Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Паразбам Baum Pharm шампунь від педикульозу, 100 мл

Код: 74444
Паразбам Baum Pharm шампунь від педикульозу, 100 мл
Ціна від 161.10 до 179.00 грн

Наявність у 1815 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Показання

короста, воші, гниди

Галузь застосування

паразитології

Форма випуску

Мила і шампуні

Дозволено

для дітей/для дорослих

Дітям з

з 5 років

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Паразбам Baum Pharm шампунь від педикульозу, 100 мл

Склад

Вода дистильована, натрію лауретсульфат, скипидар, кокамідопропіл бетаїн, ПЕГ-40 гідрогенізована рицинова олія, ефірна анісова олія, бензилбензоат, кислота лауринова, ментол, феноніп ХВ, спирт бензиловий, бензилциннамат, гераніол, цитраль.

Опис

Шампунь протипедикульозний, «Паразбам» не містить хімічних інсектицидів, силіконів, барвників, синтетичних запашників.

Комплекс діючих речовин протипедикульозного шампуню «Паразбам», включає кокамідопропіл бетаїн, скипидар, бензилбензоат, рицинову олію та ефірну анісову олію, що забезпечують потужний протипедикульозний ефект, сприяють знищенню вошей та гнид, завдяки:

  • фізичній асфіксії паразитів за рахунок закупорення їх дихальних шляхів;
  • порушенню зовнішнього шару кутикули вошей – компоненти шампуню здатні розчинити епікутикулу, яка забезпечує адгезію (прикріплення) воші до волосини, тим самим порушуючи життєвий цикл паразитів;
  • полегшенню вичісування та змивання вошей та гнид із волосистих частин шкіри завдяки наявності пінного агента у складі засобу.

Педикульоз – паразитарне захворювання волосистої частини шкіри голови, що викликане наявністю та масовим розмноженням вошей. Головна воша паразитує виключно на волоссі голови. Головні воші прикріплюють свої яйця до волосини за допомогою водостійкої речовини, яку неможливо змити звичайними засобами для догляду за волоссям. Самиця головної воші відкладає від 3 до 5 яєць на день, з яких вилуплюються німфи через 7 днів. Важливо повторити процедуру через 7 днів, щоб переконатися, що воші, які вилупились через 7 днів після першого нанесення засобу, знищені.

Причина педикульозу: людська головна воша не надає переваги ані брудному, ані чистому волоссю, може передатися при прямому контакті із людиною, що ними заражена, при колективному використанні особистих засобів гігієни (рушник, постільна білизна, гребінець, засоби для волосся) або головних уборів. Головні воші не перестрибують, а переповзають із заражених ділянок на здорові. Різноманітність шляхів передачі може вразити будь-яку верству населення незалежно від соціального статусу, однак найбільш вразливими є діти.

Симптоми педикульозу: біль та свербіж шкіри в місці укусу, висипання та запалення шкіри у місцях укусів через їх інфікування, наявність гнид в волоссі. Симптоми педикульозу зазвичай проявляються протягом 7 днів з моменту інфікування, оскільки це зумовлено особливостями життєвого циклу вошей та темпами їх розмноження.

При огляді волосистої частини голови добре помітні пошкоджені ділянки шкіри з жовтими кірочками, ознаки запалення волосяних цибулин-фолікуліт. У місцях найбільшого скупчення головних вошей (за вухами, на скронях і на потилиці) спостерігаються симптоми ураження шкіри, характерні для екземи. Воші можуть переносити інфекційні захворюваня та бути причиною запалень та інфекційних уражень шкіри голови.

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів шампуню, діти віком до 5 років.

Застереження

Під час використання шампуню уникати потрапляння засобу в очі та на слизові оболонки ротової порожнини. При раптовій появі висипання, подразнення, печіння або свербежу необхідно негайно змити засіб, вимити волосся звичайним шампунем та припинити застосування. Якщо ознаки гіперчутливості не зникають, необхідно звернутися до лікаря.

ТІЛЬКИ ДЛЯ ЗОВНІШНЬОГО ЗАСТОСУВАННЯ!

Спосіб застосування та дози

Крок 1: попередньо розчесане сухе волосся необхідно перевірити на наявність вошей, пильно оглядаючи кожне пасмо. Після кожного використання необхідно промивати гребінець теплим мильним розчином.

Крок 2: перед застосуванням протипедикульозного шампуню «Паразбам» необхідно перевірити ймовірність прояву алергічної реакції, для чого варто нанести незначну кількість шампуню на зап‘ясток та залишити на 10 хвилин. При наявності печіння, почервоніння шкіри та свербежу, ретельно змити шампунь із місця нанесення великою кількістю проточної води та припинити використання.

Крок 3: на вологе волосся масажними рухами нанести достатню кількість шампуню, добре спінити, розподіливши його по всій довжині волосся і шкірі голови, особливу увагу приділити області шиї та за вухами. Кількість шампуню, що наноситься, залежить від довжини волосся, однак важливо, щоб засіб був нанесений ретельно від коренів до кінчиків. Уникати потрапляння шампуню в очі.

Крок 4: одягнути на волосся захисну шапочку та зачекати 20-30 хвилин.

Крок 5: зняти захисну шапочку та ще раз спінити волосся. Ретельно промити волосся проточною водою до повного змивання.

Крок 6: перед сушінням волосся, вичесати паразитів:

  1. Прочесати волосся густим гребінцем.
  2. Розділити волосся на невеликі зони для зручності вичісування.
  3. Прочесати кожну зону, пасмо за пасмом, видаляючи вошей та гнид.
  4. Чисті, вичесані пасма волосся перекладати на одну сторону.

КРОК 7: для запобігання повторного зараження необхідно:

  1. Виділити окремий гребінець для процедури та очищати його після використання.
  2. В той же день необхідно обробити всі речі з якими контактувала заражена вошами людина: постільну білизну, одяг, головні убори, іграшки та прибрати квартиру.

КРОК 8: у разі необхідності процедуру можна повторити 3 рази через 6-7 діб.

Гребінець до комплекту не входить.

Увага! Шампунь наносити на вологе волосся!!!

Перед застосуванням ознайомтеся з листком-вкладишем та проконсультуйтеся з лікарем.

Засіб застосовують для дорослих та дітей від 5 років.

100 мл шампуню повинно вистачити для 4 нанесень, в залежності від довжини волосся. Для довгого та густого волосся може знадобитися цілий флакон.

Умови зберігання

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі від +4 °С до +25 °С в захищеному від сонячного світла, сухому та недоступному для дітей місці.

Засіб косметичний. Не є лікарським засобом.

Термін придатності

3 роки.

Дата «Використати до» є номером партії і зазначена на етикетці та на упаковці.

Форма випуску

Шампунь у флаконі 100 мл (ml).

Додати відгук до товару

Відгук про Паразбам Baum Pharm шампунь від педикульозу, 100 мл

26.03.2023

Не варто купувати. Не діє зовсім