Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Медікарін таблетки №300

Код: 69885
Медікарін таблетки №300
Ціна від 682.10 до 682.10 грн

Наявність у 1 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Категорія
Форма випуску

Таблетки і капсули

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Медікарін таблетки №300

Склад

дихлороизоцианурат натрію - 99,61% (діюча речовина), алкилполигликоль-ефір - 0,39%.

Опис

Засіб «Медікарін» випускається у вигляді таблеток вагою 2,72 г білог кольору із запахом хлору. При розчиненні однієї таблетки у воді виділяєтьс1,5 г активного хлору. Добре розчинний у воді. Водні розчини засобу прозо
рі, безбарвні із слабким запахом хлору.
Робочі розчини «Медікаріну» мають миючі властивості, не пошкоджують вироби із корозійностійких металів, скла, полімерних матеріалів, гуми дерева, кахлю, порцеляни, фаянсу, поверхні медичного обладнання та паратури, добре змиваються з поверхонь, підданих обробці, не фіксуют білкові забруднення на поверхні виробів медичного призначення.

Медікарін володіє антимікробними властивостями - вбиває бактерії (туберкульоз, резистентні штами внутрішньолікарняних інфекцій, зокрема, мульти резистентний золотистий стафілокок (MRSA), ентерокок, синьогнійна паличка, протей, Helicobacter pylory, ешерихії, шигели, клостридії, сальмонели, клебсієли, легіонели, лептоспір, ієрсинії, коринебактерії, стрептококи, стафілококи, менінгококи, та інші види бактерій), ефективний проти вірусів (у т. ч. збудників гепатитів А, В, С, ВІЛ-інфекції, герпес -, рота, корона-, калици-, парамиксо-, ханта-, вакциния-, папова-, ентеро- (у т. ч. полиовирусы), респіраторно-синцитіальний, рино-, аденовірусні інфекції, SARS, збудників різних видів грипу і парагрипу, зокрема: A (H5N1) «пташиний грип A (H1N1) «свинячий грип», має фунгіцидну дію (ефективний при кандидозах, дерматомікозах, пліснявих грибах).

При використанні робочих розчинів засобу в концентрації 0,015% - 0,3% (з активного хлору) шляхом протирання не викликає місцево-подразнюючої та сенсибілізуючої дії на шкіру.
Розчини концентрації 0,1% при використанні шляхом протирання не мають подразнюючої дії на слизові оболонки очей.
У концентраціях вище 0,1% розчини засобу Медикарин подразнюють верхні дихальні шляхи і очі.
Засіб не має кумулятивних властивостей, специфічних віддалених ефектів (мутагенних, ембріотоксичної, ембріотропної, гонадотропних, тератогенних і канцерогенних).

Показання

Дезінфекційний засіб «Медікарін призначений для:

  • дезінфекції поверхонь приміщень, твердих меблів, поверхонь медичного обладнання та апаратури, предметів догляду хворих, білизни, посуду біологічного матеріалу (крові, харкотиння та інше), санітарно-технічног обладнання, гумових килимків, санітарного транспорту та інших видів транспорту, лабораторного посуду, прибирального інвентарю при інфекція бактеріальної етіології (включаючи збудники госпітальних інфекцій т
  • мікобактерії туберкульозу), вірусної етіології (включаючи гепатити ВІЛ\СНІД), грибкової етіології (в т. ч. дерматомікози, кандидози)
  • при проведенні поточної та заключної дезінфекції у вогнищах інфекційних захворювань, профілактичної дезінфекції у лікувально-профілактичних закладах усіх типів; проведення генеральних прибирань у лікувально-профілактичних закладах усіх типів, дошкільних та шкільних дитячих закладах, навчально -виховних закладах різних видів акредитації, на комунальних об’єктах, закладах громадського харчування, торгівлі та спортивно-оздоровчих комплексах;
  • дезінфекції виробів медичного призначення (виключаючи гнучкі та жорсткі ендоскопи і інструменти до них), відпрацьованого перев’язувального матеріалу при інфекціях бактеріальної етіології (включаючи мікобактерії туберкульозу), вірусної етіології (включаючи гепатити і ВІЛ/СНІД), грибко-вої етіології (включаючи дерматомікози, кандидози) у лікувально-профілак-тичних закладах усіх типів;
  • дезінфекції та суміщення процесів дезінфекції та передстерилізацій-ного очищения виробів медичного призначення (за винятком ендоскопів та інструментів до них);
  • знезараження виробів медичного призначення одноразового використання та використаного перев’язувального матеріалу перед їx утилізацією;
  • профілактичної дезінфекції у ЛПЗ, дитячих та навчальних закладах різних рівнів акредитації, в аптечних закладах, на підприємствах фармацевтичної, мікробіологічної, парфюмерно-косметичної, харчової та переробної промисловості;
  • дезінфекції в оздоровчих закладах, у закладах сфери відпочинку i розваг, на комунальних об’єктах (готелі, кемпінги, гуртожитки, сауни, лазні, пральні, хімчистки тощо), на об’єктах комунально-побутового призна-чення (перукарні, салони краси, манікюрні, педикюрні, косметичні кабінети);
  • дезінфекції в закладах та установах соціального захисту, пенітенціарних установах; — дезінфекції в спортивно-оздоровчих комплексах;
  • на об’єктах водопостачання та каналізування, підприємствах з транспортування, сортування та переробки сміття; — для застосування в умовах надзвичайних ситуацій; — дезінфекції на рухомому складі та об’єктах забезпечення залізничного i автомобільного транспорту, у закладах громадського харчування i торгівлі, у соціальних закладах, у місцях громадського користування, на інших епідемічно значущих об’єктах, діяльність яких вимагає проведення дезінфекційних робіт відповідно до діючих санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм i правил, нормативно-методичних документі

Спосіб застосування та дози

Робочі розчини дезинфікуючого засобу Медикарин готують у промаркованій емальованому (без пошкодження емалі), скляній або пластмасовій посуді розчиняючи необхідну кількість таблеток у воді кімнатної температури.
Для приготування робочих розчинів засобу Медикарин відповідної концентрації виходять з наступних розрахунків:

Кількість таблеток - вміст активного хлору
1 таб. на 10 л води - 0,015%
2 таб. на 10л води - 0,03%
4 таб. на 10л води - 0,06%
5 таб. на 10л води - 0,075%
7 таб. на 10л води - 0,1%
10 таб. на 10л води - 0,15%
14 таб. на 10л води - 0,2 %
20 таб. на 10л води - 0,3 %

При додаванні в робочі розчини Медикарина миючого засобу концентрацію 0,5% значно поліпшуються його миючі властивості.
Термін придатності розчинів - 7 днів (зберігати в закритій ємності). Розчини з метою дезінфекції використовують багаторазово до закінчення строку їх придатності (важливо відсутність помутніння, поява осаду тощо). Якщо розчин змінив колір або випав осад - розчин міняють на новий.

Методи знезараження окремих об'єктів.
Дезінфекцію та миття об'єктів розчинами засобу Медикарин здійснюють режимами, вказаними в таблицях 2-6 методичних вказівок.

Дезінфекцію поверхонь - протирання або зрошення з гідропульта, автомакса. Поверхні з сильними забрудненнями обробляють двічі. Норма витрати для протирання - 100 мл на м2, Для зрошення - 150 мл на м2 на одну обробку. Після дезінфекції провітрюють приміщення 15 хв.

Дезінфекцію та дезінфекцію, поєднану з ПСО ВМП, лабораторного посуду, косметичного інструментарію та приладдя (перукарського, манікюрного, манікюрного, інструментів для татуажу і пірсингу) проводять так:
- Замочують при повному зануренні виробів в 0,1% розчин. Експозиція, 60 хв.
- Роз'ємні ВМП замочують у розібраному вигляді. Канали та порожнини за допомогою шприца заповнюють розчином.
- Миють кожен виріб в тому ж розчині за допомогою щітки чи тампона - експозиція 2 хв. Внутрішні канали та порожнини виробів миють, прокачуючи розчин крізь них за допомогою шприців або електровідсмоктувача.
- Обполіскують всі вироби проточною питною водою 3 хв.
- Обполіскують всі вироби дистильованою водою 0,5 хв.

Для дезінфекції, для дезінфекції, суміщеної з предстерилизацийного очищенням, розчини Медикарина можна застосовувати багаторазово протягом терміну придатності, якщо їх зовнішній вигляд не змінився (відсутність помутніння, поява осаду тощо).

Посуд замочують у ємності з розчином Медикарина виходячи з розрахунку 2 л на один комплект (2-3 тарілки, чашка, 2 ложки, виделка, ніж). Робочі розчини для дезінфекції посуду без залишків їжі використовують багаторазово.

Аптечний посуд, лабораторний або одноразового використання інвентар замочують у Медикарине. Після дезінфекції посуд обполіскують. Посуд одноразового використання після знезараження утилізують.

Білизна (за винятком кольоровий, вовняної та виготовлених з синтетичних волокон), прибиральний інвентар, медичні відходи з текстильних матеріалів замочують у розчині Медикарина 4 літра на 1 кг білизни в сухому вигляді. Щільно закривають кришкою. Після закінчення дезінфекції білизну полощуть і перуть.

Медичні відходи після знезараження утилізують. Прибиральний інвентар замочують або двічі протирають. Після експозиції обполіскують водою, висушують.

Взуття (сандалі, тапочки зі шкіри, гуми, полімерних матеріалів), гумові килимки знезаражують, протираючи або зрошуючи або замачівая в розчинах Медикарина для профілактики інфекцій грибкової етіології. Після дезінфекції обполіскують водою.

Біологічні виділення зібрані в ємність, заливають розчином засобу (2 об'єму розчину на 1 обсяг виділень), ємність закривають кришкою.

Для боротьби з цвіллю (пліснявими грибами) поверхню попередньо ретельно очищають з допомогою щітки і обробляють розчином засобу у відповідності з режимами, наведеними в таблиці 5 методичних вказівок. При необхідності обробку повторюють. З метою профілактики застосовують розчини засобу в концентрації 0,015%.

Профілактичну дезінфекцію в лікувально-профілактичних, аптечних установах, у дитячих та навчальних закладах різних рівнів акредитації, на підприємствах фармацевтичної, мікробіологічної та парфумерно-косметичної, харчопереробної (у тому числі пивобезалкогольної промисловості, об'єктах комунально-побутового обслуговування, закладах соціального забезпечення, хоспісах, відділеннях зв'язку, банківських установах, військових частинах, атомних станціях, на транспорті та у місцях масового скупчення людей проводять у відповідності з режимами, наведеними в таблицях 2-6.
Профілактичну дезінфекцію на рухомому складі та об'єктах забезпечення всіх видів (повітряного, залізничного, автомобільного, морського, річкового, міського) транспорту (у тому числі метрополітену), приміщень вокзалів, станцій та інших об'єктів пасажирського господарства проводять за режимами при бактеріальних інфекціях, таблиця 2.

Дезінфекцію у спортивно-оздоровчих установах (спортивні та тренувальні зали, роздягальні, санітарні кімнати, басейни, душові, сауни, лазні тощо) проводять у відповідності з режимами, наведеними в таблиці 5.

Дезинфекцию внутренних поверхностей емкостей для хранения и транспортировки воды (цистерны, бочки, канистры, баки и т.д.) проводят способом протирания, орошения или заполнения емкостей раствором средства. Норма расхода раствора средства при использовании способом протирания составляет - 100 мл / м2. При обеззараживании методом заполнения, емкость заполняют водой и добавляют необходимое количество средства в соответствии с режимами, приведенными в таблице 2. После обеззараживания емкости промывают водопроводной водой.

Санитарную обработку скорлупы яиц осуществляют после предварительного замачивания и мытья. Яйца обильно орошают раствором средства с концентрацией активного хлора 0,015% при экспозиции 15 минут или с концентрацией активного хлора 0,03% при экспозиции 10 минут. Перед использованием яйца ополаскивают питьевой водой. 3.2.15. Генеральная уборка в лечебно-профилактических учреждениях проводят в соответствии с режимами, указанных в таблице 6.

Для заповнення дезінфекційних бар'єрів (дезінфекційних килимків) використовують розчин засобу в концентрації 0,015% (з активного хлору). Розчин доливають по мірі необхідності (при зменшенні рівня). Періодичність заміни робочого розчину в дезінфікуючому бар'єрі залежить від інтенсивності його використання і здійснюється, в середньому 1 раз в 3 доби.

Додати відгук до товару

Відгук про Медікарін таблетки №300

Цей товар ще не має відгуків