Заощаджуй з нами

Економте до 30% при бронюванні товарів в аптеках.

Поширені типи порушень сну 12/12/2018

Поширені типи порушень сну

Багато з нас іноді відчувають проблеми зі сном. Причини безсоння або інших порушень можуть бути викликані стресовою ситуацією, подорожжю, хворобою або іншими змінами у звичайному ритмі життя. Але якщо ці проблеми стають щоденним явищем і заважають повсякденному життю, то це може означати, що у вас розлад сну. Таке порушення означає не тільки денну сонливість. Воно може серйозно вплинути на ваше психічне і фізичне здоров'я, спричинити порушення пам'яті, набір маси тіла, погіршення працездатності та настрою.

нарушения сна

Розлад сну заважає якісно виспатися достатню кількість часу. Так, усі іноді зазнають труднощів із засипанням, але якщо ви постійно неспокійно спите, прокидаєтеся з втомою, відчуваєте постійну сонливість протягом дня і починаєте відчувати стрес, то необхідно звернутися за медичною допомогою до лікаря сомнолога замість того, щоб ковтати таблетки від безсоння. Він підкаже, як нормалізувати сон, чи потрібно вам купити снодійне або інший засіб від безсоння, дасть рекомендації про гігієну сну.

Рекомендована тривалість сну залежно від віку людини

Вік людини Години сну
   Немовля (4-11 місяців) 12-15
   Малюк (1-2 роки) 11-14
   Дошкільник (3-5 років) 10-13
   Дитина шкільного віку (6-13 років) 9-11
   Підліток (14-17 років) 8-10
   Молода людина/дівчина (18-25 років) 7-9
   Дорослий (26-64 років) 7-
   Людина похилого віку (більше 64 років) 7-8

Поширені типи порушень сну

Безсоння

Інша назва безсоння – інсомнія. Для цього стану характерне важке і болісне засипання, яке може тривати кілька годин, часте пробудження посеред ночі. Воно турбує близько 40% жінок і 30% чоловіків. При цьому половина з них у віці понад 65 років.

При безсонні заснути вам може допомогти снодійне, заспокійливі ліки (Валеріана, Персен) або навіть народні засоби від безсоння. Перегляньте свої денні звички та навчіться розслаблятися перед сном.

1528,4027,63331

Апное сну

Апное – це зупинка дихання уві сні. Вона може тривати від кількох секунд до кількох хвилин. Це може спровокувати пробудження або ви навіть не зможете згадати ці пробудження. Але вранці, найімовірніше, ви будете почувати себе виснаженим, дратівливим і пригніченим протягом усього дня. До того ж, такий симптом може бути потенційно небезпечний для життя, тому як найшвидше зверніться до лікаря.

Синдром неспокійних ніг

Синдром неспокійних ніг або синдромом Екбома являє собою досить дивний розлад сну. Пацієнти описують його як непереборне бажання рухати кінцівками в зв'язку з неприємними відчуттями, поколюванням і іншими почуттями. І виникає воно саме в момент засипання, відволікаючи від настрою на спокійний сон.

Нарколепсія

Нарколепсія, на думку вчених, викликана порушенням нейрохімічної рівноваги головного мозку. Вона проявляється у почутті загальної слабкості протягом дня, неконтрольованої денної сонливості, і навіть раптовому засинанні. Людина може прокинутися, але повністю паралізована і відчуває галюцинації. Найчастіше такі симптоми відчувають молоді люди.
 типи порушення сну

Наслідки порушення сну

Сон допомагає нашому мозку нормально функціонувати. Недосипання або неспокійний сон може мати серйозні наслідки для здоров'я. Найбільш очевидними проблемами є втома і зниження енергії, дратівливість і проблеми з увагою. Проблеми зі сном часто співіснують з симптомами депресії або тривоги. Так, проблеми зі сном можуть погіршити депресію, а депресія, в свою чергу, може привести до проблем зі сном.

Нестача або надлишок сну пов'язані з багатьма хронічними проблемами зі здоров'ям, такими як серцеві захворювання і діабет, серцева недостатність, остеоартрит і хвороба Паркінсона.

Моя Аптека – з любов'ю і турботою.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я  Інформація у статті має виключно ознайомлювальний характер. Адміністрація сайту mypharmacy.com.ua не несе відповідальності за будь-які прямі чи опосередковані наслідки, що виникли в результаті використання інформації на сайті.


Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Щоб не пропустити цікаві статті про здоров’я та медицину підписуйтесь на нас в соцмережах