Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

ОМК1 краплі очні 10 мл

Код: 54811
ОМК1 краплі очні 10 мл
Ціна від 450.51 до 735.99 грн

Наявність у 2643 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Галузь застосування

офтальмологія

Форма випуску

Рідини очні

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для ОМК1 краплі очні 10 мл

Склад

Цитіколіну натрієва сіль 2%, натрію гіалуронат 0,2 %, натрію фосфат моногідрат, натрію дигідрофосфат додекагідрат, натрію хлорид, бензалконію хлорид, вода для ін’єкцій.

Механізм дії:

Цитіколін є природним, фізіологічним і основним попередником при синтезі фосфоліпідів нейрональних мембран. Забезпечує структурне відновлення цілістності ушкоджених мембран нервових клітин, є фактором росту нервових волокон зорового нерву при дегенеративних офтальмологічних патологіях, таких, як глаукома, оптична глаукоматозна нейропатія, ішемія диску зорового нерва, а також змін очного дна, що пов’язані з діабетом, гіпертонічною хворобою (ангіопатія, ангіосклероз, ретинопатія). Завдяки тимчасовій і зворотній релаксації епітеліального бар’єру рогівки і низькій концентрації (0,01%) бензалконію хлориду – посилювача пенетрації, що стимулює збільшення міжклітинних щілин рогівки, цитиколін проникає в передню камеру ока та, за допомогою дифузії, через скловидне тіло та увео-склеральний простір досягає сітківки і диску зорового нерву.

Гіалуронова кислота є природним високомолекулярним біополімером, несульфірованим глікозаміногліканом, що входить до складу сполучної, епітеліальної і нервової тканин в організмі людини. Це один з основних компонентів позаклітинного матриксу, який міститься в багатьох біологічних рідинах (слині, синовіальній рідині, скловидному тілі та ін.). Гіалуронова кислота має важливу роль в гідродинаміці тканин, а також значну участь в проліферації і міграції клітин, має проангіогенні властивості, мукоадгезивну і в’язко-пружну дію, що поліпшує стабільність слізної плівки і зберігає очну поверхню змащеною, зволоженою і захищеною, створює сприятливе мікросередовище для процесів реепітелізації, відновлення очної поверхні у випадках пошкодження рогівки і кон’юнктиви.

Гіалуронова кислота сприяє утриманню діючих компонентів препарату на поверхні ока (сльозовій плівці) та подовжує термін контакту молекули цитиколіну із структурами ока, крім того виступає провідником і сприяє міграції цитиколіну в передню камеру ока та скловидне тіло.

Показання

ОМК1, завдяки нейромедіаторній, антидегенеративній, антиоксидантній, антиангінальній, метаболічній дії та покращення мікроциркуляції рекомендується при:

  • Глаукомі та оптичній глаукоматозній нейропатії
  • Діабетичній ретинопатії
  • Ішемічній оптичній нейропатії
  • Макулодистрофії
  • Дегенеративних захворюваннях рогівки
  • Змінах очного дна, що пов’язані з гіпертонічною хворобою: ангіопатія, ангіосклероз, ретинопатія, тощо.
  • Кератитах
  • Змінах очного дна, що пов’язані з аномаліями рефракції: міопія високого ступеня, гіперметропія високого ступеня, тощо.
  • Амбліопії
  • До та після проведення кераторефракційних операцій: фоторефракційної кератотомії, ЛАСИК тощо.
  • Оперативних втручаннях на передньому сегменті ока.

Протипоказання

Індивідуальна гіперчутливість до компонентів препарату.

Розчин є стерильним до відкриття флакона.

Щоб запобігти забрудненню розчину, слід щільно закривати флакон після використання і не торкатися кінчиком дозатора до ока або до інших предметів.

Не використовувати розчин, якщо флакон пошкоджений.

Після закапування необхідно почекати 10-15 хв перед використанням інших місцевих офтальмологічних засобів.

Тільки для зовнішнього застосування в офтальмології.

Спосіб застосування та дози

По 1 краплі 2-3 рази на день або за вказівкою лікаря.

Рекомендований курс лікування 2 місяці /тричі на рік, або протягом 4 місяців /двічі на рік (в залежності від ступеня/ стадії захворювання).

Побічні реакції

 

Після закапування може спостерігатися тимчасова нечіткість зору. Рекомендується почекати кілька секунд, перш ніж розпочинати будь-яку діяльність, що вимагає чіткості зору. У випадку будь-якої небажаної реакції слід припинити використання розчину і проконсультуватись з лікарем.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 25 °C в недоступному для дітей місці.

Термін придатності

3 роки. Не використовувати через 30 днів після відкриття флакона та після закінчення терміну придатності.

Додати відгук до товару

Відгук про ОМК1 краплі очні 10 мл

09.08.2023

Краплі ОМК1 призначили від прогресування глаукоми. Хороший препарат, італійський. крапельниця звичайна, тому капати зручно.