Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Хлорофіліпт спрей 30 мл

Код: 81192
Хлорофіліпт спрей 30 мл
Ціна від 106.70 до 140.70 грн

Наявність у 438 аптеках

Аптеки на мапі

Основна інформація

Виробник
Бренд
Діючі речовини
Категорія
Показання

запальні захворювання горла, ангіна

Галузь застосування

застудні захворювання

Форма випуску

Спрей оральний

Дозволено

для дітей/для дорослих

Дітям з

з 6 років

Умови відпуску

безрецептурний

Інструкція для Хлорофіліпт спрей 30 мл

Склад

діючі речовини: хлорофіліпт (густий екстракт евкаліпта) – 1%, тимол, натрію хлорид, натрію гідрокарбонат, Д-пантенол, натрію тетраборат, натрію цитрат, калію хлорид, кальцію хлорид, цинка сульфат, ефірна олія м’яти, ефірна олія анісу, вітамін Е;

допоміжні речовини: ПЕГ-40 гідрогенізована рицинова олія, гліцерин, ксилітол, ПЕГ-4000, полоксамер 407, натрію бензоат, натрію сахаринат, калію сорбат, натрію гіалуронат, ВНТ.

Властивості

Комплексна дія спрею для горла Хлорофіліпт-Ілан Фарм обумовлена властивостями його компонентів:

Листя евкаліпта містить біоактивні компоненти, зокрема флавоноїди, дубильні речовини, фітонциди та ефірну олію, до складу якої входять різні терпенові сполуки, особливо активні до патогенних мікроорганізмів та здатні пригнічувати ріст золотистого стафілококу. Основним компонентом ефірної олії евкаліпта є цинеолмоноциклічний терпен, окислювальний ефект якого проявляє антисептичну, дезінфікуючу і протизапальну дію, що сприяє полегшенню перебігу респіраторних захворювань вірусної та бактеріальної етіології. Комплекс складових ефірної олії евкаліпта виявляє болезаспокійливу, в’яжучу та відхаркувальну дію, що допомагає покращити стан організму, полегшити відхід мокротиння із дихальних шляхів та сприяє пришвидшенню нормалізації самопочуття.

Д-пантенол – провітамін В5, дія якого подібна до дії пантотенової кислоти, що необхідна для формування і регенерації слизової оболонки. Чинить потужну протизапальну, зволожуючу та заспокійливу дії.

Вітамін Е сприяє відновленню та пом’якшенню пошкодженої слизової оболонки горла.

Ефірна олія анісу володіє бактерицидними та противірусними властивостями, позитивно впливає на стан бронхів, легень і мигдалин, допомагаючи полегшити набряклість і виводити слиз, має протизапальний і загальнозміцнюючий ефект.

Тимол – речовина природного походження, що володіє широким спектром антибактеріальної активності. Ефективно діє на дріжджі і цвілеві гриби, віруси, різні види бактерій.

Ефірна олія м’яти містить ментол – легкий місцевий анестетик та антисептик. Ментол є активатором TRPM8 іонного каналу — трансмембранного білку родини TRP-каналів, завдяки чому у місці запалення відчувається холод та полегшення.

Лужний розчин, що є основою спрею для горла, складається з комплексу: натрію хлориду (морської солі), натрію гідрокарбонату, натрію цитрату, натрію тетраборату, калію хлориду та кальцію хлориду. Сприяє зволоженню слизової, усуненню роздратування, першіння та сухості в горлі; допомагає пришвидшити купірування запального процесу, зняття набряку, знищення мікробів та загоєння тканин; полегшує виведення слизу, усуненню сухого «гавкаючого» кашлю і мокрого з великою кількістю слизу в бронхах, тим самим усуваючи утруднення дихання.

Лужні розчини здатні забезпечувати:

  • санацію ротової порожнини та глотки, очищуючи тканини завдяки механічному змиванню збудників інфекції та слизу, зменшуючи інфекційне навантаження та сприяючи пришвидшенню видужування;
  • місцеве покращення стану слизових оболонок ротової порожнини, мигдалин та глотки завдяки сприянню зменшенню набряку, зволоженню слизової та усуненню відчуття дискомфорту та першіння;
  • зволоження слизових оболонок, запобігаючи утворенню мікротріщин на їх поверхні та проявляти знеболювальний ефект;
  • стимулювання відхаркування, завдяки своїм розріджувальним властивостям перетворюють сухий кашель у продуктивний.

Показання

Медичний виріб. Застосовується як допоміжний засіб для механічного очищення ротової порожнини та глотки, полегшення симптомів та покращення стану при гострих та хронічних ураженнях горла та ротової порожнини, що супроводжують тонзиліт, фарингіт, ларингіт, стоматит.

Протипоказання

  • діти до 6 років;
  • підвищена чутливість до будь-якого з компонентів засобу.

Застереження

  • не застосовувати IF Хлорофіліпт у разі пошкодження флакона чи розпилювача або після закінчення терміну придатності;
  • не розбирати розпилювач на частини;
  • при випадковому потраплянні в очі промити великою кількістю проточної води;
  • при появі побічних реакцій необхідно припинити застосування та звернутися до лікаря.

Спосіб застосування та дози

  1. Тільки для місцевого застосування.
  2. Підготувати розпилювач.
  3. Перевести сопло розпилювача в горизонтальне положення.
  4. Зробити 2–3 контрольних розпилення у повітря. Уникати потрапляння спрею в очі.
  5. Впорскування проводити при вертикальному положенні голови.

Застосовувати дітям віком від 6 років по 1–2 розпилення, дітям від 12 років та дорослим по 2–3 розпилення на слизові оболонки ротової порожнини та глотки 3–4 рази на добу. Застосування спрею дітям можливе лише під наглядом дорослих.

У разі появи побічних реакцій припинити використання та звернутись до лікаря.

  • застосування – 5-10 днів, за рекомендацією лікаря можна продовжити до 3 тижнів.

Умови зберігання

Форма випуску

Спрей у флаконі з помпою-розпилювачем 30 мл (ml).

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці виробника в захищеному від прямих сонячних променів або джерел тепла та недоступному для дітей місці при температурі від +5° до +25°С.

Термін придатності

3 роки.

Після першого відкриття флакона медичний виріб можна застосовувати протягом 3-х місяців.

Додати відгук до товару

Відгук про Хлорофіліпт спрей 30 мл

Цей товар ще не має відгуків

Всі варіанти товару: