Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Профілактика і лікування бурситу великого пальця стопи 22/12/2018

Профілактика і лікування бурситу великого пальця стопи

Бурсит – це хворобливий кістковий горбик, який розвивається на внутрішній стороні стопи в суглобі великого пальця. Такий наріст часто називають hallux valgus (халюс вальгус), кісточка на великому пальці ноги або вальгусна деформація.

Суглоб біля основи великого пальця несе більшу частину вашої ваги під час ходьби, тому бурсит великого пальця ноги викликає сильний і постійний біль. Суглоб може стати настільки жорстким і болючим, що носіння взуття може бути занадто болючим.

Вальгусна деформація розвивається, коли кістка або тканина в суглобі на дні великого пальця рухається не на своєму місці. Роки ненормального руху і тиску на суглоб змушують великий палець ноги нахилятися до інших, що викликає хворобливий горбик на суглобі.

Чи винні шпильки?

запалення суглобів пальців ніг

Гулі на ногах часто бувають спадковими, але вони також можуть бути результатом того, як ми ходимо або від взуття, яке ми носимо.

За статистикою, у жінок бурсит стопи розвивається набагато частіше, ніж у чоловіків, особливо з віком.

З точки зору медицини люди з гнучкими суглобами, як правило, рідше переносять запалення суглобів пальців ніг. Але у людей з жорсткими суглобами, або артритом зазвичай буває більше проблем з їх кінцівками і у них може розвинутися бурсит пальця ноги.

Якщо гуля на пальці все ж з’явилась, то слід звернутися за консультацією до лікаря-ортопеда.

вальгусна деформація стопи

Як прибрати кісточку на нозі без операції? Є деякі способи, які спрямовані на лікування бурситу, щоб полегшити симптоми або уповільнити прогресію мозолів. На думку лікарів, для багатьох людей це просто питання носіння правильно підібраного взуття. Рекомендується ходити в комфортному взутті на низьких підборах, яке забезпечує достатньо місця для ваших пальців і найширшій частині стопи.

Шість способів профілактики бурситу на нозі

  • Підтримувати вагу в нормі;
  • Захищати кісточку за допомогою гелевої прокладки;
  • Використовувати вставки для взуття, щоб правильно розташувати ногу. Це можуть бути супінатори або ортопедичні пристрої;
  • Підбирати зручне взуття, широку в області пальця ноги;
  • За рекомендацією лікаря підібрати фіксатор для великого пальця ноги, щоб тримати палець прямо і полегшити дискомфорт;
  • В окремих випадках, рекомендують приймати нестероїдні протизапальні препарати, такі як Ібупрофен, Диклофенак, Парацетамол.

лікування бурситу

Багато пацієнтів вдаються до таких пристроїв корекції як фіксатор великого пальця ноги. Проте, часто пристрій діє як пара окулярів – коли ви знімаєте його, користь зникає.

Здоров'я безцінне – бережіть себе!
Моя Аптека – з любов'ю і турботою.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я  Інформація у статті має виключно ознайомлювальний характер. Адміністрація сайту mypharmacy.com.ua не несе відповідальності за будь-які прямі чи опосередковані наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті.


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах