Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Збираємо аптечку для дитини на море 02/07/2019

Збираємо аптечку для дитини на море

Літо в розпалі і саме час для подорожей до моря! Щоб відпочинок приніс задоволення для батьків і дітей, підготуватися до нього слід відповідально. У даній публікації ми розповімо, як зібрати аптечку на відпочинок для малюка. Що повинно бути в дитячій аптечці? Підкажемо конкретний список ліків на море, які незамінні для надання першої допомоги маленькому мандрівникові.

В першу чергу, плануючи місце відпустки, необхідно враховувати вік дитини. Тривалий шлях і значні зміни клімату можуть порушити його звичайний режим дня, акліматизація буде позначатися на здоров'ї і настрої малюка.
Навіть у відпустці пам'ятайте про своєчасність вечірнього засипання дитини і важливості денного сну.
Аптечку в дорогу для дитини слід зібрати заздалегідь, спокійно подумати, які ліки взяти на море дитині або порадитися з педіатром. Дійсно, в цивілізованих країнах нестачі аптечних пунктів немає, але ліки можуть знадобитися вночі або посеред автостради, інструкції знайомою мовою може не бути або називатися звичні ліки можуть зовсім по-іншому. Тому, обов'язково візьміть дитячу аптечку в дорогу. Багато місця вона не займе, але позбавить від проблем в дорозі.

Крім того, збираючись в подорож за кордон, варто з'ясувати, якими захворюваннями можна заразитися в цих країнах. У деяких випадках варто заздалегідь пройти вакцинацію, убезпечивши себе і дитину.

Важливо!
*Перевірте термін придатності всіх медикаментів в аптечці малюка.
*Кожні ліки повинні бути з інструкцією.
*Візьміть призначення від лікаря, щоб дотримуватися схеми прийому ліків, призначених дитині у разі хронічних хвороб.
*Вміст аптечки для дитини мають складати медикаменти переважно в твердій або порошкової формі, щоб не розбити по дорозі флакон з рідким сиропом або зеленкою.

Тепер давайте розглянемо список ліків в дорогу на море з дитиною. Що ж входить в дитячу аптечку?

Препарати від захитування

Якщо планується тривалий переліт або поїздка на машині, обов'язково покладіть в дитячу аптечку ліки від захитування. Навіть якщо раніше ви не помічали нападів нудоти у дитини в дорозі. Найбільш поширеними є Драміна (для дітей від 2-х років) та Авіа-море.

ліки від захитування дитини

Ліки при харчовому отруєнні

У відпустці, природно, захочеться смакоти, особливо за кордоном, де є екзотичні страви та фрукти. Тому варто підготуватися до несподіваної реакції кишечника на новий раціон. Обов'язково у складі дитячої аптечки має бути достатня кількість сорбентів:

  • Активоване вугілля;
  • Білий вугілля;
  • Смекта;
  • Ентеросгель.

Для заповнення втрати рідини при проносі і блювоті допоможуть Регідрон, Хумана-електроліт, Біогая орс. Еспумізан, Но-шпа та Колікід знімуть коліки спазми в животі.

аптечка для дитини
 

58462,53572,6448

Препарати від алергії

Незвична їжа, рослини та укуси комах можуть спровокувати алергічну реакцію у малюка. Не забудьте оснастити аптечку в подорож антигістамінами:

  • Феністил;
  • Алерзін;
  • Лоратадин;
  • Діазолін;
  • Еріус;
  • Псило-бальзам гель для місцевого застосування.
50471,4609,62340

Ліки від застуди та жару

Список ліків для дитини на море обов'язково повинен включати ліки від застуди, не дивлячись на прекрасну теплу погоду. Тривале перебування у воді, холодні напої, охолоджене кондиціонером повітря – все це може запросто викликати запальні захворювання горла і носа малюка. Підготуйте заздалегідь наступні медикаменти:

  • Жарознижуючі: Нурофєн, Ібупрофен, Ефералган, Парацетамол, Фервекс;
  • Краплі для носа: Чистоніс для дітей, Піносол, Отривін бебі, Називін;
  • Ліки від болю в горлі: Інгаліпт, Лісобакт, Лізак, Себідін;
  • Препарати від кашлю: Доктор мом, Пертусин, Амброксол, Сироп солодки;
  • Очні краплі: Віаль;
  • При більш у вухах: Отинум, Отіпакс.

Не забудьте термометр! І краще, якщо він буде не на ртутної основі. Асортимент електронних градусників в аптеках сьогодні досить великий.

Засоби першої допомоги при травмах

Діти обожнюють грати на свіжому повітрі, але це часто супроводжується синцями і дрібними травмами, до яких повинен бути готовий постійно кожен з батьків. В аптечці для дітей ніколи не будуть зайвими лейкопластири і антисептичні розчини, наприклад, хлоргексидин, мірамістин, перекис водню.

аптечка дитині

Сонцезахисні засоби

Ну і звичайно ж, аптечка на море для дитини обов'язково повинна містити креми для захисту від сонця з SPF фільтром не менше 50. Для дитини дуже важливо дотримуватися правил перебування на пляжі – до 10 годин ранку і після 16 годин. Більш тривала дія сонця може викликати опіки та тепловий удар. Про механізм впливу ультрафіолету на шкіру можна дізнатися з цієї публікації. Для обробки пошкоджених ділянок покладіть в аптечку дитині на море Пантенол у вигляді спрею.

захист дитині на морі

Відповідальний підхід до збору аптечки у відпустку – це запорука хорошої відпустки без турбот.

Моя Аптека – з любов'ю і турботою.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я  Інформація у статті має виключно ознайомлювальний характер. Адміністрація сайту mypharmacy.com.ua не несе відповідальності за будь-які прямі чи опосередковані наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті.


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах