Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

В якому віці проколювати вуха дитині 04/12/2018

В якому віці проколювати вуха дитині

Кожна мама хоче бачити свою дочку маленькою принцесою. Вона робить їй зачіску, одягає в красиву сукню, блискучі туфлі і милі прикраси. За допомогою золотих сережок дівчинки різного віку хочуть підкреслити свою красу і створити стильний образ. 

Проколювання вух дитині викликає у батьків масу питань і суперечок: «Чим обробляти проколоті вуха?», «Чи небезпечно проколювати вуха?», «Коли краще проколювати вуха дитині?», «Як правильно проколоти вуха?», «Що, якщо прокол торкнеться якогось нерва? ». При цьому, одні батьки самі вирішують, коли проколювати вуха дитині і чи варто проколювати вуха взагалі. Інші не можуть протистояти проханням самих дітей, які побачили гарні прикраси у своїх однолітків або дорослих. Для третіх – це спосіб задоволення власної зверхності і суперництва з іншими батьками.

прокол вух

Як дітям проколюють вуха?

Тепер давайте поговоримо про те, якими способом можна проколоти вуха дітям. Їх всього два:

Пірсинг вух за допомогою пістолета

Цей метод зазвичай використовується в салонах краси. Він досить простий і швидкий. Слід зазначити, що процедура створення проколу знижує ризик розвитку інфекції, тому він стає все більш популярним. Ще однією перевагою є відносна відсутність болю під час процедури, адже кожен з батьків хоче безболісно проколоти вухо своєї дочки. Спеціальний пістолет за частку секунди пронизує мочку вуха з великою силою, так що дитина не встигає злякатися.

Недоліком процедури проколювання пістолетом може бути висока ймовірність зараження через людський фактор. Недобросовісні майстри не завжди проводять якісну стерилізацію апарату для пірсингу. Також проколи у вухах можуть вийти несиметричними, на різній висоті, не дивлячись на те, що точки на вухах для проколу будуть заздалегідь відзначені.

проколюванні вух дитині

Пірсинг вуха дитині за допомогою голки

Цим методом слід користуватися тільки в межах медичної клініки. Мочку вуха спочатку акуратно масажують, щоб вона налилася кров'ю, а потім роблять прокол вух голкою. Використовують медичну або звичайну голку. Дана процедура займає більше часу і викликає більше больових відчуттів, ніж прокол вух дитині за допомогою пістолета. Проколоти вуха вдома таким способом не схвалить жоден медик.

Догляд за проколотими вухами

У перший час після пірсингу вух, ранки потребують особливої турботи та уваги. Як же обробляти вуха після проколу своєму малюкові? Більшість лікарів рекомендують обробляти болючі ділянки спиртовим розчином календули два рази в день, а також відразу після купання. Пам'ятайте, що мочити рани протягом тижня не слід, щоб запобігти зараженню. Залежно від того, як доглядати проколоті вуха, буде залежати швидкість їх заживання. Зазвичай проколи у дитини заживають через місяць. Після цього можна замінити медичні тимчасові сережки на золоті або срібні.

Де проколоти вуха дитині або чистота як найвищий пріоритет

Експерти сходяться в єдиній думці, що чисте, стерилізоване обладнання забезпечує безпечне проколювання вух дітям. Якщо рішення проколоти вуха дитині вже прийнято, то підійдіть до цього питання з великою обережністю. Не ходіть у перший же косметичний салон. Краще звернутися в професійний салон, який спеціалізується на пірсингу, і головне – не економити, адже це стосується здоров'я вашої дитини. Людські вуха – це орган, де зосереджено безліч нервових закінчень. Доведено, що прокол вух дітям у неправильній точці може викликати дуже негативні наслідки для здоров'я і розвитку молодого організму. Майстер, який не володіє цією інформацією може торкнутися біологічно важливих точок, які регулюють роботу внутрішніх органів і систем організму. Переконайтеся, що лікар-косметолог має відповідний сертифікат.

проколоти вуха дитині

Коли краще проколювати вуха дитині?

Рішення про те, у скільки проколоти вуха дитині – це воля матері. Вона прагне зробити з дочки красуню і хоче, щоб ця процедура пройшла без сліз і болю якомога в більш ранньому віці. Багато хто керується «правилом»: чим раніше, тим краще. Однак, слід враховувати особливості підростаючого організму. По-перше, не варто турбувати дитину, який тільки-тільки пристосовується до навколишнього світу, коли вона найбільш інтенсивно росте, а також до віку свідомого сприйняття себе як людини. Це відбувається приблизно у півтора року.

Лікарі не рекомендують проколювати вуха дитині у віці менше трьох років. Через три роки стає легше знайти правильну точку для проколу на мочці. Є думка, що процедура повинна бути зроблена до 11 років, адже після цього віку ймовірність розвитку келоїдних рубців значно зростає (приблизно в два з половиною рази). Крім того, з цього віку вуха гояться все важче. У той же час, дитячі психологи рекомендують робити прокол вух дітям до року, адже на цьому етапі ще немає почуття страху, і біль не запам'ятається протягом тривалого часу. Зрештою, рішення про те, коли проколювати вуха дівчинці, залишається на совісті батьків. З моральної точки зору, краще почекати, поки ваша дитина зможе робити власний вибір.

коли краще проколоти вуха

Протипоказання

Перелік протипоказань для пірсингу вух досить малий. Він може бути заборонений при екземі, кістозних акне шкіри і захворюваннях крові. Також не рекомендується процедура малюкові, який страждає алергічними реакціями, особливо на нікелеві сплави. В іншому випадку, він може сильно роздряпати ранки, що підвищить ймовірність розвитку інфекції. Тому, проколювання вух слід розглядати з деякою мірою обережності.

Моя Аптека – з любов'ю і турботою.


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах