Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

10 неочевидних симптомів серцевих захворювань 09/12/2018

10 неочевидних симптомів серцевих захворювань

Не всі хвороби виявляють симптоми, які можна однозначно ідентифікувати. І коли справа доходить до захворювань, раннє виявлення які має вирішальне значення для життя, то краще за все заздалегідь знати про сигнали вашого організму. Одними з таких є серцеві хвороби. Захворювання серця, за визначенням, впливають на роботу серця і його компонентів. І з огляду на важливість функцій серця, можна зрозуміти, чому ці хвороби такі небезпечні для життя. В даний час існує безліч методів діагностики проблем з серцем, де в більшості випадків відправною точкою є ідентифікація симптомів, які можуть характеризувати серцеві захворювання. Тому рання діагностика і точний діагноз можуть врятувати життя пацієнтові.

Однак не всі сигнали свого організму легко  розшифрувати. Тому, представляємо вам деякі ознаки захворювання серця, які можуть здатися неочевидними.

біль у серці

1. Апное уві сні

Це явище характеризується припиненням дихання під час сну на 10 або більше секунд. В цей час мозок може не отримувати достатню кількість кисню і серце почне працювати старанніше, щоб підтримувати належний кровообіг. Крім того, апное також впливає на якість сну, що, в свою чергу, підвищує ризик високого кров'яного тиску, нерегулярного серцевого ритму і навіть серцевої недостатності.

2. Ксантоми

Високий рівень тригліцеридів в крові може супроводжуватися утворенням шишок жовтувато-оранжевого кольору навколо зап'ясть рук або ніг і сідниць. Їх ще називають ксантоми. Виявляється, високі рівні цих жирів у крові збільшують процеси атеросклерозу (звуження і затвердіння кровоносних судин) і ризик хвороби серця, адже відкладення жирів може відбутися в артеріях.

3. Проблеми з нігтями

На симптоми захворювання серця можуть вказати зміни нігтів. Якщо нігтьова пластина стала знебарвлюватися і потовщуватись, то вона, швидше за все, не отримує достатнього кровопостачання. Це явище відоме під назвою «пальці Гіппократа». Також під нігтями можуть проявлятися згустки крові у вигляді темних цяток, навіть якщо ви не забили палець. Це ознака ендокардиту - інфекції в оболонці або клапанах серця або діабету, хвороби, яка посилює судинні захворювання і збільшує ризик інсульту в 2-4 рази.

4. Запаморочення

Симптоми хвороби серця включають в себе часті запаморочення, адже свідчать про недостатнє кровопостачання мозку. Запаморочення викликає нерегулярний серцевий ритм або ослаблення серцевого м'яза.

запаморочення

5. Сексуальні проблеми

Хвороби серця, симптоми яких можуть проявлятися і в сексуальному житті, найчастіше зачіпають чоловіків. Їх еректильна дисфункція іноді викликана проблемами кровопостачання статевого органа через високий кров'яний тиск або аортальний стеноз. Проблеми з кровообігом можуть також зменшити лібідо та інтерес до жінок.

6. Синя шкіра

Синюватий або сіруватий колір пальців таі губ - це теж можливі ознаки хвороби серця. Звичайно, губи стають синюватими на холоді або коли людина знаходиться на великій висоті, в таких випадках це відбувається через тимчасову нестачу кисню, і швидко проходить. В інших випадках це сигналізує про недостатнє насичення крові киснем, про вродженої дисфункції серця або обструкції кровоносних судин. Поява пурпурних павутинок під шкірою може вказувати на судинні захворювання. Крім того, крововиливи іноді з'являються під шкірою на внутрішній стороні рук або підошвах ніг при ендокардиті.

7. Гінгівіт

Існує зв'язок між хворобою ясен і розвитком серцевих захворювань, хоча характер цих відносин повністю не вивчений. Зазвичай запалення ясен або періодонтит призводить до дійсно неприємного подиху. У 80% випадків це пов'язано з поганою гігієною зубів, а у 20% - це ознака більш серйозного захворювання. Наприклад, дослідники вважають, що бактерії з ясен проникають в кровотік і викликають захворювання судин, отруюючи їх.

8. Задишк

Симптоми аритмії і серцевої недостатності включають себе труднощі з диханням під час відпочинку або повсякденної діяльності. Задишка – це перший і основний симптом, який вказує на серцеві захворювання. Якщо на додаток до задишки ви також відчуваєте біль в області серця, то негайно пройдіть обстеження серця і консультацію у кардіолога. Це може вказувати на серцеву недостатність.

9. Набряк ніг

Набряк на щиколотках виникає через тривале нерухоме сидіння і досить часто зустрічається у жінок під час вагітності. Але, іноді він викликаний недостатнім кровообігом через серцеву недостатність. Крім того, пухлина тільки на одній нозі виникає через заблоковані кровоносних судин. У разі раптового і сильного набряку слід звернутися за медичною допомогою і при необхідності пройти лікування серця.

10. Передчасна сивина

Волосся – ще один спосіб показати, що в організмі є проблема. Європейське суспільство кардіології довело, що передчасна сивина волосся вказує на атеросклероз та ішемічну хворобу серця. Головною групою ризику є в основному чоловіки.

сивина у чоловіка

Важливо відзначити, що будь-який з перерахованих симптомів також може бути ознакою незначної проблеми. Тому, якщо у вас є які-небудь сумніви, то обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Моя Аптека – з любов'ю і турботою.


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах