Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Остеовіт капс. №50

Код: 58658
Остеовіт капс. №50
Ціна від 131.00 до 182.00 грн

Наявність у 9 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Показання

остеопороз менопаузальний

Галузь застосування

ортопедія і травматологія

Форма випуску

Таблетки і капсули

Дозволено

для дорослих

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Остеовіт капс. №50

Склад

Глюкозамін сульфат – 150,0, хондроітин сульфат – 100,0, екстракт босвелії (Boswellia sarca) – 50,0, вітамін D3 (холекальциферол) - 130 МО, кальцій вуглекислий (кальцію – 50 мг) – 125,0, наповнювачі: кальцію стеарат, МКЦ, лактоза, крохмаль, сорбіт.

Хондроітин - головний унікальний компонент препарату "Остеовіт", який впродовж десятиріч довів свою цілющу ефективність по активній регенерації хряща. Хондроітин - це високомолекулярний полісахарид, який відноситься до групи протеогліканів. Хондроітин є специфічним компонентом хряща, тобто виявляється виключно в хрящовій тканині. Особливістю хондроітину серед протеогліканів є його здатність зберігати воду в товщі хряща у вигляді водних порожнин (водні подушки), які створюють гарну амортизацію і поглинають удари, що в результаті підвищує міцність сполучної тканини. Важливою дією хондроітину є його здатність пригноблювати дію специфічних ферментів, що руйнують сполучну тканину, у тому числі лізосомальних ферментів, що вивільняються в результаті руйнування хондроцитів (еластаза, катепсин, інтерлейкін-1 та ін.).

Хондроітин, як і глюкозамін, надає протизапальну і анальгезуючу дію, зменшує болі в суглобах і хребті в стані спокою і при ходьбі, збільшує їх гнучкість і рухливість. Також активізує фіксацію сірки в процесі синтезу хондроітинсірчаної кислоти, що у свою чергу сприяє відкладенню кальцію в кістках, а не в небезпечних для здоров'я місцях. Будучи в'язким і в значній мірі гідратованим поліаніоном, він перешкоджає стисненню сполучної тканини і грає роль своєрідного мастила суглобових поверхонь. При прийомі всередину покращує фосфорно-кальцієвий обмін в хрящовій тканині, прискорює процеси її відновлення, гальмує процеси дегенерації хрящової тканини, інгібірує ферменти, що викликають ураження хрящової тканини, стимулює синтез глюкозамінгліканів, сприяє регенерації суглобової сумки і хрящових поверхонь суглобів, збільшує вироблення внутрішньосуставної рідини. Зменшує хворобливість і збільшує рухливість уражених суглобів, покращує стан тканини суглобових поверхонь. Хондроітин оздоровлює весь організм, загоює рани і покращує роботу серцево-судинної системи. Одночасне використання глюкозаміну та хондроітину щодо стимулювання утворення нового хряща та захисту існуючої хрящової тканини є взаємопосилюючим (синергічним)!

Глюкозамін - необхідний будівельний матеріал для хряща. Відноситься до класу аміноцукрів (глюкозамінгліканів); на відміну від інших вуглеводів йде не на отримання енергії, а на формування сполучної тканини хрящів, зв'язок, сухожиль, синовіальної (суглобової) рідини, нігтів, волосся. Організм здатен відновлювати хрящ тільки тоді, коли має глюкозамін в достатку. Для полегшення остеоартриту краще всього підходить глюкозамін сульфат, що підтверджено клінічно протягом 25 років. Саме його ми і використовуємо в даному препараті. Глюкозамін сульфат має максимальну біохімічну всмоктуваність - 90%. Після всмоктування він доставляється до хряща та інших тканин, де синтезується в необхідні компоненти і починає стимулювати вироблення найнеобхідніших мукополісахаридів. Це сприяє відновленню хрящової тканини, покращує утворення внутрішньосуставної рідини, зменшує м'язову стомлюваність, укріплює сполучну тканину. Таким чином, глюкозамін сульфат впливає на причину хвороби, а не на її симптоми (як це відбувається при прийомі нестероїдних протизапальних засобів).

Екстракт босвелії виробляється з рослини, яка здавна широко використовується в Індії, де її називають "борцем із запаленням". Протягом своєї довгої історії, босвелія дарувала значне полегшення хворим, страждаючим ревматоїдними захворюваннями. Екстракт босвелії містить так звані босвелієві кислоти. Сумісно з іншими п'ятиядерними тритерпеновими кислотами вони є біологічно активними компонентами босвелії. Завдяки цим активним компонентам екстракт сприяє оздоровленню суглобів, гальмує запальні процеси в сполучних тканинах, суглобах, зменшує набряки, стимулює кровообіг, укріплює кровоносні судини в суглобових тканинах, а також сприяє відновленню пошкоджених кровоносних судин. Екстракт босвелії володіє протизапальною дією, рівною дії ліків, але не викликає побічних дій, які провокують лікарські препарати. Також екстракт босвелії надає заспокійливу дію на нервову систему - є ефективним при нервовій напрузі, частих стресах.

Наступна складова біодобавки - вітамін Д3 (холекальциферол). Недостатність вітаміна Д3 може проявлятися такими симптомами як печіння в роті і горлі, нервозність, безсоння, зниження змісту мінеральних речовин в кістках, короткозорість. Особливо схильні до дефіциту вітаміну D3 літні люди: вони проводять мало часу зовні будинку на сонце, і їх харчування не завжди повноцінно. А оскільки з віком здатність перетворювати молекули попередників, що утворюються в шкірі, у вітамін падає удвічі в порівнянні з молодим віком, у літніх людей протягом пізньої осені і зими може наступити дефіцит цього вітаміну. Дія холекальциферола в основному направлена на забезпечення цілісності кісток при збільшенні адсорбції мінеральних речовин, необхідних для побудови і підтримки скелетної структури. Вітаміни групи Д тісно пов'язані з обміном кальцію. Вітамін Д3 стимулює поглинання кальцію в кишечнику, який також присутній в цьому препараті у вигляді кальцію вуглекислого. При станах недостатності кальцію вітамін Д3 виконує роль перерозподілювача, мобілізуючи кальцій із старіших кісткових тканин і доставляючи їх до зон зростання кістки (епіфізи). Треба заповнювати дефіцит кальцію, щоб уникнути декальцінації кісток. Кальцій є найважливішою складовою скелетної основи організму, бо являється основою кісток.

Біологічно активна добавка “Остеовіт” володіє підвищеною біодоступністю, тому добре засвоюється навіть при порушенні засвоєння живильних речовин на фоні захворювань травної системи.

Показання

З метою корекції раціону харчування при:

  • дегенеративнодистрофічних патологіях суглобів, хребта (первинний артроз, деформуючий остеоартроз, ревматоїдні артрити, хронічні поліартрити), міозитах;
  • міжхребцевому остеохондрозі, остеопорозі;
  • переломах (для прискореного утворення кісткової мозолі);
  • розтягуванні зв'язок, сухожиль;
  • високих навантаженнях на опорнорухову систему, в т.ч. у спортсменів;
  • для надання протизапальної дії завдяки екстракту босвелії.

Не є лікарським засобом.

Протипоказання

Індивідуальна непереносимість компонентів продукту.

Перед прийомом рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Спосіб застосування та дози

Дорослим та дітям з 16 років по 1 капсулі 3 рази на день під час їжі. Курс прийому не менше 2-х місяців. В подальшому термін вживання узгоджувати з лікарем.

Умови зберігання

Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°C.

Термін придатності

24 місяці від дати виготовлення.

Реєстраційні данні

Інструкція для: Остеовіт капс. №50

Виробник: Еліт-фарм (Україна, Днiпро)

Додати відгук до товару

Відгук про Остеовіт капс. №50

Цей товар ще не має відгуків