Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Народна медицина проти простудних захворювань 07/12/2018

Народна медицина проти простудних захворювань

Народна медицина, звичайно, не замінить аптечні препарати від застуди, але ось прискорити одужання і посилити імунітет в осінньо-зимовий період може запросто. Оскільки простуда має вірусне походження, а не бактеріальне, то таблетки від застуди, такі як антибіотики, вам і не допоможуть. Замість цього краще звернути увагу на народні засоби від застуди, щоб полегшити симптоми хвороби і допомогти імунній системі природним чином впоратися з хворобою. У даній публікації поговоримо про деякі найпопулярніші натуральні продукти, які допоможуть швидко вилікувати застуду.

простуда та грип

Ехінацея

Протизастудні ліки в аптеці, що містять парацетамол допоможуть зменшити ефект лихоманки, а ібупрофен усуне біль і ломоту. Однак, обидва препарати не усувають корінь проблеми. З цієї причини ехінацея була популярною протягом багатьох років. Вона ефективно зміцнює імунну систему і має противірусну дію, допомагаючи організму природним чином подолати інфекцію. Випускається вона у вигляді спиртової настоянки, таблеток та у складі фіточаю. А в домашніх умовах можна самостійно використовувати рослину наступним чином:

  • Залийте 1 чайну ложку ехінацеї 200 мл окропу і прогрійте на водяній бані приблизно півгодини. Приймайте проціджений відвар по одній третині склянки 3 рази на добу до прийому їжі.
  • Подрібніть корінь ехінацеї. Одну столову ложку порошку залийте 300 мл води і прогрійте на водяній бані протягом 30 хвилин. Проціджений відвар приймайте по 1 столовій ложці три рази в день до їди.
  • Для приготування спиртової настоянки потрібен 1 л горілки і 50 г сухої трави (або 200 г свіжої). Настоювати напій протягом 2 тижнів. Отриману настойку ретельно процідіть. Вживати рекомендується по 20-30 крапель 3 рази на день до їди, але не більше 10 днів.

 ехінацея

50193,64880,66699

Мед

Кращий засіб від застуди – це мед. Цей продукт по праву вважається найбільш ефективним в боротьбі за гарне самопочуття завдяки унікальному хімічному складу. Корисні властивості меду не беруть під сумнів. Він і лікування застуди прискорить, і налагодить роботу внутрішніх органів, і підвищить імунітет.

  • У склянку теплого молока додайте 1 столову ложку меду і пийте, щоб зняти неприємні ознаки застуди.
  • Змішайте півлітра теплого молока, одну ложку меду і трохи вершкового масла. Додайте в суміш одне сире яйце. Добре розмішайте і пийте дрібними ковтками перед сном.
  • Натріть корінь імбиру на тертці або пропустіть через м'ясорубку. Наповніть одну четверту склянки кашкою і додайте цілий стакан меду. Суміш прокип'ятіть в каструлі на дуже повільному вогні. Отриманий «засіб від застуди» приймайте з чаєм по половині чайної ложки.
  • З'єднайте соки алое, буряка і моркви по 100 мл в одну ємність. Додайте таку ж кількість меду і 50 мл коньяку. Все добре перемішайте. Вживайте цю суміш 3 рази на добу по 1 столовій ложці до основного прийому їжі.
  • Ще один рецепт потужного лікування від грипу – мед з часником. Для його приготування необхідно подрібнити часник і змішати в рівних частинах з медом. З'їдайте трохи суміші, запиваючи водою, прямо перед сном.
  • Візьміть одну столову ложку сушених ягід малини та залийте 150 мл закипілої води. Зачекайте кілька годин, а потім додавайте 2 столові ложки меду і приймайте перед сном.
  • В якості профілактики рекомендується приймати перед сном з'їдати по ложечці меду протягом одного місяця. Ефективніше буде запивати його половиною склянки відвару шипшини. Це гарантовано зміцнить захисні сили організму.

 користь меду

Імбир

Ще один ефективний засіб від застуди – корінь імбиру. Ця азіатська рослина має зігріваючі, противірусні та протинабрякові властивості. Вона допомагає пропотіти і знизити температуру при лихоманці. Імбир використовують не тільки як ліки від грипу та ГРВІ, а й додають у всілякі страви та напої. Однак, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту слід утриматися від цих рецептів з імбиром.

  • Найсильніший засіб від застуди: в половину склянки гарячого чаю необхідно додати всього одну чайну ложку кореня імбиру, натертого на тертці. Все це приправити кількома горошинами чорного перцю і гвоздики. Щоб поліпшити смакові якості цих ліків можна додати трохи цукру. Постаратися випити на ніч.
  • У склянку теплого молока додати одну третину чайної ложки сухого кореня. Настояти кілька хвилин і вживати 4 рази на день при мокрому кашлі. Можна додати трохи куркуми і меду.
  • Одну чайну ложку імбирного і лимонного соку залити двома склянками окропу і почекати, щоб добре настоявся. Пити засіб слід по 1 чайній ложці кожні 30 хвилин.

 імбир

Лимон

Ну, куди ж без лимона? Це легендарний продукт для лікування простудних захворювань в осінньо-зимовий період. Його використовувало багато поколінь і продовжує використовувати дотепер через потужні протимікробні і загальнозміцнюючі властивості.

  • Візьміть половину лимону і залийте теплою водою. Ось і весь рецепт. Так просто і так ефективно. Пийте при застуді як чай.
  • Одну столову ложку соку лимона з'єднайте з двома ложками меду і залийте суміш половиною чашки гарячої води. Це відмінно заспокоїть напади сухого кашлю.
  • Два цілих лимона і два зубчики часнику подрібніть в блендері або натріть на тертці. З'єднайте зі склянкою меду і поставте в холодильник. Вживайте по 1 столовій ложці після їди.
  • Оригінальний рецепт лимонного масла допоможе захистити організм від інфекції в період холодів. Для його приготування необхідно занурити цілий лимон в киплячу воду. Потім подрібніть його за допомогою блендера або м'ясорубки і з'єднайте зі 100 г вершкового масла. Можна додати в суміш ложку меду і використовувати як звичайне масло.
  • Аналогічним чином, тільки з оливковою олією, вийде засіб для профілактики грипу, який підійде для заправки салатів. Їм також можна змащувати слизову носа.

чай з лимоном

Моя Аптека – з любов'ю та турботою.

Будьте здорові!


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах