Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Еупатілекс капсули 300 мг №30

Код: 82551
Еупатілекс капсули 300 мг №30
Ціна від 236.04 до 355.10 грн

Наявність у 387 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Галузь застосування

гастроентерологія

Форма випуску

Таблетки і капсули

Дозволено

для дітей/для дорослих

Дітям з

з 12 років

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Еупатілекс капсули 300 мг №30

Склад

1 капсула містить: активний інгредієнт: густий екстракт листя полину д’Арґі (Artemisia argyi) (20:1), що містить 0,8-2,4% еупатіліну, 0,25-0,75% джейсеозидину - 60 мг (mg); допоміжні речовини: наповнювач: мікрокристалічна целюлоза, антизлежувач: кальцію стеарат, кремнію діоксид; оболонка капсули: желатин, барвник: титану двоокис.

Властивості

Функціональні властивості дієтичної добавки «Еупатілекс» обумовлені компонентом, що входить до її складу.

Екстракт листя полину д’Арґі (Artemisia argyi) — це стандартизований екстракт листя полину східного, батьківщиною якого є схід Азії — Корея, Японія, який часто використовується в традиційній азіатській медицині.

Екстракт листя полину діє головним чином завдяки флавоноїдам, що містяться в його складі, а саме: активує фактор захисту слизової оболонки шлунка (стимулює синтез білка та покращення місцевого кровопостачання), що покращує регенерацію уражених клітин та епітеліального шару слизової шлунка.

Екстракт листя полину захищає слизову оболонку шлунка від різноманітних факторів агресії, таких як: нестероїдні протизапальні засоби, алкоголь, стрес, інфекція Helicobacter pylori. Захист слизової оболонки шлунка та дванадцятипалої кишки від впливу нестероїдних протизапальних препаратів забезпечується шляхом підвищеного вивільнення ендогенного простагландину E2 і зниження вироблення простагландину F1?. Зменшення негативного впливу Helicobacter pylori на слизову оболонку шлунка здійснюється завдяки вираженим антиоксидантним властивостям, що запобігають перекисному окисненню ліпідів. Шляхом регуляції рівнів супероксиддисмутази, малонового диальдегіда та запальних факторів, відбувається захист від пошкоджувальної дії алкоголю. Крім того, біологічні компоненти полину східного стимулюють секрецію мукоцитами одного з головних факторів захисту шлунка - муцину, при цьому не впливаючи на шлункову кислотність (що особливо важливо в контексті застосування ліків з кислотозалежним вивільненням).

Тому, екстракт листя полину д’Арґі рекомендовано застосовувати до раціону харчування в якості додаткового джерела флавоноїдів, що мають захисні та протизапальні властивості, стимулюють репаративні процеси в слизовій оболонці, регулюють функції шлунково-кишкового тракту (ШКТ), а також як загальнозміцнювальний засіб, що сприятливо впливає на функціональний стан верхніх відділів ШКТ.

Використання в комплексній терапії уражень слизової оболонки шлунка (ерозія, геморагія, гіперемія, набряк) при гострих і хронічних гастритах; гастритах, викликаних інфекцією Helicobacter pylori (в разі одночасного призначення лікарських засобів, що використовуються для ерадикації Helicobacter pylori) тільки за рекомендацією лікаря.

Показання

До раціону харчування в якості додаткового джерела флавоноїдів, що мають загальнозміцнювальні властивості та сприятливо впливають на функціональний стан шлунково-кишкового тракту.

Не є лікарським засобом.

Протипоказання

Тромбоз (тромбоз судин головного мозку, інфаркт міокарда, тромбофлебіт тощо), коагулопатія, важкі порушення функцій печінки, нирок, серця, легень і захворювання крові, вагітність та період лактації, діти віком до 12 років, підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів.

Застереження

Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Спосіб застосування та дози

Дорослим та дітям віком від 12 років вживати по 1 капсулі 3 рази на добу.

Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Термін застосування: 2-4 тижні. Подальше застосування та можливість повторного курсу рекомендовано узгоджувати з лікарем.

Умови зберігання

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у сухому, захищеному від прямих сонячних променів і недоступному для дітей місці.

Додати відгук до товару

Відгук про Еупатілекс капсули 300 мг №30

Цей товар ще не має відгуків