Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Офтаял Плюс краплі оч. по 10 мл у флак.-крап.

Код: 70194
Офтаял Плюс краплі оч. по 10 мл у флак.-крап.
Ціна від 477.36 до 633.20 грн

Наявність у 6 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Галузь застосування

офтальмологія

Форма випуску

Рідини очні

Дозволено

для дорослих

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Офтаял Плюс краплі оч. по 10 мл у флак.-крап.

Склад

100 мл розчину містять: гіалуронат натрію 0,4 г; таурин 0,5 г; хлорид натрію; хлорид магнію; хлорид калію; одноосновний фосфат натрію; двоосновний фосфат натрію; вода стерилізована питна.

Показання

Oftaial Plus — гіпотонічний розчин, призначений для закапування на очну поверхню або на контактні лінзи, особливо за наявності симптомів хвороби «сухого ока».

Завдяки високому вмісту гіалуронату натрію (0,4 %) та наявності солей, зокрема солей магнію та калію, Oftaial Plus зволожує і змащує очну поверхню та зменшує ризик нестабільності слізної плівки, відновлює фізіологічну осмолярність слізної плівки. Крім того, особливість складу Oftaial Plus полягає в наявності таурину, фізіологічно поширеної амінокислоти в слізній рідині та загалом в усіх тканинах переднього сегмента ока. Кілька досліджень показують, що наявність таурину збільшує відсоток клітин, які виживають в умовах гіперосмолярності, забезпечує захист епітеліальних та келихоподібних клітин рогівки. Гіперосмолярність слізної плівки призводить до появи симптомів хвороби «сухого ока».

Тому Oftaial Plus захищає епітелій рогівки від можливих пошкоджень, спричинених особливими умовами, які можуть спровокувати виникнення хвороби «сухого ока».

Наприклад:

  • несприятливі кліматичні та екологічні умови, зокрема вітер, холод, сонце, солона вода, кондиціонери, дим, смог або дрібний пил; ятрогенне пошкодження внаслідок тривалого застосування офтальмологічних консервантів;
  • особливі умови офтальмологічного стресу через використання контактних лінз або тривалу роботу з моніторами, екранами або за мікроскопом.

Змащувальна дія також корисна за певних фізіологічних умов або після приймання деяких лікарських засобів, коли продукція сльози знижується, наприклад, у період менопаузи та під час лікування діабету.

Крім того, люди, які носять контактні лінзи, можуть застосовувати Oftaial Plus безпосередньо на контактну лінзу для змащування та зволоження самої лінзи, щоб полегшити її надівання, носіння чи видалення?— це дає відчуття комфорту протягом дня.

Протипоказання

Не використовувати, якщо є підвищена чутливість до компонентів або інших речовин, хімічно близьких до них.

Спосіб застосування та дози

Oftaial Plus потрібно дозувати індивідуально відповідно до вашого стану та згідно з рекомендаціями офтальмолога. Зазвичай вводять 1–2 краплі розчину в кон’юнктивальний мішок кожного ока. За потреби можливо кілька разів на день.

Під час використання контактних лінз: нанесіть по краплі на кожну лінзу, коли надіваєте чи видаляєте її. Повторюйте за потреби кілька разів на день.

Як застосовувати Oftaial Plus

Відкрийте флакон, знявши захисну вкладку. Зніміть ковпачок. Тримаючи флакон догори дном, видавіть 1–2 краплі Oftaial Plus у кон’юнктивальний мішок кожного ока.

Завжди закривайте флакон ковпачком після використання. Не пошкоджуйте та не розбирайте флакон і не пошкоджуйте або механічно не блокуйте отвору крапельника.

Під час використання контактних лінз: закапайте краплю Oftaial Plus на поверхню кожної лінзи під час надівання чи видалення.

Особливості застосування

Oftaial Plus призначений тільки для зовнішнього використання.

Oftaial Plus не варто застосовувати безпосередньо перед прийманням та протягом десяти хвилин після застосування будь-якої місцевої медикаментозної терапії.

Щоб знизити ризик зараження, флакон має використовувати лише одна людина. Не торкайтеся кінчиком крапельника пальців, ока, контактної лінзи чи будь-якої іншої поверхні. Також запобігайте контакту крапельника з брудом або пилом.

Побічні реакції

У рідкісних випадках спостерігається незначне помутніння зору під час закапування, що пояснюється щільністю розчину. Однак це відчуття дуже швидко зникає.

Можливо, у деяких рідкісних випадках виникає непереносимість (відчуття печіння та / або подразнення), однак без наслідків і не потребує корекції лікування. Проте рекомендується, якщо симптоми триватимуть, звернутися до офтальмолога.

Дотримання інструкцій, що містяться в пояснювальному листі, знижує ризик виникнення побічних ефектів.

Умови зберігання

Oftaial Plus потрібно зберігати за температури від 2° C до 25° C.

Розчин можна використовувати протягом 6 місяців після першого відкриття флакона.

Після сплину цього терміну варто викинути будь-які залишки.

УВАГА!

Не використовуйте розчину після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Термін придатності стосується непошкодженого та правильно збереженого препарату.

Зберігайте в недоступному для дітей місці.

Не використовуйте Oftaial Plus, якщо флакон пошкоджений. Не натискайте на флакон, якщо він закритий ковпачком.

Додати відгук до товару

Відгук про Офтаял Плюс краплі оч. по 10 мл у флак.-крап.

Цей товар ще не має відгуків