Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Сухість шкіри в холодну пору року 10/12/2018

Сухість шкіри в холодну пору року

Багато жінок і чоловіків відчувають, що взимку їх шкіра стає стягнутою, роздратованою, з'являються почервоніння, а іноді вона здається тьмяною, втомленою, тріскаються куточки рота, долоні та стопи.

В осінньо-зимовий період багато чинників можуть викликати зневоднення і лущення шкіри: опалення кімнат, робота кондиціонера, деякі ліки і навіть гарячий душ можуть пошкодити шар натурального жиру, який захищає нашу шкіру і не дозволяє волозі виходити з неї.

Занадто суха шкіра доставляє почуття дискомфорту. Воно може проявлятися у свербінні, подразненні та тріщинах, а дуже суха шкіра може кровоточити або піддатися вторинної інфекції. По мірі старіння, симптоми можуть бути більш вираженими через зміну структури тканин, які стають тоншими й більш чутливими до змін погодних умов і умов навколишнього середовища.

сухість шкіри взимку

Як запобігти сухості шкіри

  • Уникайте тривалого купання в гарячій воді. Тривала дія води, особливо гарячої води, руйнує захисний ліпідний шар шкіри.

Рекомендується купання в теплій або прохолодній воді для запобігання симптомів зневоднення.

  • Відмовтеся від використання великої кількості мила, адже воно також може видалити натуральні масла, необхідні для захисту шкіри. Як це не парадоксально, занадто часте миття рук з метою позбавлення від бактерій, особливо в гарячій воді, провокує сухість шкіри рук і збільшує тим самим шанси зараження через мікротріщини.

Рекомендується використовувати м'який лосьйон або натуральне мило без ароматизаторів, парабенів і SLS замість звичайного мила. Правильний догляд за шкірою взимку Правильний догляд за шкірою дуже важливий, адже лущення шкіри обличчя, губ і рук має естетично неприємне враження. Зволоження є наріжними каменем для збереження здорової, м'якої, еластичної шкіри без тріщин. Перевірте ваш крем на наявність сечовини. Ця речовина, яка є природною для нашого організму, здатна поглинати воду з навколишнього середовища та внутрішніх шарів шкіри і зберігати її в шарі епідермісу. Сечовина допомагає видалити відмерлі клітини, заспокоїти подразнену шкіру і володіє антибактеріальними властивостями, які захистять від інфекції.

Зволожуючий компонент Xeradin.       Для сухої і чутливої шкіри важливо, щоб крем ефективно зволожував і надавав їй вологу протягом 24 годин. Це повинно бути вказано на етикетці або в інструкції продукту. Є засоби для тіла з активними речовинами, такими як Xeradin, які дозволяють інтенсивно зволожувати відразу й протягом усієї доби. Цей компонент, що добутий з рослин, які виросли в екстремально сухих умовах і адаптувалися до тривалого утримання вологи. Він здатний забезпечити інтенсивний і тривалий зволожуючий ефект, який збільшує вологість шкіри на 50%зволоження шкіри обличчя

Якщо суха шкіра рук

У холодну пору року рекомендується носити теплі рукавички, щоб захистити руки від вітру і морозу, які сильно висушують їх.

Використовуйте мило збагачене маслами. Після миття рук обов'язково ретельно висушіть їх рушником, а потім нанесіть лосьйон для рук.
Запобігти сухості рук взимку допоможе поживний крем, а влітку – зволожуючий.

Якщо сухі губи

Взимку губи висихають швидше і починають тріскатися. Для їх захисту слід користуватися гігієнічною помадою, а якщо вона містить у своєму складі сечовину, то буде стимулювати оновлення шкіри і глибоко в неї проникати. Інші активні інгредієнти, які потрібно шукати в складі – це ментол і камфора. Вони діють як місцеві анестетики, заспокоюючи біль і дискомфорт.


потріскані губи

Правильний догляд за волоссям

Занадто часте миття голови залишає нам сухе та ламке волосся, які важко піддаються укладанню. Використовуйте теплу воду, м'який шампунь і кондиціонер, щоб зберегти вологу. Ви можете захистити своє волосся від погодних умов, надівши теплу шапку. Додайте омега-3 жирні кислоти в щоденне меню, щоб надати блиск волоссю.

Якщо суха шкіра обличчя

Правильний догляд за шкірою обличчя уповільнює швидкість старіння та утворення вікових змін. Уникайте виходу на вулицю в холодний день без попереднього нанесення крему.

Помилково вважати, що взимку немає необхідності використовувати сонцезахисні засоби, адже навіть в цю пору року шкіра обличчя піддається впливу шкідливих сонячних променів. Захистіть її за допомогою косметичного засобу з високим SPF (не менше 15), особливо якщо у вас дуже суха шкіра обличчя.

Зволоження шкіри обличчя перед сном слід проводити приблизно за півгодини, перш ніж лягати в ліжко. Крім цього, очистіть обличчя м'яким миючим засобом і нанесіть крем для очей за годину перед сном. Пізніше використання крему для очей може викликати набряк тонкої шкіри навколо очей. При нанесенні важливо обережно масажувати шкіру, а не терти.

зволоження обличчя взимку

Якщо суха шкіра ніг

Болючі та потріскані п'яти часто є результатом сухої шкіри. Це більш характерно для сезону шльопанців, але вони часто супроводжують нас і в холодну пору року. Не забувайте використовувати крем для ніг, особливо після душу. Важливо щоб він містив сечовину, яка впорається з проблемою більш ефективно.

Моя Аптека – з любов'ю і турботою.


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах