20 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Галузь застосування

гастроентерологія

Форма випуску

Таблетки і капсули

Дозволено

для дітей/для дорослих

Дітям з

з 1 року

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Екстралакт капсули №30

Склад

  • Бактерії р. Lactobacillus - 100 млн. КУО/г живих бактеріальних клітин;
  • комплекс активованих біополімерів: целюлоза, геміцелюлоза, пектин, лігнін;
  • ферменти: протеаза, ліпаза;
  • вітаміни: А, В2, С, Е, РР.

Властивості

Екстралакт - комплексний препарат, властивості якого визначаються властивостями його компонентів. Співвідношення компонентів підібрано для забезпечення максимального ефекту.

Лактобактерії є представниками нормальної мікрофлори людського організму. Вони присутні у всіх відділах травного тракту - від порожнини рота до товстої кишки, у вагінальній мікрофлорі, виявляються в грудному молоці. Лактобактерії мають найбільш виражену серед всіх представників нормофлори антагоністичну активність проти умовно-патогенних, гнильних мікроорганізмів і збудників гострих кишкових інфекцій. Це пов'язано зі здатністю лактобактерій утворювати молочну кислоту, перекис водню, лізоцим і інші речовини з протимікробною дією до широкого спектру грампозитивних і грамнегативних бактерій. Імуномодулююча функція лактобактерій проявляється в здатності підвищувати загальний рівень секреторного імуноглобуліну A і титри специфічних секреторних антитіл, підсилювати фагоцитоз. Лактобактерії здатні руйнувати щавлеву кислоту, перешкоджаючи утворенню оксалатів і каменеутворенню.

Біополімери, що входять до складу Екстралакта®, здатні утримувати воду, маса якої в 5 разів перевищує їх сумарну масу. Завдяки цьому досягається збільшення обсягу вмісту кишечника, посилення його перистальтики, прискорення кишкового транзиту, ліквідація запорів. Нерозчинні компоненти комплексу біополімерів (целюлоза і лігнін) виявляють виражений сорбуючий ефект щодо ряду екзо - і ендотоксинів, обумовлюючи детоксикаційний ефект. Також сорбуються жовчні кислоти, сприяє підвищеному перетворенню в них холестерину і зниження його концентрації в плазмі крові. Внаслідок сорбції жовчних кислот підвищується колоїдна стабільність жовчі, знижується ймовірність розвитку жовчнокам'яної хвороби. Сорбція ряду компонентів їжі (вуглеводів, тригліцеридів, холестерину) сприяє зниженню їх рівня в плазмі крові, зокрема, знижується потреба в інсуліні у хворих на цукровий діабет, зменшується ризик розвитку атерогенних захворювань. Розчинна фракція біополімерів (пектин) інтенсивно сорбує іони важких металів з утворенням міцних комплексів, є живильним середовищем для облігатної нормофлори кишечника. Продукти бактеріального метаболізму пектину є органічні кислоти, що знижують рН кишечника, пригнічує розвиток патогенної мікрофлори, переводять нерозчинний токсичний аміак в розчинний іон амонію і перешкоджають бактеріальному утворенню гістаміну, який є медіатором алергії. Органічні кислоти всмоктуються слизовою оболонкою кишечника і можуть бути додатковим джерелом енергії для організму.
Ферменти протеаза і ліпаза беруть участь у перетравлюванні білків і жирів. Їх наявність в складі Екстралакта®, дозволяє частково компенсувати секреторну недостатність підшлункової залози. При цьому вироблення власних ферментів організму не пригнічується. Комплекс вітамінів активно бере участь в різних обмінних процесах в організмі людини.

Завдяки застосуванню сучасної технології біологічного капсулювання комплекс активованих біополімерів формує тривимірну захисну транспортну матрицю, захищає лактобактерії від впливу шлункового соку. Розгортання матриці і вивільнення лактобактерій здійснюється в кишечнику поступово, це обумовлює пролонговану дію препарату.

Показання

Рекомендується при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту і травної системи, алергічних станах, порушеннях обміну речовин, гіповітамінозах.

Протипоказання

Гострий панкреатит, холецистит, шлунково-кишкова кровотеча, кишкова непрохідність, підвищена чутливість до компонентів препарату.

На початку прийому може спостерігатися метеоризм і тимчасове послаблення стільця, що не вимагає відміни препарату.

Спосіб застосування та дози

Добова доза препарату становить:

  • дітям від 1 року до 12 років - по одній капсулі 2 рази на день;
  • дітям старше 12 років і дорослим - по одній капсулі 2-3 рази на день.

Приймати за 30 хвилин до їди. У разі необхідності вміст капсули можна розім'яти і розвести в невеликій кількості теплої води (не вище 37 ºС) до утворення суспензії.

Тривалість курсу - 14-21 день.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 25 ° С і відносній вологості повітря не більше 80%.

Термін придатності

12 місяців.

Додати відгук до товару

Відгук про Екстралакт капсули №30

Цей товар ще не має відгуків