Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Як втримати вагу у нормі? Харчування для жінок в різному віці 12/04/2019

Як втримати вагу у нормі? Харчування для жінок в різному віці

Всі жінки хочуть мати чудовий вигляд та осину талію. Однак, щоб завжди мати хорошу фізичну форму і правильну вагу, не обов'язково категорично відмовлятися від солодощів, пізній вечері, виснажувати тіло суворими дієтами та страждати в спортзалі. Важлива помірність у всьому, а, головне – потрібно розуміти, що необхідно Вашому організму в певному віці. Тому, з'ясуймо, як правильно харчуватися жінкам та дізнаємось основні вікові правила здорового харчування та фізичної активності.

здорове харчування

Вік жінки 20-30 років

У молодому віці уникнути появи зайвих кілограмів досить легко. Метаболізм у більшості дівчат швидкий і немає необхідності виснажувати себе дієтами. Досить дотримуватися класичних правил здорового харчування. Дієта для жінок в цьому віці потрібна не часто, якщо немає проблем зі здоров'ям, наприклад захворювань шлункового-кишкового тракту.

Харчування

Правильне харчування для дівчат повинно включати регулярне споживання злаків (рис, гречка, кукурудза) у вигляді каш і горіхи для краси волосся і шкіри. Корисно іноді практикувати кефіру яблучні дієти для схуднення і очищення організму від шлаків.

Рекомендується не зловживати фаст-фудом, піцою та здобою.

Фізичне навантаження

Даний вік є найкращим для зміцнення серцево-судинної системи і опорно-рухового апарату. Обирайте будь-який вид спорту від простої пробіжки до занять в тренажерному залі. Рекомендована тривалість заняття – не більше двох годин, а частота  2-3 рази в тиждень.

Головне тут різко не підвищувати навантаження, збільшувати інтенсивність необхідно поступово, звертаючи увагу на частоту пульсу.

правильне харчування для жінок

Вік жінки 30-40 років

На здоров'я жінки в цьому віці часто впливає народження дитини, збільшення кількості сімейних турбот, повернення до роботи після виходу з декрету. У цей період ризик набрати зайві кілограми максимальний.

Харчування

Завдання номер 1: запобігти головній причині набору ваги – хаотичному режиму харчування та переїдання як наслідок. Рекомендується вживати більше продуктів багатих кальцієм для профілактики остеопорозу. Хоча б раз на тиждень правильна дієта для жінок повинна включати рибу, що багата на омега-3 жирні кислоти (сьомга, скумбрія).

Саме час рішуче контролювати вживання кількість випитої кави, алкоголю, з'їденої випічки та цукру. І головне – не намагайтеся швидко схуднути за допомогою швидких дієт, оскільки швидке схуднення досягається за рахунок втрати води та м'язової маси, а не жиру. Тут потрібен тривалий режим правильного харчування. Ніхто не забороняє, звичайно, іноді приймати препарати для схуднення, наприклад, чай для схуднення (Фіточай Тайфун, Фітокава Гарцинія Slim, Зелена кава).

46621,41902,5342

Фізичне навантаження

Приділити увагу під час тренувань слід підвищенню тонусу м'язів живота та спини. Найкращі практики для цього – пілатес, йога, стретчинг, інтервальні тренування, кросфіт, силові навантаження.

Слід уникати надмірних навантажень і прислухатися до свого організму.

правильний раціон для жінок

Вік жінки 40-50 років

Природні процеси в організмі сповільнюються, тримати тіло у формі стає все складніше. Здається, що зайвий жир з'являється абсолютно без причин. Насправді причини є, оскільки в організмі відбуваються суттєві зміни гормонального фону. У зв'язку з цим дієта при клімаксі повинна бути спрямована на підвищення швидкості метаболізму.

Харчування

Дієта для жінок після 40 років повинна бути багата продуктами з високим вмістом клітковини, адже засвоювати важку їжу організму все важче. Забезпечте організм магнієм і цинком. Правильне харчування для схуднення включає і фруктово-овочеві розвантажувальні дні. Багато хто починає вживати всілякі БАДи для схуднення (Ідеал Форте, Турбослім, Ягоди Годжі), з якими необхідно бути обережними.

В меню правильного харчування в цьому віці вживання швидких вуглеводів мінімізовано. Головні вороги для вас – хлібо-булочні вироби та солодощі. Крім того, в зону особливої уваги потрапляє і сіль.

Фізичне навантаження

Оберіть для себе помірні фізичні навантаження – ходьба, їзда на велосипеді, аеробіка, танці. Силові вправи зміцнять м'язи, які починають втрачати масу в цьому віці. Однак, не намагайтеся встановлювати рекорди, як в молодості, адже вікові зміни дадуть про себе знати.

контроль ваги для жінок

Вік жінки понад 50 років

У цей період організм стрімко втрачає м'язову масу. Стає гострою проблема зневоднення. У зв'язку з цим, дієта після 50 років для жінок повинна бути спрямована на збагачення організму білками та рідиною.

Харчування

Правильне харчування після 50 років полягає у звиканні до харчування маленькими порціями та прийому великої кількості води. Важливо зробити молочні продукти основою свого раціону, щоб зміцнити кісткову тканину.

Будь-які низькокалорійні програми схуднення не варто навіть розглядати. Здорове харчування для жінок цього віку не повинно включати жирну та гостру їжу, алкоголь, цукор. При цьому, невеликі кількості червоного сухого вина допускаються.

Фізичне навантаження

Спортивні навантаження в цьому віці не тільки можливі, але й категорично рекомендовані та необхідні для жіночого здоров'я. Корисно плавання, помірне кардіонавантаження, йога, пілатес, велосипедні прогулянки. Тренуватися бажано не рідше трьох разів на тиждень. Обов'язковий відпочинок мінімум два дні на тиждень. Не слід переохолоджувати м'язи та ретельно їх розігрівати перед тренуванням.

здоровья жінок

Моя Аптека бажає бути Вам прекрасними в будь-якому віці!


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах